Vinterferien har været over os, eller for nogle af os. Har i haft ferie? Jeg har haft to dages fri, så jeg har nydt en lang indholdsrig weekend, bla. har vi været på en dags tur til malmø, været med til at fejre en kære veninde, en tur i byen med en anden kære veninde til en lækker frokost og jeg har enda haft tid til overs til at skrive færdig på lækker Chicken Tikka opskrift til jer.
ENGLISH
Here in the Denmark, the school children are enjoying the last of theire one week winter hollidays. Some of the grown ups have hollidays too. I had to day off from work. So I am enjoying my long weekend. My daughter and I have been on a one day trip to Malmø City, Sweden. For those of you who dont know, Malmø is only something like 40 minuts away with train over the Oresund Bridge. The Oresund Brigde is a tunnel under the sea and a brigde connecting Denmark and Sweeden.
Back to my activities, having lunch with a dear friend, celebrating another dear friend and I even got the time to finish writing scrumptious Chicken Tikka recipe. Scroll down for recipes.
Emporia / Emporia Sweeden, shoping center
En af favorit stederne i Emporia, "graddbullerian" http://www.graddbullerian.se/
One of favorit places in Emporia, "graddbullerian" http://www.graddbullerian.se/
Blev også forelsket i denne skønne blomster butik Jenny Strandhs Blomster
http://www.jennystrandh.se/
I also fell in love with this gorgeous flower shop, Jenny Strands blomster
http://www.jennystrandh.se/
http://www.jennystrandh.se/
Vores hurtig frokost : bagt kartoffel med tun og salat. Kan anbefales, godt og billigt Cafe Graffitti på Malmø strøget.
Our quick lunch in Malmø : baked potato with tuna and salad. Yummy and cheap at Cafe Graffitti.
Indgredienser til kylling tikka /Ingredients for the tikkas
1 kg kylling brystfillet / 1 kg chicken breasts fillet
250 gr tyrkisk/græk yoghurt / 250 gr og turkish or greec yoghurt or drain yoghurt
½ tsk hvidløgs pasta / ½ tsp garlic paste
1 tsk ingefær pasta/ 1 tsp ginger paste
1½ tsk chilli pulver/ 1½ tsp chili powder
1 tsk gurkemeje pulver/ 1 tsp turmeric powder
1 tsk koriander pulver/ 1 tsp coriander powder
1 tsk spids kommen pulver/ 1 tsp cumin powder
½ tsk garam masala/ ½ tsp garam masla
1 spsk tomat pure/ 1 tbs tomato paste
1 tsk salt/ 1 tsp salt
1 spsk olie/ 1 tbsp oil
3/4 tsk tørret mango pulver, (amchoor) / 3/4 tsp amchoor (dried mango powder)
bumbus spyd eller træ spyd / baboo or wooden skrewer
2 spsk frisk koriander, groft skåret til garnering
for garninsh 2 tbl spoon chopped dhaniya/ coriander
scroll down for english text.
1. rens kylling fillet, skær i stor tern ( mund bide)
2. bland yoghurt op med alle krydderierne, tomat pureen og olien i en stor skål
3. kom de skåret kylling stykker i yoghurt blanding og masser let, så det hele er dækket af yoghurt marinaden. Dæk skålen med kylling stykkerne med plastfolie. Still i køleskabet minimum en time, hvis I har travlt. Det bedste er natten over.
4. bambus eller træspyd lægges i blød en time før brug.
5. forvarm oven 230 gr. kom bage papir på en bageplade
6. træk 4 kylling tern på en spyd. Placer spydene på bageplade.
7. kom rester af marinaden på kyllingerne, hvis der noget tilbage i skålen.
8. steg kylling spyd i oven ca 25- 30 minutter eller til de er møre. Vend dem et par gange. Tag dem ud og drys koriander på og server dem med stegte grønsager og chutney. Opskrift følger nedenunder.
ENGLISH:
1. clean the chicken fillets, cut them , make squre pieces.
2. mix yoghurt with all the spices, tomatp puree and oil in a big bowl.
2. add the chicken pieces into the youghurt mixture and massage in the yoghurt mixture. Cover the bowl and refridgerate least one hour if you are in a hurry. I marinated them the evening before.
4. soak the wooden skrewers in water an hour before using them.
5. preheat the oven 230 degree celcious. cover a baking sheet with baking papper.
6. I used 4 chciken piece per each skrewer. Place all the skrewes on the sheet.
7. if there is any marination left in the bowl apply it on the chicken pieces.
8. roast your chicken sticks in the oven 25- 30, or until they ar done. Turn them twice while cooking. Take them out and sprinkle with fresh coriander. enjoy them with chutney and roasted vegetable . Scroll down for recipe
ovn stegte grønsager/ roasted vegetable
I hverdagen bruger jeg ofte frosne grønsags blandinger. Jeg synes det er så nem og dejlig.
200 gr kartoffler, / 200 gr potaoes
100 gr aubgergine/ 100 gr aubergine/ eggplant/ began
100 gr squash/ 100 gr squash/ kali tori
200 gr perberfrugt / 200 gr bell pepper / shimlamirch
100 gr broccoli / 100 gr broccoli
2 spsk olie / 2 tbs oil
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk tørrede bukkehorns blade (methi) / 1 tsp dried fenugreek leafs
1. rens og skære grønsagerne. Kartoffler i både, resten lidt mindre tern,
2. forvarm ovn 220 grader
3. kom alle grønsager i en fad. Vend dem i oile og knuste tørrede bukke horns blade. Blade knuses med håndfladerne.
4. grønsager skal ca have 30- 40 minutter i ovnen. Drys salt på inden de sidste 5 minutter.
English
1. clean and cut the vegetables. Potato in wedges and the rest in small pieces.
2. preheat the oven 220 degree celcious.
3. in a baking dish, mix oil, the vegetables and crushed dried fenugreek seeds. You crush the leafs with your hands.
4. roast the veggies for 30- 40 minuts. Mix in the salt before the last 5 minuts.
Chili Tamarind ( imli) yoghurt Chutney/ Chili Tamarind ( imli) yoghurt Chutney
200 gr yoghurt/ 200 gr yoghurt
1½ spsk tamarind pasta / 1½ tbsp tamarind (imli) pasta or sauce
2 tsk tørrede chili flager / 2 tsp dried chili flakes
½ -1 tsk chili pulver / ½ - 1 tsp chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
Bland alt sammen i en lille skål
Mix everything together in a bowl.
Værsågod :)
Enjoy :)
Enjoy :)