søndag den 29. oktober 2017

Pistacie & Appelsin Cupcakes / Pistacio & Orange Cupcakes





Scroll down for english translation.

Denne uge mødtes mine kolleger og jeg til en super hyggelig tafternoon tea arrangement efter arbejdet, hvor vi i fællesskab lavede mad og bagte. Vi lavede 2 salgs sandwicher, scones,  kylling & mandel bagte forårsruller og 2 slags cupcakes. Her får i opskrift på Pistacie & Appelsin cupcakes

INDGREDIENSER
12 stk
 175 gr me
80 gr pistacie mel ( se tip)
170 gr sukker 
 1½ tsk bagepulver
 170 gr smør, smeltet og afkølet let 
3 æg 
100 gr natural yoghurt ( græsk eller tyrkisk )
revet  skal af 3 store økologisk appelsiner 
 2½  spsk appelsin saft 

TIP: pistacie "mel" er pistacie nødder  blended til pulver og kan laves hjemme i  kaffe blender. 

-  Gør en muffin form klar.- Bland mel, sukker, pistacie mel og bagepulver sammen i en stor skål.- I en anden skål  rør æggene sammen med yoghurt.- Tilsæt ægge blandingen og det smeltet smør  sammen med de tørre ingredienser. Bland godt til der ikke er klumper mere. Bland appelsin skal og saft i. 
-Fyld muffin formene.



- Bag i ca 20- 25  minutter. Lav en  check med en tandstik for se om de er færdig.  

Frosting: 
80 gr blødt  smør
350 gr siet flormelis
1 tsk  orange juice saft 1 spsk flødeost

½ tsk  økologisk appelsin revet skal, der kan tilsættes mere juice hvis frosting er for tør.

- Pisk smør luftig, tilsæt flormelis og pisk til alt er godt blandet.   -Tilsæt flødeosten, appelsin saft og skal.  Igen pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet.. Skrue op for hastigheden og pisk til det bliver fluffy. - Kom frosting på de afkølede cupcakene.
Næste gang deler jeg opskrift på de lækker ægge sandwich vi lavede. 
God bagning


English: 

This week my collegues and I had an afternoon tea arrangement after work. We got together cooked and baked 2 kinds of sandwiches, scones, chicken & almond baked spring rolls and 2 kinds of cupcakes. It was so much fun and here is recipe for  Pistacio & Orange Cupcakes we bakedk .

Ingredients:
(12  cupcakes)

175 gr flour
80 gr pistacio  flour  ( see tip)
170 gr sugar
1½ tsp baknig powder 
 170 gr butter melted and cooled
3 eggs 
 100 gr thick yoghurt
zest of 3 large organic oranges
 2½ tbsp orange juice

TIP: for pistacio flour grind pistacio nuts ( with out shells) in a coffe grinder to powder.

For baking: 
- Preheat the oven to 180 degree C .
- Prepare the muffin tin/ cups.
- Mix flour, sugar, pistacio and baking powder  in a big bowl. 
- In an other bowl  beat the eggs with the yoghurt. 
 - Mix the egg mixture with the dry ingredients and the melted butter. Mix well. Add the orange zest and orange jucie.
- Fill the muffin cases/ cups



- Bake for 20 - 25 minuts. Do poke with a tooth pick to see if they are baked. 


Frosting:
80 gr soft butter
350 gr sifted confectioners sugar
 1 tsp orange juice
 1 tbsp creme cheese
 ½ tsp zest of an oragnic orange, more or less juice can be added if needed

- Beat butter, until light add confectioners sugar and beat again until well mixed.
-  Add cream cheese, orange juice and zest.  Continue wisking on medium speed till all is mixed. Add colour then turn the speed to high and wisk til its all fluffy.
-  Decorate the cooled cupcakes with the frosting as you like .
Next time I will share recipe for the delicious egg sandwiches we made. 
Happy Baking.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar