mandag den 10. september 2012

Fyldte peber / Stuffed chilli pepper

Fyldte chili peber med løg masala
Stuffed chilli peppers with onion masala
Scroll down for english text in green colour

Hej alle sammen, jeg har ikke været så meget på bloggen, ej heller i køkkenet, da vi er igang med at give lejligheden en makeover. Det er en langsom process og fylder meget i hoved og tid. Indimellem stopper vi og tager en pause, enten fordi vi venter på nogen ting eller også fordi der er nogen ting der skal gennemtænkes ... igen. Det er sådan en pause nu der gør at I ser mig  nu på bloggen :)  Jeg har før fortalt at mine søskende og jeg var meget kræsne under vores opvækst. Fyldte peberfrugter var dog noget vi alle kunne lide. Min mor lavede fyldte peberfrugter som gæstemad. Hun fyldte hele peberfrugter med let stegt kryderet hakkekød, bandt tråd omkring og stegte peberfrugterne i en gryde og serverede dem sammen med roti/chapati mm. Nu til dags laver hun fyldte peberfrugter meget sjælendt, men jeg har gennem tiden lavede dem i ovn i mange versioner, både hele og halve med mange slags fyld. Sidste uge tænkte jeg at nu var tiden kommet til at forny opskriften. Jeg vil prøve at fylde de lange chili peber og lave en løg masala til dem. Jeg kan fortælle jer at det var en succes oplevelse og de smagte så godt. Opskriften følger neden under.

Hello everybody, I havent been so much on the blog, we are busy with giving the appartment makeover, one room at a time. It is a very slow process and takes a lot of place in the mind and in time. But we have breakes in between, either we are waiting for something or because there are some chioses that have been given second thaugts.... again. I having one of these breakes now, thats why you are seeing me here :)  I have told you before how picky my siblings and I were during growing up, but one of the favorits among all us siblings was stuffed bell peppers. My mother made it always when we were having guest. She stuffed the whole bell peppers with fryied spiced minced beef, tied the bell peppers with tread and fried them in a pot and served them with roti/chapati mm. Now  she makes them very rarely, but I have trough time made them in many version, whole or half, stuffed with many kind of filling. Last week I thaught that it was now the time to renew the recipe. I wanted to try to fill the long chili peppers and make them with onion masala. I can tell you that it was a huge succes and tasted so good. Recipe fallows.

OPSKRIFT / RECIPE

8 chili peber / 8 chili peppers

Fyld / Filling
250 gr hakket kalvekød / 250 minced veal ( keema)
250 gr champion, skrået i tern / 250 gr mushrooms, chopped
½ tsk ingefær pure / ½ tsp ginger paste
½ tsk hvidløg pure / ½ tsp garlic paste
1-2 fint hakket grøn chili ( kan undlades) / 1-2 green chili finnely chopped, optionel
100 gr friske tomater, groft hakket / 100 gr fresh tomato, coarsly chopped 
1 tsk tomat pure / 1 tsp tomato puree
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chii powder
½ tsk stødt koriander frø / ½ tsp coriander seed powder
½ tsk stødt spidskommen / ½ tsp cumin powder
½ tsk gurkemeje / ½ tsp turmeric ( haldi)
2 spsk  mad olie / 2 tbsp vegetable oil.

Løg masala / Onion masala 
450 gr løg, tyndt skrået / 450 gr onions, cut thin
200 gr friske tomater, skåret i både / 200 gr fresh tomato, cut in quaters
½ tsk nigella frø ( sorte løg frø) / ½ tsp nigella seeds (kalonji)
½ tsk brun senneps frø / ½ tsp mustard seed ( rai)
1 tsk spidskommen / 1 tsp whole cumin 
1 tsk rød chilii puver / 1 tsp red chili
salt efter smag / salt to taste
frisk korianderblade / fresh coriander leafs
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala




 FYLDET : Varm olien i en gryde, svits hvidløg og ingefær 1 minut. Tilsæt hakkekød, tomater, grønne
chili og krydderierne, steg hakkekødet under omrøring til det er brunet, tilsæt champion og steg yderligere 7-8 minutter. Bland tomat pure i , rør rundt og sluk for varmen.  Stil fyldet til side.
FILLING : heat the oil in a pot, fry the garlic and ginger paste for a minut. Add the minced meat, tomato, green chili and the spices, cook the meat until it turns brown. Then add the mushroom and stir fry for 7-8 minuts. Mix in the tomato puree and turn the heat of. Put the filling aside. 


Lav en snit på langs på chili peberne, fjern frøene og fyld dem med hakkekøds blandingen. Forvarm ovn 220 grader og steg de fyldte chili peber i ovn 7 minutter. Tag dem ud og stil til side.
Make a spilt length wise in the chili peppers, remove the seeds and stuff them with the minced meat mixture. Preheat the oven 220 degree celcius and roast the filled chili peppers in the oven for 7 minuts. Take them out and put aside.


LØG MASALA : Varm oilen i en gryde eller dyb pande. Tilsæt nigella frø og senneps frø. Når de "spruter" tilsættes spidkommen. Efter ½ minut ca. tilsæt løg, salt og chili pulver og steg løgene til de er lidt bløde, ca 5 minutter. Tilsæt de friske tomater, halvdelen af hakket koriander bladene og steg 2 minutter under højvarme, skrue ned for varmen. Læg de fyldte chili peber i. Dæk gryden/panden med låg og lad  det hele  stå og simre i 7-8 minutter, rør forsigtig rundt et par gange. Drys med Koriander blade og garam masala.
ONION MASAla : heat the oil in a pot or a deep pan. Add the nigella and mustard seeds, when they crackle, add cumin seeds and stir. After ½ minut add onions, salt and chili powder and fry onion until the turn a bit soft, almost 5 minuts. Add the fresh tomatoes and fry on high heat for 2 minuts. Then decrease the heat and place the filled chili peppers in the pot/pan. Put a lid on the pot/pan and let the whole thing just simmer for 7-8 minut, stir carefully once or twice. Sprinkle with corainder leafs and garam malasa.



Severes med chapati / roti eller kogte ris. 
Enjoy them with chapati / roti or boiled rice. 

Ønsker jer all en rigtig god uge, vi ses.............
Wishing you all a wondeful weeke, see you......... 









Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar