torsdag den 26. april 2012
Mango-Safran creme / Mango-Saffron custard
Jeg er stadigvæk på min mango trip og da jeg havde noget mango pudding pulver liggende (fra den gang jeg lavede disse mango kanel snegle http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html) fik jeg lyst til at lave en mango dessert med meget gennem trængende mango smag. Jeg erstattede noget af mælken med mango puré. Man kan hos de fleste pakistanske købmænd købe mango pudding blanding og mango pulp, som er meget fint mango puré. Hvis I ikke kan få fat på mango pudding blandingen så bruge hvad I kan få fat på eller lav fra bunden og erstat mælk med mango puré.
Ingredienser, ca 4 portioner
3 spsk mango pudding pulver
250 ml mælk + 2 spsk
250 ml mango pulp
2 spsk sukker
lille knips safran
En pakke mango eller citrus gele blandingen.
Man skal lave mango creme i to omgange, hvis man gerne vil lave en lag på lag dessert.
halvere mængden af ingredienserne til to omgange creme.
1. Opblød safran i to spsk mælk , lad det stå en halv time.
2. Rør 1½ spsk pudding pulver sammen med 1 spsk safran mælk tilsæt 125 ml mælk og rør godt til pulveret er opløst. Tilsæt 125 ml mango pulp og1 spsk sukker.
3. Kom blandingen i en gryde og giv det en opkog under omrøring. Sluk for varmen nå cremen begynder at tykne, forsær med at rør i det.
4. Kom cremen i glas, ikke helt op. Der skal være plads til gelen og en potion creme mere.
5 . Stil på køl.
6. Lav gele efter pakkens anvisning, hæld det op i budding glasene og stil det på køl til gelen størkner.
7. Når gelen er fast laves den anden omgang creme med resten af ingredienserne og hæld det op over den størknet gele, så der er 3 lag, budding, gele, budding og stil det på køl.
8. Pynt med frisk mango elle gele hjerter. Jeg brugte en hjerteformet is bakke til at lave gele hjerter.
Nyd jeres mango dessert og have en fantastisk dag.
English
As I still am on a mango trip, I wanted to make a mango dessert and I had some mango custard powder from the last time I made these mango pudding cinnamon buns http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html.. I wanted the custard to taste more of mango so I omitted some of the milk quantity with mango pulp. Here in Denmark you can buy mango custard mixture and mango pulp in the pakistani food shops. But you can use any custard mixture or make custard/pudding from scratch and omitt some of the milk with very fine mango puré.
Ingredients , 4 portion
3 tbsp mango custard powder
250 ml milk + 2 tbsp extra
250 ml mango pulp
2 tbsp sugar
litte saffron
one packet og mango jelly or lemon jelly
fresh mango for garnish, if you like. I made mango jelly hearts.
So for layering you have to halv the ingredients to make the custard twice.
1. Soak the saffron in two tbsp milk for 30 minuts.
2. Mix 1½ tbsp custard powder with the 1 tbsp of the saffron milk. Add 125 ml milk and miw well to until the powder is dissolved. Add 125 ml mango pulp and 1 tbspl sugar.
3. In a pot over low heatt give the mixture a boil , while strirring. Take it of the heat when it begins to thicken and keep stirring.
4. Pour into glasses, not all the way up. You must leave some room for jelly and one more portion of custard.
5. Put in fridge to set.
6. Make jelly according to packet, pour it over the custard in glasses and let it set again in the fridge.
7. When the jelly has set, make one portion custard more with the rest of the ingredients and pour it over the jelly. So you get 3 layers. custard, jelly custard.
8. Garnish with fresh mango if you like. I made jelly in heart shaped ice box
Enjoy you mango dessert and have a dilicious day.
torsdag den 19. april 2012
Anne lækker hørfrø boller / Anne´s yummy flex seed buns
De er ikke kun lækker, der er også meget godt i disse boller. Jeg har opskriften fra min kollega Anne som haft disse lækker og saftige boller med til os nogle gange. Vi siger tak til Anne for dele opskriften med os. Hun bruger hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner blandt andet. Jeg har undladt nogle af kernerne over. Da jeg bagt med kærnemælk istedet for vand, brugte jeg også mindre olie. uanset hvad, de smager bare såå godt på begge måder.
English:
These buns are not only delicious, but also there is much good stuff in them. I have the recipe from my colleague Anne, who have made these juicy and delicious buns for us. We say thankyou to Anne for shareing her recipe with us. She uses flex seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds among others. I have only used 3 kind of seeds. As i used buttermilk instead of water, I used less oil also. Either way they taste sooo good.
Indgredienser/ ingredients
14-16 stk / 14-16 stk
50 gr gær / 50 gr fresh yeast
4 dl vand eller kærnemælk / 4 dl water or buttermilk
1 tsk sukker / 1 tsp sugar
2 tsk salt / 2 tsp salt
4 stk revet gulerødder / 4 shredded carrots
1 dl græskarkerner / 1 dl pumpkin seeds
1 dl hørfrø / 1 dl flex seeds
1 dl sesam frø / 1 dl sesame seeds
4 dl havregryn / 4 dl oatmeal
3 spsk olie ( jeg brugte kun 1 spsk ) / 3 tbsp oil
ca 350 - 400 gr mel / about 350- 400 gr flour
Dejen
1. Opløs gær i lunken vand eller kærnemælk
2. Bland alt sammen og lav en blød og let klisteret dej. Hvis dejen er for våd, kom lidt mere mel i.
3. Smør en skål med olie og kom dejen i. Hæv dejen en time, tildækket.
Dough
1. Dissolve the yeast in luke water or buttermilk
2. Mix everything together and make a soft and a bit sticky dough. If the dough is too wet add a bit more flour.
3. Put the dough in a oiled bowl , cover the bowl with kitchen towel and let the dough rise 1 hour.
4. Ælt dejen let på en melede overflade. 5. Form til 14-16 boller, alt efter hvilken størrelse de skal være. Efterhæv dem, mens ovn forvarmes 200 grader
4. Knead the dough lightly. 5. Make 14-16 buns depanding on the size you want them to bee. Leave them to rise more covered, while the oven is preheating. 6. Brush the buns with milk and bake them for 20 minuts.
6. Pensle med mælk og bag 20 minutter.
6. Brush the buns with milk and bake them for 20 minuts.
Jeg lavede også nogle flade firkantet sandwich boller. Duften af frisk bagt brød er noget af det bedst der findes. Nyd den. :) og god weekend..
I also made some squire flat sandwich buns. The smell of fresh bakes bread is one of the best things, Enjoy it :) and have a great weekend
mandag den 16. april 2012
Tyrkisk pizza / Turkish pizza
Har i smagt Pide? Pide er en slags bådformet tyrkisk pizza. Vi så dem under vores ferie i Istanbul og senere fandt vi en tyrkisk baklava forretning/bageri her i København, der laver dem. Bunden er lidt mere blød ifht til den almindlig pizza. Jeg har lavet dem hjemme et par gange. men på forskellige måder hver gang, fordi jeg ikke kunne lige finde den rigtige opskrift, der gav den genkendlig smag. Den sidste gang, synes jeg at det lykkedes og piden lignede det vi har spist fra baklava bageriet. Jeg fulgte ikke en bestemt opskrift, men blandede opskrifterne lidt sammen efter mit eget hovedet og tilsat ekstra krydderier
English:
Have you ever tasted Pide? Pide is a kind of boat shaped turkish pizza. We saw them during our vacation in Istanbul some years ago and later we found them in a baklava bakery here in Copenhagen. I have baked these at home 2-3 times, everytime using a different recipe as I could not achieve the exact taste. This last time I think I succeeded and they tasted as the ones from the baklava bakery. I ended not fallowing a specific recipe but instead mixing them after my choise. I even added extra spices.
Dejen/ Dough
500 gr mel / 500 gr flour
25 gr gær / 25 gr fresh yeast
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ tsk sukker / ½ tsp sugar
1 æg, let pisket / 1 egg, beaten
3 dl lun mælk / 3 dl warm milk
1½ spsk oliven olie / 1½ tbsp olive oil
1 æg til pensling / 1 egg for egg wash
1. Opløs gæren i den lune mælk.
2. Saml en dej af alle ingredienserne, den skal være let klisteret og blød.
3. Ælt dejen let og stil den til hævning i en olieret skål, tildækket i ca 45 minutter eller til den er dobbelt hævet.
1. Dissolve the yeast in handwarm milk.
2. Make a soft dough of all the ingredients, it has to be a bit sticky.
3. Knead it lightly. Put the dough in an oiled bowl and let it rise to double size about 45 minuts.
Fyldet / Filling
400 gr hakket lammekød/ 400 gr minced lamb meat
1 spsk oliven olie / 1 tbsp olive oil
½ tsk hvidløg pasta eller puré / ½ tsp garlic paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver eller paprika / 1 tsp red chili powder or paprika powder
3 stk fint hakket frisk chili, kan undlades / 3 green chillies , finelly chopped, optional
2 mellem stor løg, fint hakket / 2 medium sized onions, finnely chopped.
200 gr tomater skåret i tynde strimler / 200 gr tomatoes cut in to very thin slices
2 spsk tomat puré / 2 tbsp tomato paste
2 spsk frisk hakket persille / 2 tbsp fresh chopped parsly
evt en lille æg til topping / an extra little egg for topping, optional
1. Varm olien i en gryde, steg hakkekød sammen med hvidløg pasta, salt og chili pulver i 3 minutter. Tilsæt de frisk hakket chili. Kødet skal ikke være færdig stegt, kun lige brunes.
2. Lad kødet køle lidt og bland det godt sammen i en skål med tomat pureen.
3. Tilsæt de hakket løg, tomaterne og den hakket persille. Bland godt og stil til side.
4. Nu skal vi arbejde med dejen.
1. Heat the oil in a pot, fry the meat with garic paste, salt and chili powder for only 3 min. Add the fresh chili and fry for 1 minut more. The meat should not be all done, just brown.
2. Let the mince cool in a bowl and mix it well with the tomato paste.
3. Add the chopped onion, tomatoes and the chopped parsley. Mix well and keep aside.
4. Its time to work with the dough.
At lave Pide´en / To make the Pide
1. Forvarm ovnen 220 grader. 2. Tag dejen ud på en let melet overflade, ælt let og del i fire dele. 3. Rul dejen ud i fire aflange cirkler, kom dem på en bagplade med bage papir. 4. Del fyldet i fire dele og kom det på de ud rullede pide.
1. Preheat the oven 220 degree Celcius. 2. On a lighty floured surface knead the dough lightly and divide in to four parts. 3. Roll the four pieces in ong cirkles, place them on a baking sheet lined with baking paper. 4. Divide the filling into 4 parts and layer the four pides with the filling.
5. Fold kanterne op til fyldet så piden får en båd form. 6. Efterhæves 15 minutter. 7. På to af pidene hæld pisket æg oven på fyldet (ca ½ halv æg til hver pide), denne trin kan undlades.
8. Pensle kanterne godt med pisket æg, lige inden de skal i ovnen. Bages 15-20 minutte, (en bageplade ad gangen) bage tiden kommer an på ovnen. I min ovn tog det 15 minutter. Kanterne skal være gyldne.
5. Fold the edges upward the filling, so the pides gets a boat shape. 6. Let the pides rest 15 minuts to rise more. 7. On two of the pides pour beaten egg on top of the filling ( half egg for each pide) This is optional. 8. Brush the edges with the beaten egg, just before putting them in the oven. 9. Bake them (a sheet at a time) for 15-20 minuts. The baking time depands on your oven. In my oven they took 15 minuts. Bake them golden.
Piden med æg oven på fyldet, mums. Nyd pide med en salat.
The pide with egg, delicious. Enjoy your pide with a salad.
English:
Have you ever tasted Pide? Pide is a kind of boat shaped turkish pizza. We saw them during our vacation in Istanbul some years ago and later we found them in a baklava bakery here in Copenhagen. I have baked these at home 2-3 times, everytime using a different recipe as I could not achieve the exact taste. This last time I think I succeeded and they tasted as the ones from the baklava bakery. I ended not fallowing a specific recipe but instead mixing them after my choise. I even added extra spices.
Dejen/ Dough
500 gr mel / 500 gr flour
25 gr gær / 25 gr fresh yeast
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ tsk sukker / ½ tsp sugar
1 æg, let pisket / 1 egg, beaten
3 dl lun mælk / 3 dl warm milk
1½ spsk oliven olie / 1½ tbsp olive oil
1 æg til pensling / 1 egg for egg wash
1. Opløs gæren i den lune mælk.
2. Saml en dej af alle ingredienserne, den skal være let klisteret og blød.
3. Ælt dejen let og stil den til hævning i en olieret skål, tildækket i ca 45 minutter eller til den er dobbelt hævet.
1. Dissolve the yeast in handwarm milk.
2. Make a soft dough of all the ingredients, it has to be a bit sticky.
3. Knead it lightly. Put the dough in an oiled bowl and let it rise to double size about 45 minuts.
Fyldet / Filling
400 gr hakket lammekød/ 400 gr minced lamb meat
1 spsk oliven olie / 1 tbsp olive oil
½ tsk hvidløg pasta eller puré / ½ tsp garlic paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver eller paprika / 1 tsp red chili powder or paprika powder
3 stk fint hakket frisk chili, kan undlades / 3 green chillies , finelly chopped, optional
2 mellem stor løg, fint hakket / 2 medium sized onions, finnely chopped.
200 gr tomater skåret i tynde strimler / 200 gr tomatoes cut in to very thin slices
2 spsk tomat puré / 2 tbsp tomato paste
2 spsk frisk hakket persille / 2 tbsp fresh chopped parsly
evt en lille æg til topping / an extra little egg for topping, optional
1. Varm olien i en gryde, steg hakkekød sammen med hvidløg pasta, salt og chili pulver i 3 minutter. Tilsæt de frisk hakket chili. Kødet skal ikke være færdig stegt, kun lige brunes.
2. Lad kødet køle lidt og bland det godt sammen i en skål med tomat pureen.
3. Tilsæt de hakket løg, tomaterne og den hakket persille. Bland godt og stil til side.
4. Nu skal vi arbejde med dejen.
1. Heat the oil in a pot, fry the meat with garic paste, salt and chili powder for only 3 min. Add the fresh chili and fry for 1 minut more. The meat should not be all done, just brown.
2. Let the mince cool in a bowl and mix it well with the tomato paste.
3. Add the chopped onion, tomatoes and the chopped parsley. Mix well and keep aside.
4. Its time to work with the dough.
At lave Pide´en / To make the Pide
1. Forvarm ovnen 220 grader. 2. Tag dejen ud på en let melet overflade, ælt let og del i fire dele. 3. Rul dejen ud i fire aflange cirkler, kom dem på en bagplade med bage papir. 4. Del fyldet i fire dele og kom det på de ud rullede pide.
1. Preheat the oven 220 degree Celcius. 2. On a lighty floured surface knead the dough lightly and divide in to four parts. 3. Roll the four pieces in ong cirkles, place them on a baking sheet lined with baking paper. 4. Divide the filling into 4 parts and layer the four pides with the filling.
5. Fold kanterne op til fyldet så piden får en båd form. 6. Efterhæves 15 minutter. 7. På to af pidene hæld pisket æg oven på fyldet (ca ½ halv æg til hver pide), denne trin kan undlades.
8. Pensle kanterne godt med pisket æg, lige inden de skal i ovnen. Bages 15-20 minutte, (en bageplade ad gangen) bage tiden kommer an på ovnen. I min ovn tog det 15 minutter. Kanterne skal være gyldne.
5. Fold the edges upward the filling, so the pides gets a boat shape. 6. Let the pides rest 15 minuts to rise more. 7. On two of the pides pour beaten egg on top of the filling ( half egg for each pide) This is optional. 8. Brush the edges with the beaten egg, just before putting them in the oven. 9. Bake them (a sheet at a time) for 15-20 minuts. The baking time depands on your oven. In my oven they took 15 minuts. Bake them golden.
Piden med æg oven på fyldet, mums. Nyd pide med en salat.
The pide with egg, delicious. Enjoy your pide with a salad.
lørdag den 7. april 2012
Mango Indulgence
For english translation look for yellow colour text
Sidste gang lovede jeg opskriften på min Mango Indulgence cupcakes. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html. Jeg lavede 12 Flower Power cupcakes og resten blev dekoreret med mango frosting og blåbær. Meget lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Jeg synes der er svært at få den lig tilpas mango smag frem uden det bliver for vammel i bagværk. Jeg har fundet frem til en god opskrift tidligere http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/03/mango-dreams-opskrift.html, men har længe haft lyst til at gøre lidt mere ved den opskrift. Så da jeg bagte min mango kanelsnegle lod blåbær til at være en perfekt partner for mangoer. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html. Jeg synes at jeg har kunne femhæve smagen af mango mere ved at skære ned på citron og tilsætte blåbær.
tip: Denne her gang, har jeg brugt mango pulp på dåse, som er meget fint pureret mango, ellers kan man også purere selv.
Last time I promised the recipe for my Mango Indulgence Cupcake recipe. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html. I made 12 Flower Power Cupcakes and rest was these cupcakes with mango frosting and blueberry. Very delicious. In baking I find it difficult to the achieve right amount of mango taste without it getting to sweet. I have earlier found a very good recipe, but have been wanting to do some thing more with it. So when I baked my mango pudding cinnamon buns, I found blueberries to be the perfect match for mango in baking. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html.
Tip: this time I have used canned mango pulp, witch is very fine mango puree. But you can also make you own mango puree.
Mango Indulgence
ingredienser / ingredients
12 stk / 12 cupcakes.
180 gr mel + lidt ekstra / 180 gr flour + little extra.
2 tsk bagepulver / 2 tsp bakingpowder
120 gr smør, blødt / 120 gr butter, soften
120 gr sukker / 120 gr sugar
2 æg / 2 eggs
140 ml mango puré / 140 ml mango puree
100 ml mælk / 100 ml milk
½ tsk revet øko citron skal / ½ tsp organic lemon zest
100 gr blåbær + ekstra til pynt / 100 gr bluberries + ekstra for decoration.
1,Forvarm ovn 180 grader. Gør en muffin form klar.
2, Sigt mel og bagepulver sammen. 3, Pisk sukker og smør til det hvidt og luftigt. 4, Tilsæt et æg ad gangen og pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet sammen. 5, Bland mælk og mango pure sammen. 6, Tilsæt skifte vis mel og mango blanding i smør-ægge blanding, vend forsigtig alt godt sammen med en ske. 7, Drys lidt mel ( 1tsk ) på 100 gr blåbærrene, og tilsæt ca 70 gr i dejen sammen med citron skal. Læg resten til side.
English:
1, Preheat the oven at 180 degree celcious and prepare a muffin pan with cupcake liners. 2, Sift flour and bakingpowder. 3. Beat sugar and butter with you beater til its white and fluffy. 4, Add one egg at a time and beat with a medium speed til everyting is well mixed. 5, mix milk and mango puree together. 6, Add flour and mango - milk mixture in the butter- egg mixture alternatly with a spoon, mix carefully til all is mixed well. 7, Roll 100 gr blueberry in a tsp of flour (that make them not sink in the batter) , add about 70 gr blueberries in the batter with the lemon zest. Put the rest of the berries aside.
8, Fodel dejen i muffin formene. 9, Tryk resten af de 100 gr blåbær forsigtig ned i dejen om vist på billedet.
8, Pour the batter in the prepared muffin pan. 9, Gently push the reat of the 100 gr blueberries in the batter as shown in the picture.
10, bag cupcakene ca 12-18 minutter, de skal være gyldne. Check med en tandstik for se om de er færdig. 11, Lad dem køle af, før de smøres med frosting.
10, bake the cupcakes for 12-18 minutts, they shoul be golden in colour. Check with a toothpick to see if they are done. 11, cool them before frosting them.
Mango Frosting/ Mango Frosting
350 gr flormelis, siget / 350 gr sifted confectioners sugar
80 gr smør, blødt / 80 gr soften butter
1-2 spsk mango puré / 1-2 tbs mango puree
1. Pisk smør i en skål med el pisker let. 2, Tilsæt sigtet flormelis og pisk med mellem hastighed til alt smør og sukker er godt blandet. 3, Det kan godt være man ikke behøver at komme hele to spsk mango puré i, det for prøv frem og tilsæt lidt mango pure ad gangen og forsæt piskning til alt er godt blandet. 4, Skrue op for max hastighed og pisk til cremen er luftig og let. 5, Kom frosting på de afkølede cupcake og pynt med de ekstra bær.
1. Beating butter with a el. beater in a bowl. 2, Add the confectioners sugar and keep on beating til everything is well mixed. 3, It may not be neccesary to all all the mango syrup, therefor add a little at a time while beating til well mixed 4, With max speed beat the creame light and fluffy. 5, Frost the cooled cupcakes and decorate with extra blueberries.
Forsat god weekend og nyd jeres påskeferie.
Have a great weekend everybody and enjoy your Holliday
Sidste gang lovede jeg opskriften på min Mango Indulgence cupcakes. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html. Jeg lavede 12 Flower Power cupcakes og resten blev dekoreret med mango frosting og blåbær. Meget lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Jeg synes der er svært at få den lig tilpas mango smag frem uden det bliver for vammel i bagværk. Jeg har fundet frem til en god opskrift tidligere http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/03/mango-dreams-opskrift.html, men har længe haft lyst til at gøre lidt mere ved den opskrift. Så da jeg bagte min mango kanelsnegle lod blåbær til at være en perfekt partner for mangoer. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html. Jeg synes at jeg har kunne femhæve smagen af mango mere ved at skære ned på citron og tilsætte blåbær.
tip: Denne her gang, har jeg brugt mango pulp på dåse, som er meget fint pureret mango, ellers kan man også purere selv.
Last time I promised the recipe for my Mango Indulgence Cupcake recipe. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html. I made 12 Flower Power Cupcakes and rest was these cupcakes with mango frosting and blueberry. Very delicious. In baking I find it difficult to the achieve right amount of mango taste without it getting to sweet. I have earlier found a very good recipe, but have been wanting to do some thing more with it. So when I baked my mango pudding cinnamon buns, I found blueberries to be the perfect match for mango in baking. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html.
Tip: this time I have used canned mango pulp, witch is very fine mango puree. But you can also make you own mango puree.
Mango Indulgence
ingredienser / ingredients
12 stk / 12 cupcakes.
180 gr mel + lidt ekstra / 180 gr flour + little extra.
2 tsk bagepulver / 2 tsp bakingpowder
120 gr smør, blødt / 120 gr butter, soften
120 gr sukker / 120 gr sugar
2 æg / 2 eggs
140 ml mango puré / 140 ml mango puree
100 ml mælk / 100 ml milk
½ tsk revet øko citron skal / ½ tsp organic lemon zest
100 gr blåbær + ekstra til pynt / 100 gr bluberries + ekstra for decoration.
1,Forvarm ovn 180 grader. Gør en muffin form klar.
2, Sigt mel og bagepulver sammen. 3, Pisk sukker og smør til det hvidt og luftigt. 4, Tilsæt et æg ad gangen og pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet sammen. 5, Bland mælk og mango pure sammen. 6, Tilsæt skifte vis mel og mango blanding i smør-ægge blanding, vend forsigtig alt godt sammen med en ske. 7, Drys lidt mel ( 1tsk ) på 100 gr blåbærrene, og tilsæt ca 70 gr i dejen sammen med citron skal. Læg resten til side.
English:
1, Preheat the oven at 180 degree celcious and prepare a muffin pan with cupcake liners. 2, Sift flour and bakingpowder. 3. Beat sugar and butter with you beater til its white and fluffy. 4, Add one egg at a time and beat with a medium speed til everyting is well mixed. 5, mix milk and mango puree together. 6, Add flour and mango - milk mixture in the butter- egg mixture alternatly with a spoon, mix carefully til all is mixed well. 7, Roll 100 gr blueberry in a tsp of flour (that make them not sink in the batter) , add about 70 gr blueberries in the batter with the lemon zest. Put the rest of the berries aside.
8, Fodel dejen i muffin formene. 9, Tryk resten af de 100 gr blåbær forsigtig ned i dejen om vist på billedet.
8, Pour the batter in the prepared muffin pan. 9, Gently push the reat of the 100 gr blueberries in the batter as shown in the picture.
10, bag cupcakene ca 12-18 minutter, de skal være gyldne. Check med en tandstik for se om de er færdig. 11, Lad dem køle af, før de smøres med frosting.
10, bake the cupcakes for 12-18 minutts, they shoul be golden in colour. Check with a toothpick to see if they are done. 11, cool them before frosting them.
Mango Frosting/ Mango Frosting
350 gr flormelis, siget / 350 gr sifted confectioners sugar
80 gr smør, blødt / 80 gr soften butter
1-2 spsk mango puré / 1-2 tbs mango puree
1. Pisk smør i en skål med el pisker let. 2, Tilsæt sigtet flormelis og pisk med mellem hastighed til alt smør og sukker er godt blandet. 3, Det kan godt være man ikke behøver at komme hele to spsk mango puré i, det for prøv frem og tilsæt lidt mango pure ad gangen og forsæt piskning til alt er godt blandet. 4, Skrue op for max hastighed og pisk til cremen er luftig og let. 5, Kom frosting på de afkølede cupcake og pynt med de ekstra bær.
1. Beating butter with a el. beater in a bowl. 2, Add the confectioners sugar and keep on beating til everything is well mixed. 3, It may not be neccesary to all all the mango syrup, therefor add a little at a time while beating til well mixed 4, With max speed beat the creame light and fluffy. 5, Frost the cooled cupcakes and decorate with extra blueberries.
Forsat god weekend og nyd jeres påskeferie.
Have a great weekend everybody and enjoy your Holliday
tirsdag den 3. april 2012
Flower Power cupcakes
Flower Power Cupcakes til min dejlige og smukke nieces 16 år fødselsdag.
Flower Power Cupcakes for my lovly and beautiful nieces 16 years birthday.
Jeg bagte Mango Indulgence, min ny mango cupcake opskrift http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/mango-indulgence.html. Jeg lavede 12 med Flower Power og 10 uden pynt.
For the cupcakes I used Mango indulgence recipe, my new mango cupcake recipe, http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/mango-indulgence.html. I made 12 with Flower Power and 10 with out.
Blomsterne er af fondant.Selv om de blev lavet aftenen før og uden tylose, holdt de formen. og blev ikke blød. Meget tilfreds med dette, da jeg ikke havde mere tylose derhjemme. Jeg havde ikke stærke farver og måtte prøve mig frem ved at blande forskellige farver sammen. Jeg synes de blev meget smukke.
Nå, venner jeg må løbe, jeg vender tilbage med Mango Indulgence. Have det godt til vi ses.
The flowers are made of fondant. Though I had made them the evening before and with out tylose they kept theire shape and did´nt turn soft. Very happy with that, because I had run out of tylose. The colours i had to work with since i did´nt have these strong colours. Lot of fun mixing colours. But they truned out very pretty I think.
Well, friends I have to go now, I´ll be back with Mango Indulgence recipe. Take care.
mandag den 2. april 2012
Den Gyldne Høne / The Golden Hen
With english translation in yellow coloured text :)
Oftest marinere jeg den i kærnemælk, det giver den en let syrligt smag og en fløjl agtig udseende. Men den er ligeså god, marineret i yoghurt også.
Hjemme hos os spiser vi kyllingen sammen med yoghurt chutney og forskellige grønsager.
Well, its not the kind that lays golden egg, but almost as goods as that. I only use curry powder in 3 dishes. this Golden Hen is one of them. You have to use a lot of curry powder to get this beautiful golden colour. I have cheated a bit and photoshopped, I could´nt get the real colour in the photo due to not enough light. If you are worried about it getting to hot, you can use a mild curry powder and avoid chilli. This recipe is inspired from a tv chef many years ago, maybe Delia Smith?
Most of the time I marinate it in buttermilk, wich gives it a tangy taste and a velvety look.. But it tastes just as good marinated in yoghurt.
With this chicken I make yoghurt chutney and oven roasted vegetable,.
Ingredienser:
1½ kg kylling stykker ( lår, overlår ) uden skind. / 1½ kg chicken pieces with out skin.
3 dl yoghurt eller kærnemælk/ 3 dl yoghurt or buttermilk
2- 3 spsk karry pulver / 2-3 tbsp curry powder
½ tsk chili pulver / ½ tsp chili powder
salt efter smag/ salt after your choise
2-4 grøn chili fint hakket / 2-4 green fresh green chili chopped
1 spsk olie + lidt ekstra / 1 tbs oil + little ekstra
½-1 tsk ingefær pureret / ½-1 tsp ginger pure
lidt frisk koriander frisk hakket / some fresh coriander, chopped.
citron saft , hvis man mariner i kærnemælk, skal man ikke bruge citron saft. / lemon juice. I fyou are marinating in buttermilk dont use lemon juice.
1. Lav overfladisk snitter i kyllingen og gnid med citron saft og ingefær. Lad den hvile en kvarter i kølskabet.
1. Make cuts with a knife in the chicken pieces. Rub the chicken with lemon juice and ginger, let it rest in the fridge 15 minuts
2. I en skål bland alle krydderierne , olie og den friske chili sammen med yoghurten/ kærnemælket. Tilsæt kyllingen og bland godt. Mariner kylling mindst 2 timer overdækket i kølskabet.
3. Forvarm ovn til 250 grader. Læg kyllingen spredt i en ovn fast fad sammen med al marinaden, dæk fadet med folie. Steg kyllingen i ovnen ca 45 minutter - 1 time, vend undervejs. kyllingen skal være saftig og mør. Når der mangler ca 10-8 minutter fjernes folien og kyllingen pensles med lidt olie. Læg kylling tilbage i ovn, steg den den resterende tid.
2. Mix alt he spices,oil and the fresh chili with yoghurt or buttermilk in a big bowl. Add the chicken and mix wel. Cover the bowl and refridgerate for a least to hours. You can also let it marinate overnigth and roast next day.
3. preheat the oven to 250 degree Celcius. Place the chicken pieces one layer in a oven proof dish with all the marinaton. Cover with foil and roast for 45 - 1 hour. Chicken should be moist and tender. When 10-8 minuts remains, remove the foil and brush the chicken pieces with oil. Let it roast for the remaining time.
Drys kyllingen med koriander og nyd den sammen med en yoghurt chutney og ovn stegte grønsager. Forslag til grønsager følger neden under.
Scatter freshly chopped coriander on the chicken and enjoy with yoghurt chutney and roasted veggies. Scroll down for recipe for oven roasted potatoes and butternut squash.
Ovn stegte grønsager / Oven roasted veggies
Ingredienser / ingrediens
400 gr ny baby kartofler, skåret i halve stykker / 400 gr new baby potaoes, cut in halfes
400 gr butternut squash, skåret i samme størrelse som kartofler / 400 gr butternut squash cut same size as the potaoes.
1 spsk olie / 1tbsp oil
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
1 tsk spids kommen / 1 tsp cumin seeds
salt efter smag / salt to taste
lidt revet muskat nød / grated nutmeg.
Bland olien med al krydderierne, undtagen muskat nød. Gnid grønsagerne i krydderi olien og steg dem i ovn 40 minutter eller til de sprøde og gennemstegt. Drys med revet muskat nød inden servering.
Mix oil with the spices, except nutmeg. Rub the veggeis with the spiced oil and roast them in the oven for 40 minuts or til they are crsipy and baked. Sprinkle some freshly grated nutmeg.
Det har været en travlt weekend og jeg fik endelig tid til at blogge om opskriften Jeg har også været igang med nogle flotte cupcakes og en lækker opskrift, men mere om det til næste gang.
kan i have en rigtig god uge.
It has been a busy weekend and now i finelly got the time to blog about my recipe. I ahve also bben working with some beautiful cupcakes and a delicious recipe,but more about that next time. May you all have a great week.