søndag den 10. maj 2020

Chicken drumstick

https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Alle de gange vi besøgte Rahat Bakery da vi besøgt Paekistan, skulle vi altid have deres chicken drumstick. De smagte så godt. 
Jeg fik lyst til at lave dem til vores familie iftar. Jeg havde en ide om hvordan de var lavet, en kylling og kartoffel fars blandet med lækker krydderier formet som drumstick omkring kylling lårknoglen.  Jeg søgt lidt på nettet efter den eksakte opskrift. Jeg fandt ikke den eksakte "bakery" opskrift men mange andre lignende opskrifter. Jeg har brugt tips fra disse og har improviseret også, selv om resultatet ikke var det helt samme som fra bageriet smagte chicken drumsticks ret godt.




https://cupcakeluvs.blogspot.com/



Jeg lavede en kæmpe portion af ca 3 kg kylling lår, det gav 19 stk. Jeg har skrevet opskrift på 1 kg kyllinglår. 

1 kg kylling kylling lår
200 gr kogte kartofler
4 nelike frø
½ tsk helt sort peber korn
1 spsk maziena mel
3 spsk mel
1 æg
1 tsk salt
1 tsk rød chilipeber
1 tsk spidskommen pulver
2 ½ tsk  chaat masala (kan undlades)
3 spsk frisk hakket koriander blade
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt sort peber
1 spsk tørrede  rød chiliflager

 til overtræk 
1 æg, pisket
mel
rasp

olie til friturestegning 





https://cupcakeluvs.blogspot.com/

- kog kylling lårene indtil kødet næsten falder fra benene. Jeg kogte det i masser af vand med nelliker og peberkorn og brugte bagefter fonden til Ramen. 

- afkøl de kogte kylling lår kødet fra benet, gem benene. Kødet strimles med en gaffel og blandes op med moset kogte kartoffler, alle kryddierne, pisket æg, mel og maizena mel til en fast fars. Lad farsen hvile i køleskabet ca 10 minutter.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

                                                                    
- skyl og rens lårbenene.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/


- tag farsen ud af køleskabet og ælt let, fordel farsen i det antal lårben der er og efter hvor stor I vil have jeres drumstick skal være. Tag let olie på hæderne og form farsen omkring lårbenene.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/


- dyp kyllingelårene i mel og bagefter i pisket æg og overtræk dem med rasp. Jeg havde ikke rasp så jeg duppet dem igen i mel. Lad de overtrukket kylling lår hvile ca 10 minutter. 

- varm olie til friture stegning i en gryde og stege kyllinglårene indtil de er gylden brune.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Bakery chicken drumsticks nydes med chili chutney eller sur sød chili chutney.


English 

Every time we visited Rahat Bakery when we were in Pakistan we always had to have their chicken drumstick, they tasted so good. So I wanted to make them for a family iftar. Although I had an idea of ​​how they were made, a chicken and potato  mix, seasoned with delicious spices, I searched the web a bit in oder to find the exact recipe. I did not find the exact "bakery" recipe but many other recipes alike. I have used tips from "Yasmin Cooking" youtube channel but improvised a bit too. 


For the family dinner I used 3 kg chicken thighs , I am writing recipe for 1 kg chicken thighs

1 kg chicken chicken thigh
200 gr boiled potatoes 
4 cloves 
½ tsp whole black pepper 
1 tbsp corn starch 
3 tablespoons all purpose flour 
1 egg 
1 teaspoon salt 
1 teaspoon red chili powder 
1 teaspoon cumin powder 
2 ½ tsp chaat masala (optionel)
3 tablespoons freshly chopped coriander leaves 
1 tablespoon lemon juice 
1 teaspoon crushed black pepper 
1 tablespoon dried red chili flakes 

for coatings
1 egg, beaten
all purpose flour
breadcrumbs or panko



oil for deep frying

https://cupcakeluvs.blogspot.com/

- boil the chicken thighs in lot of water with whole peppercorn and cloves until the meat almost fall of the bones. I kept the chicken fond to make ramen.

- cool the boiled chicken thighs and them remove the meat from the bones. Keep the bones aside. Mash the boiled potatoes.Shred the boiled chicken meat with a fork and mix it the mashed potatoes. Mix in all the spices, lemon juice, beaten egg, flour and cornstarch. Mix well and let the mixture rest cool for 10 minutes.

https://cupcakeluvs.blogspot.com/

- wash and clean the thigh bones.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/
- take the mixture out of the fridge and knead lightly, divide the mixture into equal parts depanding on the number of thighs there are and what size you want your drumsticks to be. Lightly oil your hands and shape the mixture around the chicken leg bones in drumstick shape.

https://cupcakeluvs.blogspot.com/
- dip chicken thighs in flour and afterwards in beaten egg and cover them with breadcrumbs or panko. I didn't have breadcrumbs so I dipped them again in flour. 

https://cupcakeluvs.blogspot.com/

- let the coated chicken thighs rest for about 10 minutes. 

- heat oil for deep frying in a saucepan and fry the chicken thighs until golden brown on medium high heat.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Enjoy the chicken drumsticks with a chili chutney or sweet & sour chili sauce.


fredag den 1. maj 2020

Besan ki Roti , Kikærtepandekage/ Chickpeapancake, Besan ki roti



https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Scroll down for english translation

Besan ki Roti/ Kikærtemel Pandkage

Der er 2 slags besan roti ( kikærtemel pandekage) den ene hvor man ælter dej,  og den anden er en lavet af en flydende dej. Begge stammer fra det punjabi køkken og er godt lækkert krydret. Jeg lavede type 2 forleden til iftar. Man dem med en klat smør på og/eller med lassi til. Jeg synes de passer til mange ting og jeg brugte dem til Kati roll med kylling, salat fyld og tamarind chutney. De kan bruges som madpandekager og til wraps ligesom kati roll. Man kan også spise dem sammen med en lækker chutney.

Tip: jeg har krydret min besan roti mildt, man kan varier sin krydderier efter smag og behag.

til 12- 14 mellemstore pandekager 

300 gr besan/kikærte mel
ca 400 ml vand - 500 ml vand
4 fint skåret forårsløg
4 spsk fint hakket koriander /eller persille
1 tsk salt
½ tsk gurkemeje
1 tsk rød chili pulver
½ tsk ingefær puré
½ tsk hvidløg puré
1 spsk groft stødt koriander frø
½ tsk garam masala
½ tsk ajwain frø
2 tsk tørrede chiliflager
evt frisk chili fint hakket efter smag

olie til stegning



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Sigt besan i en skål, tilsæt alle de tørrede krydderier. Tilsæt vand lidt ad gangen og pisk godt. Konsistensen skal være næsten det samme som til crepes. Kom koriander, chili og forårsløg i, bland godt.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Varm en lille pande, spred lidt olie på hele panden. Kom lidt dej på panden og bred det ud, ligesom når man laver crepes/pandekager. Lad den ene side stege på mellem varme og vend pandekagen når den er fast. Sørge for at holde pandekagerne varm, mens resten laves


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Fyld dem ud med fyld og salat efter eget smag feks ligesom Kati rol eller spis som de er med en lækker tomat og tamarind chutney


English translation

Besan ki roti / Chickpea flour pancake

There are 2 kinds of besan roti (chickpea flour pancake) one where you knead the dough, the other is one made of using a batter. Both originate from Punjabi cuisine and are well seasoned. I made the second 2 the other day for iftar.  They are consumed hot with a dab of butter on the top and / or with lassi for.  I think they are fitting for lots of use and I used them for Kati roll with chicken, salad stuffing and tamarind chutney. They can be enjoyed as food pancakes with a delicious chutney or for wraps just like kati roll


Tip: I have spiced my besan roti mildly, you can vary your spices according to taste and pleasure.

for 12-14 medium size pancakes

300 gr besan / chickpea flour 
about 400 ml of water - 500 ml of water 
4 finely cut spring onions 
4 tablespoons finely chopped coriander / or parsley 
1 teaspoon salt 
½ teaspoon turmeric 
1 teaspoon red chilli powder 
½ teaspoon ginger puree 
½ teaspoon garlic puree 
1 tablespoon coarsely grinded coriander seeds 
½ tsp garam masala 
½ tsp ajwain seeds 
2 teaspoons dried chili flakes 
fresh chilli finely chopped to taste 


oil for frying


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Sift the besan into a bowl, add all the dried spices. Add water a little at a time and whisk well. The consistency should be almost the same as for crepes, more water may be needed. Add coriander, chilli and spring onions and mix well.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Heat a small pan, spread a little oil on the entire pan. Pour some batter on the pan and spread it out, just like when making crepes / pancakes. Fry one side on medium heat and flip pancake when firm, cook both sides Make sure to keep the pancakes warm while the rest is being made.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Fill them with stuffing and salad to your liking eg like Kati roll or eat as they are with a delicious tomato and tamarind chutney