Scroll down for english translation
Mango Chaat
Dagens smukke og lækker mango chaat er inspireret af en bangali snack min veninde og jeg smagte på en bengalsk Eid festival. Den var simpel men lækkert, den indeholdte kun mango og krydderier. Jeg får flashback til en barndoms snack, hvor vi drys chili pulver og salt på skåret guava.
Mango snacken var tilsat let sødme med noget der lignede mango puré.
Da blev nysgerrig på krydderierne googlede jeg opskrifter på bengalsk mango snack for at finde ud om krydderierne var anderledes end dem jeg brugte i mine chaat. Shout out til bangladeshi madblogger.
Chaat krydderierne eller chaat masala kan varierer fra hushold til hushold og fra egn til egn, men for det meste indeholder gennemgående krydderier såsom kala namak (sort salt/pink salt) og chili. I min "research" fandt jeg ud af vi havde gættet rigtig på mango puréen og krydderier var kala namak og chaat masala, indholdet af chaat masala var ikke beskrevet.
Følgende er min opskrift på Mango Chaat. Efter opskriften følger også flere ideer til hvad man ellers kan lave med denne mango chaat.
Færdiglavet chaat masala kan købes hos de pakistanske grønthandler. Jeg har med min hjemmelavet chaat masala. Man kan lave en forenklet version, som følger her.
Chaat Masala 2
1/2 tsk kala namak (pink salt)
2 tsk tørrede chili flakes (kan undlades)
1/2 tsk chili pulver
1/2 tsk salt eller efter smag
1 tsk ristede spidskommen frø (evt, kan undlades)
1/2 til stødt sort peber
Mango puré
Jeg har brugt dåse mango og blendet ca 3 skiver, man kan også blende en frisk sød mango til puré.
Mango Chaat
3 store faste mango
saft af en stor lime
frisk myntechaat masala
2 spsk mango puré
Evt papri, tynde saltede kiks eller peanuts til crunchy topping.
- skær mangoer i tynde små skiver eller som små tændstiks. Press lime saft og røre det i de skåret mango skiver. Bland puréen og chaat masala i.
- til sidst bland frisk skåret mynte i.
- nyd med eller uden crunch.
Inspiration til andre mango chaat
English
Mango Chaat
Today's beautiful and delicious mango chaat is inspired by a Bengali snack my friend and I tasted at a Bengali Eid festival. It was simple but delicious, it only contained mango and spices. I got a flashback to a childhood snack, where we use to sprinkle chili powder and salt on sliced guava, simpel but tasty.
The mango snack was slightly sweetened with something that looked like mango puree. As I became curious about the spices, I googled recipes for Bengali mango snack to check if the spices were different from the ones I used in my chaat. Shout out to all the bengladeshi food bloggers.
The chaat spices or chaat masala can vary from household to household and from region to region, but most contain common spices such as kala namak (black salt/pink salt). In my "research" I found out that we had guessed correctly about the mango puree and the spices were kala namak and chaat masala, the contents of chaat masal were not described
The following is my recipe for Mango Chaat. I have seasoned it with my home-made chaat masala. Ready-made chaat masala can be purchased at Pakistani greengrocers. Otherwise, the following mix can be used to season with.
Chaat Masala 2 1/2 tsp kala namak (pink salt)
2 tsp dried chili flakes (optional)
1/2 tsp chili powder
1/2 tsp salt or to taste
1 tsp roasted cumin seeds (optional)
1/2 tsp ground black pepper
Mango puree I used canned mango and blended about 3 slices, you can also blend a fresh sweet mango into puree.
Mango Chaat
3 large firm mangoes
juice of a large lime
fresh mint
chaat masala
2 tablespoons mango puree
papri, thin salted crackers or peanuts for crunchy topping (optional)
- cut mangoes into thin small slices or matchstick shape. Squeeze lime juice and stir into the sliced mango slices. Mix in the puree and chaat masala.
- finally mix in freshly cut mint.
- enjoy with or without crunch.
Check the danish section for inspiration for more mango chaats.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar