scroll down for english text
Zaffrani Butter Chicken er min version af butter chicken med saffran, den har nogle af de samme elementer som butter chicken, men jeg har undladt tomater og bukkehorns blade for ikke overdøve safran smagen og for at fremhæve den blide nøde smag. Den lækker safran sauce er fløjs blødt og cremet pga cashew nødderne. Jeg har brugt mandler og cashew nødder, man kan sagtens bruge kun cashewnødder. Retten kræver lidt forberedelse, bl.a marinaden af kylling og klargørelse af nødderne, herefter tager det ikke så langt tid.
Zaffrani Butter Chicken spises med kogt ris, roti eller naan. Mandel naan vil være rigtig lækker til. Jeg købte færdig lavet naan men hvis man gerne vil lave selv, er der opskriftt her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html
English:
Zaffrani Butter Chicken is my version of a butter chicken with saffron, it has some of the same elements as a regular butter chicken but I have left out the tomatoes and fengreek leafs (methi) to avoid overwhelming the saffron taste and the soft nutty flaovur. The rich lush saffron sauce is smooth and silky because of the cashew nuts. I have used half amount almonds and half amount chashewnuts, you can use all cashewnuts if you like. The dish is easy only the preparation takes a bit time, you know marination of the chicken and blending the nuts.
To go with the Zaffrani Butter Chicken you have plain boiled naan or roti or naan. I bought made naan, but if you want to make at home almond naan will be very fitted and delicious with the Zaffrani Buttere Chicken. Recipe here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html
INGREDIENSER / INGREDIENTS
1 kg kylling kød uden ben/ 1 kg bone less chicken
marinaden / marination
3 spsk tyrkisk yoghurt / 3 tbs thick yoghurt
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
½ tsk spidskommen pulver /½ tsp cumin powder
1 tsk koriander frø pulver / 1 tsp coriander seed powder
1/4 tsk garam masalah pulver / 1/4 tsp garam masalah powder
½ tsk ingefær - hvidløg pasta / ½ tsp ginger - garlic paste
4 grøn chili, fint skåret / 4 green chili, finelly chopped
saucen / the sauce
150 ml fløde / 150 ml creme
½ tsk safran + lidt ekstra / ½ tsp saffron + ekstra
75 gr afskallede mandler / 75 gr deskinned almonds
200 ml vand / 200 ml water
2 mellem store løg, fint pureret / 2 medium size onion, finelly pureed
2 spsk olie / 2 tbs oil
50 gr + 25 gr smør / 50 gr + 25 gr butter
1: Skær kylling kødet i store terninger. 2: Bland alle ingredienser til marinaden og marinere kylling kødet i det minimum ½ time.
1: Cut the chicken meat in large dices. 2: mix all the ingrediens for the marination and marinate the chicken with mixure minimum ½ hour.
3: knus safran trådene og kom dem i fløden i en lille kop. Dæk kop med en tallerken og lad fløden stå ca 15 minutter.
3: crush the saffron strands and mix them with the creme in a little cup. Cover the cup with a plate and leave for 15 minuts.
4: Blend nødderne sammen med vandet i en blender eller milkshake maskine.
4: Blend the nuts with the water in blender or milkshaker into a very smoot paste.
5: Smelt 50 gr smør sammen med olien i en gryde. 6: Kom løg puren i og sauter på mellem varme indtil purén har fået lidt farve.
5: Melt 50 gr of the butter with oil in a pot. 6: Add the onion puree and sauté until the puree get cooked and gets a little colour.
7: tilsæt kylling kødet med marinaden i gryden og sauter kylling indtil den bliver hvid i farven, ca 7-10 minutter. Husk at rør rundt.
7: Add the chicken pieces with all marination in the pot and sauté the chicken for about 7-10 minuts until the chicken becomes white.
8: Tilsæt nøde blanding og give det hele en opkog, nogle få minutter så den rå smag af nødderne forsvinder. Der skal forsigtig røres rundt under opkogning.
8: Add the nut mixture and give it a few boils, some few minus so the rwaness of the nuts disappears. Stir time to time carefully.
9: Bland fløden med safran i gryden giv den en opkog og skrue ned for varmen og lad saucen blev tyk og kylling mør. Det kommer også an på hvor tyk I vil have saucen. Jeg lod den simrer ca 8 minutter, mens jeg engang imellem rørte forsigtig i den.
9: Mix the creme with saffron in the pot and boil once and decrease the heat. Let the whole thing simmer for about 8 minuts, until the sauce thickens and the chicken is cook trough. It depends on how thick you want the sauce. Remember to stir softly time to time.
10: Smelt de sidste 25 gr smør på en lille pande og bland det i gryden.
10: Melt the last 25 gr of butter on a little pan and add it the pot with chicken.
Jeg pyntede med spiseligt guldblade, men Zaffrani Butter Chicken behøver egentligt ikke pynt, den er smuk som den er. God fornøjelse og god appetit!!
I decorated with some few edible silver leafs, but actually the Zaffrani Butter Chicken is beautiful as it is. Enjoy!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar