torsdag den 7. juni 2012

Brownies.

(Appelsin) - Hasselnød Brownies / (Orange) - Hazelnut Brownies.  sroll down for english text.


Hjemme hos os bager vi ikke så mange chokoladekager, men den her brownies er vores alle sammen yndlings brownies. Jeg plejer nogen gang at lave den med appelsin chokolade, men denne gang tænkte jeg ville prøve at lave den med appelsin skal. Desværre glemte jeg at købe appelsiner, men chokoladen var dog med appelsin smag. Så det frit op til jer selv om i vil bruge appelsin skal eller ikke,  jeg vil ihvertfald næstegang lave den med skal :)


Ingredienser:


150 gr mel
180 gr mørk chokolade
200 gr smør blødt
200 gr farin
200 gr sukker
6 æg
160 hasselnødder
50 gr kakao
revet skal af 1 økologisk appelsin.
1 spsk vanillesukker.
1 tsk bagepulver.


 Forvarm ovn til 180 grader, smør en firkantet bageform ca 30 x 30. Jeg kommer bagepapir på bunden og smør siderne.
1. Hak chokolade i en food processor, noget skal være groft og noget lidt fint hakket.
2. Gør det samme med hasselnødderene.
3. Sigt mel, vanilie sukker, kakao og bagepulver sammen.
4. Pisk sukker, farin og smør til det er luftig og let, tilsæt en æg ad gangen og pisk let til alt er godt blandet.
5. Vend mel blandingen i, og tilsidst vend chokolade, hasselnødder og appelsin skal i. 
6. Hæld dejen i bageformen og ryst bageformen lidt så formen er fyldt ens over det hele.
7. Bages 30 -35 minutter alt efter hvor stor bageformen er. Brownies skal være lidt klæg i midten. Vi kan godt lide vores brownies lidt tygge og lidt bløde i midten. 


 Have en rigtig god fredag.


Orange -Hazelnut brownies.


We dont make chocolate cake often at our house, but our favorit is this brownie. I have sometimes made this with oranges chocolate.Tthis time I wanted to try with fresh orange zest, but I forgot to buy oranges, but the chocolate was with orange taste so maybe you can call these ones Orange Brownies after all. Its up to you if you want to use orange zest, but I am deffinely going to try with orange zest next.


Ingredients:


150 gr flour
180 gr dark chocolate
200gr butter, soften
200 gr sugar
200 gr brown sugar
160 hazelnuts
6 eggs
50 gr cocoa powder
1 tbsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
zest of an organic orange


Preheat the oven 180 degree celcius. Prepare a baking dish (almost 30 cm x 30 cm), I use baking paper for the bottom and butter the sides.


1.  In a foodprocessor chop the chocolate, some very finelly , some coarsly.
2. Do the same with hazelnuts.
3.  Sift the flour, baking powder, cocoa powder and vanilla sugaér together.
4. I an another bowl, beat the butter, sugar and brown sugar together until light and fluffy add one egg at a time, whisk and mix well.
5. Mix in the flour mixture and the add the chocolate and hazelnut and orange zest if useing so. 
6.  Pour the batter into the prepared dish.  Bake for 30-35 minuts. Baking time depands on the baking dish´s size.  We like out brownies chunkey and a bit sticky in the middle.  


 Have a Wonderful  Friday.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar