lørdag den 13. juli 2013

Corn flour pratha / majs mel pratha

Majsmel kartoffel fyldt pratha/  Cornflour potato stuffed pratha


scroll down for english text 
 God weekend alle sammen, håber i nyder vejret. Jeg har taget nogle fyldte pratha ( flad pande brød, oftest smør bagt)  med til jer. Lækker og mættenede til sehri ( tidspunktet, hvor man starter sin faste) eller morgenmad. Nogle gange kommer der lækkert udfald af fejl. Jeg have planlagt at lave fyldte ruller, men dejen blev ikke som jeg havde planlagt, så jeg valgte at lave fyldte pratha istedet for. Normal laver jeg pratha af Chapati/Roti Atta (chaati mel). De her majs mel pratha blev faktisk rigtig gode, sprøde og lækker. Jeg håber også I synes om dem. Opskriften er til 8 pratha, ca 20 cm i diameter,

Happy Weekend all of you, hope you are enjoying the weather, it is sunny here Denmark. I brought you potato stuffed pratha( pan made flat bread, oftenmade with butter or oil) delicious and furfilling for sehri ( the time when muslims start fasting) or for breakfast.  Sometime there is a very delicious outcomes from mistakes. I was planning on making stuffed rolls and the dough came out all wrong, so I desided to make prathas. Normally I use Chapati/Roti Atta. These cornflour praatha turned out very crispy and fluffy.  I hope you lie them too . The recipe makes 8 pratha, (20 cm in diameter)



DEJ/ DOUGH
400 gr mel / 400 gr all purpose flour
150 gr majs mel/ 150 gr corn flour
2 æg/ 2 egg
lidt salt/ little salt
2 spsk olie/ 2 tbs vegetable oil
150 ml- 200 ml vand/ 150 ml-200 ml vand. 

bland alle ingredienser undtagen vand. Være lidt tilbage holdent når vand tilsættes, måske er det ikke nødvendig med hele 200 ml vand. Lave en blød dej. Tag dejen ud på melet bord og ælt.  Dæk dejen med film og lad den hvile i kølskabet en times tid. 

Mix all the ingreidents except water, add a little water at time to make a soft dough. Maybe not all water is needed. Make a soft dough.  Knead the dough on a floured surface. Cover and let it rest in the refrigderator one hour.

FYLDET/ FILLING 
550 gr kogte kartoffler / 550 gr boiled potato
2 spsk hakket frisk koriander blade/ 2 tbsp chopped fresh coriander leafs.
1 tsk salt/  1 tsp salt
1 tsk rød chili pulve/ 1 tsp red chili powder
½ tsk stødt spidskommen pulver/ ½ tsp cumin powder
2 tsk tørrede granatæblekerne pulver ( anardana)/ 2 tsp dried pommegranate powder (anardana) 
1 spsk let stødt koriander frø/  1 tbsp lightly crushed coriander seeds. 

skær kartoflerne i små tynde skiver, bland alle krydderierne i. Mos let med en gaffel. 

Cut the potatoes in small thin pieces. Mixin all the spices and use a fork to lightly mash the mixture.





SÅDAN LAVER VI PARATHA,  trin for trin
man skal også bruge lidt olie/ smeltet smør til stegning

HOW TO MAKE PRATHA ,  step by step
You will also be needing oi/ melted butterl for frying


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
Tag dejen ud af køleskabet. Del dejen i 16 dele og form 16 små boller .

Take the dough out of the refridgerator. Devide in to 16 pieces and shape 16 buns.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
 Tag 2 boller ad gangen. Press dem lidt falde med hånden til en flad bolle.

Take 2 buns at time . Press them flat with your hands to the shape of small thick disc.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
 Pensle den øverste side af de flade boller med lidt olie. Kom 1½ spsk af fyldet på en af de flade boller

Brush the upperside of the falt discs witha litte oil. Place 1½ tbsp ofthe filling on one of the discs.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
Læg den anden falde bolle om på den med fyldet.

Place the other disc on top of the one with the filling on, 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
Luk enderne sammen med fingerne. 

Press the ends together with your fingers.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html
Rul den fyldte flad bolle ud til en pandekage ca 20 cm i diameter.  Gentag processen med all 8 pratha, placer dem oven på hinanden, med bage papir imellem og læg dem i køleskabet indtil stegning. 

Rolle the filled bun into a thin flat disc about 20 cm in diameter. Repeat the process with all of the prathas. Place them on top of each other with baking paper in between. Keep in refridgerator until frying.

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/
Varm jeres tawa/ pande , kom lidt olie på og stege en pratha ad gangen til gyldent brune på begge sider. Vend side med jævne mellemrum. Være opmærksom på kanterne også bliver bagte. Jeg bruger en viskestykke til at trykke kanterne lidt ned under stegning.  Smør lidt smeltet smør/ olie på begge siderne under stegning

Heat your tawa/ pan, pour a little oil on the pan and fry the pratha until crisp and golden brown on both side.  Turn side time by time. Make shure the edges also are done. I use a kitchen towel to press down the edges while frying the pratha. Brush both side with melted butter or oil during frying. 

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/
Nyd de fyldte pratha med natural yoghurt og en kop te.

Enjoy the stuffed pratha with plain yoghurt and a cup of tea.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar