Hvis I har fulgt med i min blog ved I, at jeg laver og elsker chaat i alle mulige forskellige variationer. Jeg ved ikke hvorfor jer ikke har tænkt på at lave chaat som apptizer eller chaat tapas. De her Chaat Bites er en lækker tilføjelse til min chaat kollektion. Mens jeg ikke kan tage æren for denne ide med at fylde mini tartletter med chaat ( jeg har set en billedet på nettet engang for et stykke siden) kan jeg tage æren for selve chaat og topping opskriften.
Jeg har købt mini tartletter som man bruger til tapas.
20 mini tarteletter
175 gr kogte kikærter
150 ml vand
½ - 1 tsk tamarind pasta
1 spsk kikærte mel (besan)
2 tsk chaat masala + ekstra til drys
1 tsk rød chili pulver
salt efter smag
2 mellemstore kogte kartofler, skåret i små tern
1 tomat, skåret i små tern
1 mellem store løg, fint hakket
1 spsk frisk hakket koriander blade
lidt græsk/ tyrkisk yoghurt
frisk hakket mynte blade
Bland 150 ml vand sammen med tamarind pasta og siet kikærte mel, kom det i en gryde sammen med de kogte kikærter, tilsæt chili og salt. Bring det i kog og reducere varmen. Lad kikærte masal simmer indtil saucen er tyk og vandet er fordampet væk. Rør runde engang imellem med en grydeske. Tag gryden af varmen og stil kikærte masala til afkøling.
Når kikærte masala er helt afkølet blandes det sammen med de kogte kartofler, fint hakket løg og hakket tomat. Bland godt med hakket koriander blade og smag til med chaat masala.
Pisk yoghurt let med en gaffel. Fordel chaat i mini tartletterne. Top de fyldte mini tartletter med yoghurt. Drys med lidt chaat masala og frisk fint hakket mynte blade.
Værså god og nyd.
Man kan fylde de her mini tartletter med mange forskellige chaat, se på link forneden under den engelske oversættelse.
English: If you have been fallowing my blog for a while, you wil know I love and make chaat in all kinds of variations. I dont know why but I have never thaught of making chaat as appetizer or tappas. These little tasty chaat bites are another scrumptious and mouthwatering item for my chaat collection. While I cant take credit for this idea, ( I saw a photo on the net somewhere a while ago) I can take credit for the chaat and topping recipe. Thats all mine :)
Here you go :
20 mini tartletts
175 gr boiled chickpeas
½ -1 tsp tamarind paste
150 ml water
1 tbs gramsflour (besan)
1 tsp grinded chili
salt to taste
2 tsp chaat masala + extra for drizzling
2 medium size boiled potatoes, cut in small dices
1 medium size onion, chopped finnely
1 tomato chopped finnely
1 tbs fresh coriander leafs, chopped
greec/turkish yogurt, whipped with a fork
few fresh mint leafs, chopped
Mix water with sievd gramsflour/besan and tamrind paste. Pour in pot with the boiled chickpeas and give a boil. Add chili and salt. When the sauce begins to thicken decrease the heat and let it simmer untill the sauce is very thick. Stirr time to time. This will only take few minuts. Cool the chickpea masala.
When the chickpea masala is all cold mix with the chopped potatoes, chopped onion and tomatoes. Also Mix in the chopped koriander leafs and chaat masala.
Fill the mini tartletts with chaat, top with yoghurt and drizzle litte chaat masala and the chopped mint over the yoghurt. Go ahead and enjoy its all yours now.
ofcourse you can use all kinds of chaat to fill the mini tartletts with, click on the links to see different chaat fillings.
Andre chaat fyld/other chaat fillings :
Granatæble Chaat / Pommegrante Chaat
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/11/granatble-chaat-anar-chaat-pommegrante.html
Chaat med røde bønner / Chaat with red beans
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html
Mango frugtsalat / Mango fruitsalad
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/06/mango-frugtsalat-mango-fruitsalad.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar