Scroll down for english text
Idag skal vi lave 3 slags te
Karak Chai, Adrak Masala Chai og Zaffron Chai.
Min version af Karak chai er af en stærk kop te og uden krydderier,
Adrak Chai er te med ingefær og krydderier såsom kanel og kardemomme. Adrak Chai laves på samme måde som masala chai. Jeg er forsat med den tradionale måde med at bruge hele krydderier i min te, det giver fyldigere smag synes jeg.
Zaffran Chai er selvfølige med safran.
Adrak Chai (ingefær te)
til 2 personer:
500 ml vand
200 ml sødmælk
3 tsk løs sort te eller 2 -3 te breve
2 tsk sukker ( eller efter smag)
4 kardemomme
1½ cm kanel stang
1½ tsk frisk revet ingefær
evt en lille anis blomst
evt en lille anis blomst
Bring vand til kogning sammen med krydderierne, teen og sukker i en gryde.
Lad det koge 2- 3minutter, skrue helt ned for varmen og læg låg på 2 minutter,
Tilsæt mælk. Teen bringes op til kog igen og koges godt sammen sammen i nogle minutter ca 4 -5. Si te blade og de hele krydderier fra og hæld Adrak Masala Chai over i glas/ kopperne og nyd.
Karak Chai
til 2 personer:
500 ml vand
100-150 ml sødmælk
5 tsk løs sort te eller 4 te breve
2 tsk sukker ( eller efter smag)
Kog vandet i en gryde, kom te breven og sukker i, lad det koge nogle minutter,
Tilsæt mælken og bringe det til kogening igen. Kog 4 -5 minutter.
For at give teen luft og for at skumme den, bruger jeg en dyb grydeske til at tage lidt te op og hælde den tilbage igen fra lille smule højde /fra gryde skeen til gryden under kogening. Det gør jeg nogle gentagende gange. Teen hældes over i kopperne og nydes varmt.
Zaffran Chai, (safran te)
til 2 personer:
450 ml vand
250 ml sødmælk
3 tsk løs sort te eller 2 te breve
2 tsk sukker ( eller efter smag)
½ tsk knust safran tråde + lidt til pynt
TIP: man bruge 350 ml vand og 350 ml mælk for at få en mere fyldig mælke smag
Kog vandet i en gryde, kom te og sukker i, lad det koge nogle minutter.
Tilsæt mælken og knust safran, bring teen til kogening igen. Kog 4 -5 minutter og hæld det over i en jeres te gals. Pynt med lidt knust safran tråde.
ENGLISH
Today we will make 3 types of teas: Karak Chai, Adrak Masala Chai and Zaffron Chai. Karak chai is my version of a strong cup of tea and without spices. Adrak Chai is tea with ginger and spices such as cinnamon and cardamom, it is made same way as Masala Chai. I am still fond of the traditional way by using whole spices in my teas instead of powder for more richer taste.
Zaffron Chai is of course with saffron.
Adrak Chai (Ginger tea )
for 2 people:
500 ml of water
200 ml whole milk
3 teaspoons loose black tea or 2 -3 tea bags
2 teaspoons sugar (or to taste)
4 cardamom
1½ cm cinnamon stick
1½ teaspoon fresh grated ginger
a small anise flower , optional
Bring water to a boil along with the spices, tea and sugar. Let it cook for 3 to 4 minutes add milk. Bring the tea to a boil and cook well together for 4 -5 minutes more. Sift tea leaves and all the spices and pour Adrak Masala Chai into glasses / cups and enjoy.
Karak Chai
for 2 people:
500 ml of water
100-150 ml whole milk
5 teaspoons loose black tea or
4 teabags
2 teaspoons sugar (or to taste)
Boil the water in a saucepan, add the tea and sugar, let it boil for a few minutes.
Add the milk and bring it to a boil again. Boil for 4 -5 minutes. To give the tea air and foam I use a deep spoon to pick up some tea and pour it back again from a little height from the spoon to the pan while boiling. I do this a few repetitive times. The tea is poured into the cups and enjoyed hot.
for 2 people:
450 ml of water
250 ml whole milk
3
teaspoons loose black tea or
2 teabags
2 teaspoons sugar (or to taste)
½ teaspoon crushed saffron+ a little for topping
TIP: use 350 ml of water and 350 ml of milk to get a richer milk taste.
Boil the water in a saucepan, add tea and sugar in, let it boil for a few minutes.
Add the milk and crushed saffron, bring the tea to a boil again. Boil 4 -5 minutes and pour it into your tea glasses. Top with slightly crushed saffron threads.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar