torsdag den 26. april 2012
Mango-Safran creme / Mango-Saffron custard
Jeg er stadigvæk på min mango trip og da jeg havde noget mango pudding pulver liggende (fra den gang jeg lavede disse mango kanel snegle http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html) fik jeg lyst til at lave en mango dessert med meget gennem trængende mango smag. Jeg erstattede noget af mælken med mango puré. Man kan hos de fleste pakistanske købmænd købe mango pudding blanding og mango pulp, som er meget fint mango puré. Hvis I ikke kan få fat på mango pudding blandingen så bruge hvad I kan få fat på eller lav fra bunden og erstat mælk med mango puré.
Ingredienser, ca 4 portioner
3 spsk mango pudding pulver
250 ml mælk + 2 spsk
250 ml mango pulp
2 spsk sukker
lille knips safran
En pakke mango eller citrus gele blandingen.
Man skal lave mango creme i to omgange, hvis man gerne vil lave en lag på lag dessert.
halvere mængden af ingredienserne til to omgange creme.
1. Opblød safran i to spsk mælk , lad det stå en halv time.
2. Rør 1½ spsk pudding pulver sammen med 1 spsk safran mælk tilsæt 125 ml mælk og rør godt til pulveret er opløst. Tilsæt 125 ml mango pulp og1 spsk sukker.
3. Kom blandingen i en gryde og giv det en opkog under omrøring. Sluk for varmen nå cremen begynder at tykne, forsær med at rør i det.
4. Kom cremen i glas, ikke helt op. Der skal være plads til gelen og en potion creme mere.
5 . Stil på køl.
6. Lav gele efter pakkens anvisning, hæld det op i budding glasene og stil det på køl til gelen størkner.
7. Når gelen er fast laves den anden omgang creme med resten af ingredienserne og hæld det op over den størknet gele, så der er 3 lag, budding, gele, budding og stil det på køl.
8. Pynt med frisk mango elle gele hjerter. Jeg brugte en hjerteformet is bakke til at lave gele hjerter.
Nyd jeres mango dessert og have en fantastisk dag.
English
As I still am on a mango trip, I wanted to make a mango dessert and I had some mango custard powder from the last time I made these mango pudding cinnamon buns http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html.. I wanted the custard to taste more of mango so I omitted some of the milk quantity with mango pulp. Here in Denmark you can buy mango custard mixture and mango pulp in the pakistani food shops. But you can use any custard mixture or make custard/pudding from scratch and omitt some of the milk with very fine mango puré.
Ingredients , 4 portion
3 tbsp mango custard powder
250 ml milk + 2 tbsp extra
250 ml mango pulp
2 tbsp sugar
litte saffron
one packet og mango jelly or lemon jelly
fresh mango for garnish, if you like. I made mango jelly hearts.
So for layering you have to halv the ingredients to make the custard twice.
1. Soak the saffron in two tbsp milk for 30 minuts.
2. Mix 1½ tbsp custard powder with the 1 tbsp of the saffron milk. Add 125 ml milk and miw well to until the powder is dissolved. Add 125 ml mango pulp and 1 tbspl sugar.
3. In a pot over low heatt give the mixture a boil , while strirring. Take it of the heat when it begins to thicken and keep stirring.
4. Pour into glasses, not all the way up. You must leave some room for jelly and one more portion of custard.
5. Put in fridge to set.
6. Make jelly according to packet, pour it over the custard in glasses and let it set again in the fridge.
7. When the jelly has set, make one portion custard more with the rest of the ingredients and pour it over the jelly. So you get 3 layers. custard, jelly custard.
8. Garnish with fresh mango if you like. I made jelly in heart shaped ice box
Enjoy you mango dessert and have a dilicious day.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar