søndag den 12. juli 2015
Punjabi Pizza
I tænker endnu en kylling pizza, men det er det vi bedst kan lide hos os. Den her Punjabi Pizza er lækker og spicy med en super nem men lækker tomat sauce.
You are probebly thinking another chicken pizza, but this is what we like at our home. This punjabi Pizza is yummy and spicy with a super easy tomato sauce.
PIZZA DEJ / PIZZA DOUGH
500 gr mel / 500 gr flour
20 gr gær / 20 gr fresh yeast
320- 350 ml lun vand / 320- 350 ml tepid water
½ tsk salt / ½ tsp salt
2 spsk olie / 2 tbsp oil
1 spsk spidskommen frø / 1 tbsp cumin seeds
1. Lav dejen: Opløs gæret i det lune vand. Tilsæt det sammen med salt, spidskommen frø og olie i melet og ælt til en blød elastisk dej. Hæv dejen tildækket ca 45 min.
1. Make the dough: Dissolve the yeast in the tepid water. Add salt, cumin, the yeast mixture and oil to the flour and knead to a soft and elastical dough. Cover the dough and leave it to rise. Almost 45 minuts.
Tomat sauce/Tomato sauce
1 dåse hakket flået tomater / 1 can chopped tomato plum ( 400 gr)
1 tsk rød chili pulver/ 1 tbs red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
2. Lav tomat sauce: bland alting sammen, færdig !
2. Make tomato sauce : mix everything together, done !
FYLDET/FILLING
450 gr kylling bryst fillet, skåret i små strimle / 450 gr chicken breast, cutted in small thin pieces.
4- 5 grønne chili, hakket / 4-5 green chili, chopped
½ tsk ingefær pasta eller puré/ ½ tsp ginger paste
½ tsp hvidløg pasta eller puré / ½ tsp garlic paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver /1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp corinader seed powder
1 spsk olie / 1 tbs oil
2 røde løg, skåret i strimle / 2 red onions cutted in stripes
en bundt frisk hakket koriander / lot of fresh coriander leafs, chopped
revet ost / grated cheese
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
3. Gør fyldet klar : varm olien i en gryde, tilsæt kylling strimlerne ingefær og alle krydderierne undtagen garam masala og den friske koriander. Steg kylling over mellem varme indtil kylling er mør. Jeg skruede ned for varmen da kylling kødet begyndte at afgive saft, så kylling blev stegt i eget saft og forblev saftig.
3. Prepare the filling : heat oil in a pot, add the chicken meat, add all spices except garam masala and fresh coriander leafs. Cook the chicken meat over medium heat until tender and soft. I decreased the heat, so the chicken could be cooked in its own juice. That way the meat stayed juicy.
4. Saml og bag pizza : Forvarm ovn til 225 grader, gør to bageplader klar med bagepapir. Ud rul dejen til 2 store cirkel ca 30 cm i diameter. Kom tomat sauce på , spred kylling kødet på pizzaen. Top med de røde løg, koriander blade og drys garam masala på inden osten kommes på. Bages ca 13 - 15 minutter eller til gyldent og sprød.
4. Assemble and bake the pizza: Preheat the oven to 225 degree C, line to baking sheets with butter papper. Roll the dough in to 2 big cirkles almost 30 cm in diameter. Spred the tomato sauce on, scatter the chicken meat as you like and top with red onions and fresh chopped coriander leafs, drizzle garam masala over the pizza before topping with cheese. Bake for 13 -15 minuts or until golden and done.
TIP: man kan lave chili være hele , når man steger kylling kødet, og kom dem hel på pizza sammen med kylling kødet. Så kan dem der har lyst få den stykke med chili.
-hvis man vil have endnu mere chili skarp pizza, kom hakket chili i tomat saucen-
- for en anderledes fyld tilsæt kogt kartofler til fyldet.
TIP: if you want a less hot pizza, dont chop the green chili, add them whole to the chicken. This way you can choose the pzza piece with or with out chili.
- if you want a more chili sharp pizza, add chopped chili to the sauce.
- for a different filling add boiled potatoes to the filling.
Lav en yoghurt chutney til, istedet for salat fik vi dehi barray som side dish. Man kunne også server kikærte ret til.
Opskrift for yoghurt mynte chutney her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html
Make yoghurt chutney to drizzle over the pizza if you like. Instead of salad we had dehi barray as a side dish with our pizza. You could also make a chickpea dish to go with this Punjabi Pizza. Recipe for yoghurt mint chutney here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html
Opskrift her til dehi barray : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/08/dehi-baray.html
Recipe for dehi barray here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/08/dehi-baray.html
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/garam-masala-chaana-chaat.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar