torsdag den 28. marts 2013

Mini Burger







Scroll down for english text

Håber I alle sammen nyder jeres påskeferie.  Det er jo ikke nogen hemmelighed at hjemme hos os elsker vi jo at holde Tea Party med cupcakes, scones, sandwich og hvad der ellers høre til.  Til vores sidste Tea Party erstattede vi sandwichene med "Spicy Mini Burger".  Hjemmebagte burger boller, lidt hotte mini kebab burger med chili mayonnaise. De smagte så godt at jeg er nødt til at dele dem med jer.

Jeg har aldrig bagt burger boller selv, men efter at have smagt disse, køber jeg aldrig burger boller mere :)  Opskriften på burger bollerne fandt jeg på Alle tiders Kogbog.  Jeg erstattede noget af melet med sigtemel desuden brugte jeg lidt mere mel end der står i opskriften, da dejen blev alt for klistret. Burger bollerne blev så gode og  fuld af smag var de også. 

Opskrift på mini bollerne, kebab burgerne og chili mayonnaise følger nedenunder. Opskriften på burger boller er for double portion, men  kan sagtens halveres.

ENGLISH: 
I hope you all are enjoying the hollidays. It's no secret that we love Tea Parties with scones, cupcakes, sandwiches and other tea party treats. At our last tea party instead of making sandwich, we made  "Spicy Mini Burgers". Homemade burger buns with spicy mini kebab burgers and chili mayonnaise.  I tell you they were so tasty that I have to share these with you. 

I have never made burger buns but after tasting these I tell you I am never going to buy burger buns :)  I found this delicious recipe on a danish cookbook site : Alle tiders Kogbog. I made some little changes, I omitted some of the all purpose flour with Rye - flour, also I used more flour  as the dough was very wet. They came out so good and so full of taste.

Recipe for the mini burger buns, kebab burger and chili mayo fallows. The recipe for burger buns is for doubble portion. You can easely half the ingredients.





Chili Mayo/ Chilli Mayo

2 dl mayonaise200 ml mayonaise
1 tsk chili puré1 tsp chili puree
½ tsk tomat pasta½ tsp tomato paste.

Bland alting sammen og læg til side.

Mix everything together and put aside. 



Mini burger boller/ Mini burger buns

600 gr hvedemel/ 600 gr fl0ur
200 gr sigte mel/ 200 gr Rye - Flour
1½ tsk sukker/ 1½ tsp sugar
1½ tsk salt/ 1½ tsp salt
1,5 dl sødmælk/ 150 ml water
4,5 dl vand/ 450 ml water
1½ spsk olie/ 1½ tbsp oil.
40 gr gær/ 40 gr yeast
2 spsk ekstra mælk til pensling/ 2 tbsp extra milk for milk wash
2- 3 spsk sesam frø/ 2- 3 tbsp sesame seeds

Opløs gæren i det lun vand, efter nogle minutter tilsæt salt, sukker, olie og mælk.  Kom begge slags mel i og ælt til en let klistret dej. 
Hæv dejen tildækket en time.

Dissolve the yeast in tepid water, after few minuts add salt, suger, oil and milk. Mix in both the flours and make a dough.  Leave it to rise covered for one hour. 




Tag dejen ud på en let melet bord , ælt let dejen. Form til 32 flade boller. Stil dem på en bage plade med bage papir. efterhæves tildækket 15 minutter. 

Take out the dough on a floured surface and knead lightly.  Roll 32 flat buns. Place them on a baking sheet, covered with baking paper.  Let them rest 15 minuts more covered with a kitchen towel.




Forvarm ovn 225 gr.  Pensel bollerne med mælk og drys med sesam frø. Jeg brugte en bomuld tråd til at lave markering i bollerne. Til senere skæring.   Efterhæves igen tildækket 15 minutter. 


Preheat the oven 225 degree C. Brush the buns with the milk and sprinkle with sesame seed. I used a thread to make markings for later cut. Leave to rest covered for 15 minuts more.




Bag 15- 18 minutter til de er gennem bagte og gyldne

Bake 15 - 18 minuts till they are golden and baked through. 

Kebab Burger/ Kebab Burgers
 Ca 16 stk /  16 mini burgers

1 kg kalve hakket kød/ 1 kg minced meat
1 mellem løg fint hakket/ 1 medium onion finelly chopped
1 lille rødløg skåret i tynde strimler/ 1 little red onion cut into thin pieces
1 tomat, groft hakket/ 1 tomato coarsly chopped
½ tsk hvidløg pure/ ½ tsp garic puree
3 grønne chili , fint hakket/ 3 green chili chopped finelly
2 spsk hakket koriander/ 2 tbsp chopped fresh coriander leafs
2 æg/ 2 eggs
1 tsk salt/ 1 tsp salt
1- 1½ tsk rød chili pulver/ 1 - 1½ tsp red chili powder
1 tsk koriander frø pulver/ 1 tsp coriander seed powder
1 tsk  spidskommen pulver/ 1 tsp cumin powder


Bland alting sammen, form til små 16 stk  burger, steges i en forvarm oven 225 gr ca 15 minutter. Man kan også grille dem eller stege dem på panden. 

Mix everything together, shape to 16 mini burgers,  put them in a preheated oven 225 degree C for 15 minuts or ontil they are done. You can also fry them in a pan or grill them.


Fyld/ Filling

tomat skiver, agurk skiver, salt blade

tomato, cucumber, salad leafs of choise





http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/03/mini-burger.html


Saml mini burgerne efter smag og behag og nyd.

Essemble your mini burgers as you lie and enjoy








søndag den 17. marts 2013

Torsk i filo tasker / Cod phyllo pouches


Scroll down for english text

For nogle uger siden var jeg på en 3 dags kursus , hvor vi fik de lækkerste fiske retter. En af retterne var hellefisk i filo pakke. Det fik mig til at tænke at det var længe siden jeg have lave noget bagt med filo dej.

Smukke så de ud mine fiske tasker, men på nogle af taskerne var bunden blevet for blød, måske pga for meget marinade. Måske skal man lige duppe torske stykkerne for neden. Men lækkert var de. 

English: 
Some weeks ago I was on a 3 days course, where we were serverd the most delicious sea food. One of the dishes were a white fish ( dont know its name in english, sorry) in phyllo parcell.  It made me think that I had´nt baked with phyllo pastry for a long time.

Beautiful they looked my fish bags, but some af them went soft in the bottom, maybe beacuse of t0o much marination. But delicious they were .



Ingredienser/ Ingredients

500 gr torsk stykker / 500 gr cod pieces
16 filo dej plader / 16 phyllo pastry sheets 
½ tsk tomat puré / ½ tsp tomato paste
½ tsk frisk fint revet ingefær / ½ tsp fresh finelly grated ginger
salt efter smag / salt to taste
1- ½ tsk rød chilipulver / 1 - ½ tsp red chilipowder
 frisk timian + kviste / fresh thyme + thyme sprigs
2 friske chili, fint hakket / 2 fresh chili, finelley chopped
lidt smeltede smør / some melted butter.
1 spsk  tsk citron saft /1 tbsp lemon juice







Del torsk i 8 stykker, dup den tør med køkken papir.  Bland tomat puré, citron saft, frisk chili, ingefær, salt,  chilipulver, og lille knips frisk timian sammen i en lille skål . Kom marinaden på torsk stykkerne.  Jeg skar resten af citronen meget tyndt og blandede det også i marinaden.  Lad torsk stykkerne mariner ca. 15 minutter.

Cut the cod pieces in to 8 pieces, wash an pet dry them with kitchen paper.  Mix tomato paste, fresh chili , chili powder, ginger, salt, lemon juice and little nip of thyme together in a little bowl and apply the mixture on the cod pieces. I cut the last of  the lemon into thin pieces and mixed it with the marination. Let the cod pieces marinate for 15 minuts.




Forvarm oven 190 gr.  Jeg brugte  2 filo plader til en styk taske. Tag en stykke fillo plade og børst den let med smeltede smør, læg den anden filo plade oven i.  Læg en torsk stykke i midten og saml enderne sammen som på en lille sæk,  bind med en lille timian kvist.  Lav de resten 7 tasker på samme måde.

Preheat the oven 190 degree Celcius. I used two phylo sheet per fish bag. Take one sheet and brush lightly with the melted butter, lay the other sheet above. Put one cod piece in the middle and collect the ends together like a bag, pinch them together and tie fresh thyme sprigs around like a rope. Make the rest of 7 bags in the same way.


Læg fiske taskerne på en bagplade med bagepapir.  Smør let med smeltede smør. jeg dryssede lidt sesam frø. Straks efter jeg  gjorde det, synes jeg at frøene var unødvendigt, så jeg har undladt at komme dem i opskriften. Bag fiske taskerne i 12- 15 minutter.

Place the fish bags on a baking sheet lined with baking pepper. Brush lightly with melted butter. I scattered  some sesame seed. To late  I felt there was no need to do so, so I have left the sesame seed out from the recipe. Bake the fish bags about 12 -15 minuts. 



En fiske taske skåret, se hvor lækkert mør torsken er , nærmest i flager. Jeg lavede soya- chili sauce til mine fiske tasker. Opskrift for neden.

A fish bag cutted through, look how flaky the cod is. I made soya- chili sauce to serve with my fish bags.  Scroll down for recipe.

1 dl soya sauce / 1 dl soya sauce
1 tsk sambal oelek  / 1 tsp sambal oelek or any other chili paste
Lidt frisk timian / little fresh thyme

Bland det hele sammen og server det ved siden af fiske taskerne. Have en fantastisk Søndag.
Mix all together and serve  beside the fish bags. Have a wonderful Sunday.














torsdag den 14. marts 2013

Brønshøj Te Cupcakes

"Te Sælgeren" med  Brønshøj Te Ccupcakes med Chokolade Skum og Te Vingummi. "Te Sælgerne" er også fra Dikkedar.
" The Tea Seller" with Brønshøj Te Cupcakes with Chocolate Foam and te Jelly. " The Tea Seller" is also from Dikkedar.


Scroll down for english text.

Lone som har en lækker brugskunst forretning Dikkedar  forærrede mig forleden en pose te. Udover brugskunst sælger hun også forskellige te blandinger.  Blandt andet Brønshøj te, som er en af Dikkedars egen te blandinger. 

My friend Lone gifted me the other day with some delicious tea. Lone has a  gorgeous shop Dikkedar . Among tea pots and decorations pieces she also sells tea blends. Brønshøj Te is one of her own tea blends. 




Brønshøj Te er en lækker te blanding med mynte, lakridsrod og jordbærstykker. Også egenet til at bruge i bagværk synes jeg.  Det var også lidt af en eksperiment da jeg aldrig har bagt sødt med mynte.  Jeg ville gerne have en svampet kage og brugte  Citron & Birkes cupcake opskriften. Hemmeligheden er at balancer te mængden til at man kan smag mynten uden at den  bliver for overvældende. Jeg synes at det blev en god kage med mynte smag og en hint af lakrids og jordbær.  Til frosting brugte jeg mynte chokolade, men kun chokolade havde også været lækker.  Næste gang tror jeg vil lave en cream cheese frosting til disse cupcakes. 

Hvis man ikke kan finde denne te, hvor man bor anbefaler jeg at bruge en hviken som helst te blanding med mynte og an anden frugt. 

Brønshøj Te is a delicious tea blend with mint, liquorice and strawberry pieces.  Also very suitble to use in baking . It was an experiment, as I have never baked sweet with mint before. I wanted a moist cake and therefor used Lemon & Poppyseed Cupcakes recipe.  The secret is blancing the tea amount, so you can taste the mint but avoid the mint to become overwelming. I think the result was a yummy cake with mint tast and a hint of strawberry and liquorice. For frosting I used mint chocolate, but regular chocolate would be delicious too.  Next time I Think I wil make creme cheese frosting with these cupcakes.

 If you cant find a blend like this where you live, I reccomend you use a tea blend with mint and any other fruit.   

Chokoade skum/Chocolate foam

gøres klar aften før / made ready the evening before
250 ml piskefløde /  250 gr whipping cream
100 gr mynte chokloade /  100 gr mint chocolate

Varm piskfløden i en gryde og smelt chokolade i.  Kom det hele i en skål, dæk med film og læg det i køleskabet natten over til køl.

Heat the whipping cream in a pot, melt the chocolate in it.  Pour the whole thing in a bowl and cover with cling. Cool overnight in the refridgerator. 


Te vingummi/ Tea jelly

300 ml vand/ 300 ml water
1½ tsk agar agar pulverr/ 1½ tsp agar agar powder
2 spsk honning / 2 tbsp honey
1 spsk Brønshøj Te / 1 tbsp Brønshøj Te

kog vandet og hæld det over te blandingen i en skål og lad den trække i 5 minutter. Si te bladende fra. 
Rør honning i te vandet. Mens vandet stædigvæk er lun, kom det i en gryde og rør agar agar pulver i. Giv det en opkog indtil det tyknes.  Hæld mixturen i en dyb lille fad og læg til køl i fryseren eller køleskabet indtil den bliver fast. Det går meget hurtigt.

Boil the water and pour it over the tea blend. et the tea leafs steap 5 minuts and drain the tea water in a pot and remove the leafs. Mix in the honey in the tea water. While the tea water stil is luke warm, mix in agar agar. Giv the whole thing a boil until the mixture thickens. Pour the mixture in a deep dish and let it get firm in the freezer or frigde. It gets firm very quickly. 


Brug en lille cookie cutter til at udskrære evt i blomster form eller en anden ønskede form..
Use a flower cutter or a cookie cutter to cut into flower shape or any other hsape you like.


Cupcakes / Cupcakes.


INDGREDIENSER/ INGREIDIENTS

 12  cupcakes


225 gr mel / 225 gr flour
170 gr sukker / 170 gr sugar
1½ tsk bagepulver / 1½ tsp bakig powder
100 ml sødmælk / 100 ml milk
170 gr smør, smeltet og afkølet let / 170 gr butter melted and cooled.
3 æg / 3 eggs
100 gr ricotta ost / 100 gr ricotta cheese
2 spsk Brønshøj te blanding / 2 tbs Brønshøj Te blend or any other blend of your choise.


Kog mælken og hæld et over te blandingen i en lille skål.  Lad den trække i ca 10 minutter. Si bladne fra og afkøl mælken.

Boil the  milk and pour it over the the tea blend. Let it steap 10 minuts and the drain the milk  and put it aside to cool. 



- forvarm ovn til 180 grader C. 
 -gør en muffin form klar.
- bland sukker, mel og bage pulver sammen i en stor skål.
- pisk æg og ricotta ost sammen med en gaffel. Bland mælken i også.
- bland ægge blandingen med de tørre indgredienser og den smeltet smør. Bland det godt indtil der ikke er klumper mere.
- fordel dejen i muffin formen og bag ca 18-20 minutter eller til de er gennem bagte.
- afkøl cupcakene og gør frosting klar.

- pisk den afkølede fløde chokolade blanding til skum. Top cupcakene med chokolade skummen.  Jeg fik lidt travlt og kom bare hurtig skummen på med en spise ske. Pynt med  te vingummierne. 


- preheat the oven to 180 degree C .
-  line the muffin tin with cupcakes cases. 
. mix flour, sugar and baking powder together in a bowl.
- in an another bowl whip the eggs and ricotta cheese with a fork. Mix in the milk,
- mix the egg mixture with the dry ingredients and the melted butter. Mix until there are no lumps.
- pour the batter in to the muffin cases and bake for 18 - 20 minuts or until the baked.
- Cool the cupcakes and prepare the chocolate foam frosting.

- whip the cooled chocolate whipping cream with a beater until soft foam peaks. And top the cooled cupcakes with this whipped chocolate foam.  I was in ahurry and used a spoon, but it can be done prettier. Finelly decorate with the tea jelly.