fredag den 5. januar 2018

Kati Roll




Inden vi tog Camden food Market i London havde jeg aldrig smagt Kati roll.  Jeg har læst mig til at Kati Roll er en slags Pratha wrap ( smør bagt pande fald brød) med forskellige fyld og eftersigende en populær street food Indian. Kati henviser til spyd, før var fyldet i de her kati roll spyd kebab men nu til dags er det med al salgs fyld.  Hjemme hos os laver vi wrap med al slags fyld og med forskellige  slags flad brød.  Det sjove  for mig at prøve Kati rollen i Camden var at den mindet om den pratha og æg roll min mor lavede for os i vores barndom , men ægget i denne roll var et spejlæg. Det var sjov at prøve noget man havde hørt om længe.

English
Before we went to Camden food Market in London I had never tasted Kati roll.  I have  read that Kati roll is kind of pratha wrap  with different fillings and is a popular street food in India. Kati refferes to skrewers as earlier the rolls were filled with kebab made on skrewers. Now the rolls are filled with lots of different stuff.  For me the fun tasting kati roll was that the roll reminded me of the pratha egg roll my mother made for us in our childhood and the new part was for me that the egg was fried.





Vores Kati Roll på Camden Market.

Our Kati Roll på Camden Market 



Opskrift/Recipe

Jeg har lavet vegetar fyld, hvis I gerne vil have kød fyld kan I feks lave  de her kylling tikka istedet for kartoflerne https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html eller disse kebab  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/07/seekh-kebab.html .
trin 1: ælt dejen
trin 2: gør fyldet klar
trin 3 : lav pratha og  steg spejl æg, lav spejl æg efter jeres smag og behag. 

For my rolls I made vegetarian filling. If you want  a meaty version you can make these tikka  https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html or these kebab  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/07/seekh-kebab.html .
step 1: make the dough
step 2: get your filling reddy
step 3 : make the prathas and fry the eggs ( fry the eggs as you like)


1 pratha pr person / 1 pratha per person 
1 spejl æg pr person / 1 fried egg per person
imli chutney ( tamarind sauce ) /  tamarind sauce 
chili chutney / chili chutney.
marinerede rød løg / marinated red onion
punjabi aloo / punjabi aloo 
4 store tomater, hakket / 4 large tomato, chopped
hakket frisk koriander blade / chopped fresh coriander leafs







Punjabi kartoffler / Punjabi potatoes
 til ca 6- 7 rolls /  for 6 - 7rolls

 700  gr kartofler/  700 gr potaoes
½ tsk hvidøg pure / ½ tsp garlic paste
½ tsk ingefær pure / ½ tsp ginger paste
½ tsk bukkehorns frø / ½ tsp fenugreek seeds
1 tsk sorte senneps frø / 1 tsp black mustard seeds
1 tsk spidskommen frø / 1 tsp cumin seeds

½ tsk nigella frø / ½ tsp nigellea seeds 
2 tsk coriander frø, stødt groft 2 tsp coriander seeds, crushed coarsly 
1 tsk salt 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chilli powder

frisk hakket chili / fresh chopped chili
3 spsk olie / 3 tbsp oil

Jeg har lavet en hurtig version af min punjabi aloo som hoved ingredienserne til fyldet.  Skær kartoflerne i små tern eller små skiver og halv kog dem. Varm olien på en panden, kom alle hele krydderier i og steg 1 minut, tilsæt kartoflerne og resten af krydderierne og steg kartoflerne indtil de er møre.

I made a quick version of my punjabi potaotes as the main ingredient for the filling.  Cut the potatoes in smal dices or small pieces and semi boil them. Heat the oil in a pan and fry the whole spices for a minut, them add rest of the spices and potatoes, fry until the potatoes are tender.


Marineret røde løg / Marinated red onion

5 mellemstore løg  skæres i tynde skiver, blandes med 1 spsk citron saft, 1 tsk anardana pulver ( tørret granatæble kerner ). Hvis I ikke har anardana, så brug et andet syrlugt krydderier.

5 medium sized red onion, sliced very thinn.  Mix the onions with 1 tbs lemon juice and 1 tsp anardana powder ( dried pommegranate seeds). If you dont have anardana , use any tangy or souur spice you have. 


Chili yoghurt chutney/ Chili yogurt chutney

5 friske grønne chili fint blendes og blandes med 2 dl naturel yoghurt. Tilsæt salt efter smag.

Blend 5 fresh green chili very fine and mix with 2oo ml plain yogurt. Add salt to taste.

Imli chutney / Tamarind chutney

Man kan købe færdig lavet tamarind chutney hos de pakistanske grønthandler elleres findes et opskrift her : https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html

Imli chutney can be bought in pakistani grocery stores or see the recipe here https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html 



Pratha og sammen rulning / Pratha and the wrapping



Lav pratha efter jeres smag, jeg har brugt denne opskrift til at lave pratha. https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/06/trekoun-pratha-trekant-pratha-triangle.html Lav dem runde istedet for trekantet.  

Lav pratha som vist i opskriften, lav spejlæg . 
Have alt fyldet klar og arbejd hurtigt. Placer jeres pratha på en ren skærebræt, læg spejlæg oven på. fordel punjabi aloo og tomater. Oven i fordeles de røde løg og koriander blade. Til sidst kom de begge chutney på efter smag og behag. Rul pratha sammen lige som en wrap. Jeg rullede en kage serviet omkring hver enkelt roll. Spises varmt.

I have used this recipe to make my pratha
https://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/06/trekoun-pratha-trekant-pratha-triangle.html. Make them round instead of triangle.
Make the pratha and fry the eggs. 
Have your filling redy and work quick.  Start by placing a fried egg in the middle of each prtah, layer with punjabi aloo and tomatoes.  Spread th marinated red onions and the coriander over  and at last top with both the chutney after your taste. Roll the pratha just like a wrap into a roll. I  wrapped each pratha in cake dolli after rolling the pratha into a roll. Enjoy hot.






8 kommentarer:

  1. How simply divine! I love trying street food from any culture. Feel like I'm a local!! Thank you, luv!

    SvarSlet
  2. Some of the best meals are on the street, this sounds so good, Misbah!

    SvarSlet
  3. These look fabulous! Thank you for sharing

    SvarSlet
  4. LOVE these fabulous spice mixtures!!

    SvarSlet
  5. This sounds marvelous! I wish I were there to taste it with you.

    SvarSlet