tirsdag den 6. december 2011

Appelsin pandekager/ orange pancakes

Jeg har vist lovede opskriften på amerikanske appelsin pandekager. Her serverede sammen med friske jordbær og hvid chokolade sauce. Nem og lækkert. Det på spyd er min malai kabab, hvis man undrer sig :) som kan ses her http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html.
Some weeks ago I promised you a recepie of these orange pancakes. In the picture served with fresh strawberries and white chocolate sauce. Easy and tasty. If you are wondering, thats my malai kabab on the side. They can been found here http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html

Appelsin pandekager/Orange pancakes
til 2-3 personer/  serves 2-3persons

250 gr hvedemel/ 250 gr al purpose flour
2 spsk sukker/ 2 tbs sugar 
2 tsk bagepulver/ 2 tsp baking powder
knisp salt/ little pinch salt
2 spsk olie/ 2 tbs oil
revet skal af en økologisk appelsin/ zest of an organic orange
1dl frisk appelsin saft/ 1 dl fresh orange juice
1-1½ dl mælk/ 1-1½ dl milk
1 æg/ 1 egg
smør til stegning/  butter or frying.
friske jordbær eller andre bær. Blåbær vil passe godt sammen med appelsin smagen og hvid chokolade.  /   fresh strawberries or other berries. Blue berries will go well with  the orange taste and white chocolate

methode:
1. Sigt mel,.bagepulver og salt i en skål. Bland sukker også.
2. I en anden skål pisk æg, mælk, olie sammen med en gaffel.
3. Kom mælke blandingen i mel blanding og rør det sammen.. Tilsæt appelsin saft og appelsin skal, rør det godt sammen til en flydende dej.
4. Varm en  non stick pande op med lille smule smør, ikke for varm. Kom lidt dej på panden ( jeg bruger ca to spsk pr pandekage) vip panden lidt så pandekagerne bliver rund og får den ønsket diameter. Når der kommer små bobler på overfalden er pandekagen klart til at blive vendt om. Den skal være gylden på begge sider.
5. Server med frisk bær og hvid chokolade sauce. se neden under.

method:
1. Sift flour, baking powder and salt in a bowl.add sugar.
2. I a another bowl whip egg, milk and oil with a fork.
3.Add the milk mixture in the flour mixture and mix with a spoon. Then add orange juice and zest and mik well again til you get a smooth batter. 
4. Heat a non stick pan with a little butter. Not too hot.  Put batter ( I use two tbs for one pancake) on the pan and sligthly turn pan to create the pancake. When small bubles apear on the surface the pancake is ready to be turned. The pancake should be golden on both sides.
5. Serve them hot with fresh berries and white chocolate sauce.  For chocolate sauce scroll down.


Hvid chokolade sauce/ white chocolate sauce
100 gr hvid chokolade/ 100 gr white chocolate
1 spsk smør/ 1tbs butter
80 ml mælk/ fløde/ 80 ml milk/creme

Bræk chokoladen i små stykker. Varm mælk og smør i en gryde og tilsæt chokoladen. Rørmed en ske til alt chokoladen er smeltet .Serveres varmt. Man kan juster mælke mængden efter hvor tykt eller tyndt man vil have sin sauce.

Break your chocolate in small pieces. Heat milk and butter in a small skillet,  add chocolate. Stir with a spoon til the chocolate has melted.  Serve hot.  For thinner sauce add more milk. 


Have en rigtig god uge...................
Have a great week...............................................



Ingen kommentarer:

Send en kommentar