tirsdag den 8. januar 2013

Citron Oreo Cupcakes / Lemon Oreo cupcakes







Det er første gang jeg laver Oreo Cupcakes. Det der var svært synes jeg at var finde ud af hvor mange kiks cupcake éne bør indholde, så de ikke blev for søde eller tørre. Der er mange opskrifter på nettet og alle foreslår forskellige mængder. Jeg ville hverken have en alt for svampet kage eller for tør. Derfor valgte jeg at "omsætte" opskrift på  Rose - Pistacie Cupcakes til Oreo Cupcakes. Det var en eksperiment som lykkedes i første forsøg. Næstegang vil jeg prøve at øge mængden af Oreo kiksene.

ENGLISH: This is my frist time making Oreo Cupcakes. What was difficult for me to find out, was how much Oreo cookies the cupcakes should contain in order not to get too sweet or too dry. There are lots of recipes, all suggeting different amounts of Oreo cookies. I wanted my cupcakes not to be too moist or too dry. I used  Rose - Pistacie Cupcakes recipe to create Oreo Cupcakes. Because the  Rose - Pistacie Cupcake recipe gives fluffy but not to moist cupcakes.  It was an experiment which succeded in first trail. Next time though I wil try adding more Oreo´s. 



Indgredienser / Ingredients


120 gr sukker / 120 gr sugar
120 gr smør, blød / 120 gr butter, softend
2 store æg, let pisket / 2 large egg, lighly beaten
140 gr mel  / 140 gr flour
1 tsk bagepulver / 1 tsp baking powder
100 ml mælk / 100 ml milk
saft af en citron/ juice of a lemon
revet skal af 2 citroner / lemon zest from 2 lemons
60 gr knuste Oreo kiks / 60 gr crushed Oreo´s


1.  Forvarm ovn til 180 gr. Gør en muffin bradepande klar.
2.  Si mel og bagepulver sammen.
3.  Pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig. Tilsæt æg lidt ad gangen, mens der piskes.
4. Vend skiftevis mel og mælk i ægge blandingen. Tilsæt citron saft.

1. Preheat the oven to 180 degree Celcious. Prepare a muffin pan.
2. Sift the flour and bakingpowder together.
3. Beat sugar and butter together until light and fluffy. Add the beaten egg little by little while beating
4. Mix in alternately the flour and milk into the egg mixture. Add the lemon juice.


5. Vend de knuste kiks i lidt mel. Vend de knuste kiks og citron skal i dejen. Fyld muffin formen og bag  15-20 minutter. I min ovn tog det ca 18 minutter. Afkøl dem.

5. Apply a little flour on the crushed  Oreo´ cookies. Mix in the crushed cookies and lemon zest to the batter. Fill the muffin pan and bake for 15-20 minuts. In my oven it took 18 minuts. 


Oreo Cream Cheese Frosting

100 gr flødeost / 100 gr cream cheese
300 gr flormelis sigtet / 300 gr confectiners sugar
50 gr smør, blødt / 50 gr butter, softend
50 gr pulviseret Oreo kiks ( hak dem i food processoren) / 50 gr finelly grinded Oreo cookies. Almost powder like. I used my food processor.




Pisk smør og flormelis, til det er blandet godt sammen. Kom fløde ost i og pisk til det er luftigt. Tilsæt de pulviseret kiks og pisk til alt er luftig og godt blandet. Top de afkølede cupcakes med frostingen. Jeg pyntede med sorte fondant blomster.

Beat butter and confectioners sugar together until mixed well. Add cream cheese and beat until light and fluffy. Add the powdered Oreos and beat until all is mixed well and fluffy. Top the cupcakes with the frosting. I decorated with black fondant flowers.  


6 kommentarer:

  1. Those are just beautiful!! So, lovely! I'm going to pin them!

    SvarSlet
  2. Gorgeous Cupcakes Misbah! Love the flowers! ~Donika

    SvarSlet
    Svar
    1. thankyou Donika and love seeing you here <3

      Slet
  3. Misbah, Your cupcakes sound amazing, especially topped with the Oreo cream cheese frosting! YUM!

    SvarSlet