mandag den 27. maj 2013

Grøn masala lamme koteletter/ roasted green masala lamb chop.

english translation in black colour text.

Efter lang tid har jeg lavet lamme koteletter til jer.  Eller det er en måned siden jeg lavede dem, men fik aldrig skrevet opskriften færdig til jer. 

 Den her gang har jeg lavet dem i oven men de kan også grilles, de smager lig lækker begge slags.  Jeg har marineret dem i en lækker krydder urte marinade næsten den samme som jeg brugte til min green chicken malai tikka : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/green-chicken-malai-tikka.html 

 Det er faktisk den samme blandingen man burger til at lave en  yoghurt chutney. Man kan sagtens vælge sin favorit krydder urter, men jeg synes  mynte og koriander passer så godt med lam. 

After long time I made lamb chops for you. Actaully I made this almost a month ago,     but I have been so busy.  
This time I made these lamb chops in oven but I have also grilled them and they are delicious both ways.  I marinated them in a delicious fresh herb masala,  almost the same one I used to make this green malai chicken tikka with : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/green-chicken-malai-tikka.html 

 actally it is the same mixture you use to make ayoghurt chutney. You can use your favorite fresh herbs, I find coriander and mint very soothing for lamb.  

Mariande nr 1 / Marination nr 1.

1,5 kg lamme koteletter / 1,5 kg lamb chops
1 tsk ingefær puré / 1 tsp ginger puree
½ hvidløg puré / ½ tsp galic puree
saft af 1  citron/ juice of 0ne  lemon

Vask og rens koteletterne. Dup tørre dem med køkken serviet.  Bland ingefær, hvidløg  og citron saft sammen.  Kom marinaden på lamme koteletterne.  Lægges i køleskabet mindst ½ time.

Wash and clean the lamb chops. Pet dry with a kitchen papper towel. Mix ginger, garlic and lemon juice together and apply the mixture on the chops. Place the chope in fridge for at least ½ hour. 

Marinade nr 2 / Marination nr 2

2 dl frisk koriander, blade + stilke / 2 dl fresh corinader leafs and stems
2 dl mynte blade / 2 dl mint leaf
1½ dl yoghurt / 150 ml yohurt
3- 6 grønne chili, jeg brugte mange / 3- 6 green chillies
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk tørrede granatæble kerne pulver / 1 tsp dried pommegranate seed powder (anardana)


Lav en fin puré af koriander, mynte og chillierne i blender.  Bland alel de tørrede krydderier i og bland det sammen med yoghurten. Læg lamme koteletterne i og lad dem mariner minimum 1 time eller natten over. 
Forvarm ovn 220 grader.  
Læg lamme koteletterne med al marinaden i en fad og steg dem ca 25- 30 minutter. vendes 2 gange. Hvis der dannes væske, kom det med spise sker på koteletterne under stegning.  De skal være gennemstegt og mør. 

 Nyd dem sammen med en agurk raita, salat og naan http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html


Make a very fine puree of hte herbs and green chili. Mix in all the dried spices and yoghurt. Marinate the lamb chops in this mixture for at least one hour.

Preheat he oven 220 degree Celcious.  Place the chops and all the marination in a deep dish and roast them for 20- 30 minuts in the oven. Turn them twice and if liquid appears, use it to wet the lamb chops with a table spoon. The chops have to be cooked trough and moist.

Enjoy them hot with a cucumber raita, salad and naan. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html






Ingen kommentarer:

Send en kommentar