søndag den 30. oktober 2016

Hakkaido græskar & Lam curry / Hakkaido pumpkin & Lamb curry



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html


scroll down for english text ( in black colour)

Der er første gang jeg bruger græskar i en curry ret og første gang jeg laver mad med Hakkaido græskar. Det blev ret lækkert, lam og Hakkaido. Krydderierne, især garam masala og den røde chili passede så godt til Hakkaido græskar og fremhævede den nøddet smag i Hakkaido. 

I made a curry dish for the first time with pumpinkin and it also was the first time I cooked with Hakkaido. The outcome was very scrumptious, lamb and Hakkaido. The spices, specially garam masala and the fresh red chili sooted the Hakaido very well and really brought out the nutty sweet flavour of the Hakkaido.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html



Indgredienser/ Ingredients
500 gr lammekød, skåret i store tern / 500 gr lamb meat, cut in large cubes
250 -300 gr Hakkaido (vægt uden skal), skåret i mundbid størrelse / 250 - 300 gr Hakkaido (weight without peel) cut in mouthbite size.
100 ml olie/ 100 ml oil
150 gr løg / 150 gr onion, 
150 gr hakked flåede tomate /150 gr chopped canned tomatoes
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt  
1 tsk ingefær puré /  1 tsp ginger puree 
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder 
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp coirnader seed powder 
½ tsk hvidløgs puré / ½ tsp garlic puree
½ tsk + ekstra garam masala / ½ tsp + extra garam masala
lidt frisk koriander / little fresh coriander 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html

Blend eller purer løgene fin i en blender. Varm olien i en dyb gryde og steg løg purén indtil den er blød og gennemsigtig. Tilsæt chili pulver, gurkemeje pulver, salt, ingefær og hvidløg puré i og steg 2 minutter under omrøring op høj varme

Blend the onions in a blender. Heat oil in a deep pot and cook the onion puree until soft and transparent. Add chili powder, turmeric powder, salt, ginger and garlic puree and cook on high heat while stirring 2 minuts. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html

Tilsæt de hakkede flåede tomater i og steg i nogle minutter indtil løgene og tomaterne er opløst og et masse. Nogle gange hjælper at det komme lidt vand i og stege vidrer.

Add the chopped canned tomatoes and cook and stir fry until the onion and tomatoes are almost dissolved and one mass, Sometimes it help to add a little water. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html

Tilsæt kødet, koriander frø pulver og spidskommen frø pulver i og steg kødet indtil olien begynder at skille ud. 

Add the meat, coriander seed powder and cumin powder and cook the meat until you see the oil coming out, Remember to stirr.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html

Tilsæt 250 ml vand og giv det en kog.  Når vandet beynder at koge, skrue ned for varmen og lad det små koge indtil kødet næsten er mørt, tilsæt den hakkede hakkaido, frisk skåret chili og ½ tsk garam masala. Lad det små koge under låg indtil Hakkaido er mør. Husk Hakkaidoen skal ikke koges mere end  5 - 8 minutter, den skal ikke overkoges. Kom Hakkaido og lam curry i en dyb fad og drys med mere garam masala og frisk hakket koriander.   

Add 250 ml  water and give it a boil. Decrease the heat and and let the whole thing simmer until the meat is almost tender, then add the Hakkaido pieces, the chopped red chili and ½ tsp garam masala. Put a lid on the pot and again let the whole thing simmer until the hakkaido is tender. That wil take 5 -8 minuts. Do not overcook the Hakkaido. Pour the Hakkaido and lamb curry tin a deep serving dish, sprinkle with more garam masala and fresh chopped coriander leafs.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html

Hakkaido og lam curry kan spises til kogt ris, naan eller roti. 

You can make roti, naan or have boiled rice to go with the Hakkaido and lamb curry.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/hakkaido-grskar-lam-curry-hakkaido.html


Jeg håber i kan lide Hakkaido og lam curry. Indtil næste gang have det godt.

I hope you liked the Hakkaido and lamb curry. Until next time take care and have fun.

lørdag den 22. oktober 2016

Kylling Pinjekerne Seekh Kebab / Chicken Pinenut Seekh kebab

Chicken Chilghoza Seekh Kebab 



Scroll down for english text ( black colour text)

Inspiration til dagens kebab kommer lidt fra fra Kakori kebab, en af de mest bløde Mughli kebab og lidt fra nogle pistacie kebab vi fik i Istanbul engang. Først lad mig fortælle lidt om Kakori kebab, som har mange navne feks malai kebab, reshami kebab osv. Der mange forskellige typer og indholdet varierer. Men det typiske er tilsættelse af stødte nødder feks cashew nødder og birkes som er med til at gør kebab blød og give en cremet smag. Ligesom i den her opskrift på linket :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html .
Inspirationen til dagens kebab kommer nok mest af at jeg sidste uge fandt jeg både lækker valnødder og en kæmpe pose lækker pakistanske pinjekerner i butikken. Jeg synes at nødder og kylling passer rigtig godt sammen. Jeg bruger pinjekerne i salater, tærter med kylling men har ikke brugt dem i kebab så ofte før. Så jeg fik lyst til at lave kylling kebab, hvori man kunne smage pinjekernerne. Derfor har jeg  tilsat groft hakket pinjekerner og ikke stødt i Chicken chilghozeh (pinje kerner) seekh kebab.

English :
Inspiration for todays Chicken Chilghozeh seekh kebabs commes  a bit from Kakori kebab and a pistacio kebab we had in Istanbul once. First let me tell you about Kakori kebab, one of ths softest mughli kebab, has many name or  "undetypes" as Reshmi Kebab or Malai Kebab. There are many kind and variations but what is common that grinded nuts and or popy seeds are mixed with the minced meat to give a soft and creamy taste. Like in this recipe :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html .
Inspitaion for todays kebab is proebly mostly from that I found some  deliciuos walnuts from Chile and a large bag of beautiful pinenuts from Pakistan in a shop. I love pine nuts from Pakistan. I often use pine nuts in salads, chicken pie and other meat dishes, but I have not used pine nuts in kebab before. I think nuts and chicken go so well together, so I have used chopped pine nuts I wanted that taste in the kebabs, pine nuts and chicken.







750 kylling hakkekød / 750 gr chicken minced meat
35 gr frisk brød ( 1- 2 skiver ca), / 35 gr fresh bread ( 1-2  slices )
100 gr løg, pureret eller fint revet / 100 gr  onions, finelly shredded or puree
75 gr ristet pinje kerner /  75 gr pine nuts, roasted
2 spsk hakket koriander blade / 2 tbs chopped coriander leafs
4 grønne chili fint hakket / 4  green chili, finnely chopped
1 pose seekh kebab krydderi blandning (se tip) / one  scaket of seekh kebab spice mix ( see tip )
1 spsk olie / 1 tbsp oli

tip : jeg har brugt en seekh kebab krydderi blanding som man kan købe hos de pakistanske grønthandler. Man kan krydder de her kebab i styrke efter smag og behag. Her hvad jeg bruger til kebab, når jeg ikke bruger blandinger :
1 tsk salt, 1 tsk rød chili pulver, 1 tsk spidskommen pulver, 1 tsk korinaderfrø pulver, ½ tsk garam masala,  ½ tsk frisk revet ingefær, ½ tsk frisk presset hvidløg. 

tip: I have used a seekh kebab spice mixture wich you can buy at the pakistani groccery stores. Here are the spices I use for kebabs when I dont use spice mixes:
1 tsp salt, 1 tsp red chili powder, 1 tsp cumin powder, 1 tsp coriander powder, ½ tsp garam masala, ½ tsp grated ginger, ½ tsp garlic paste.



Gør ingredienserne klar, hvis I ikke har gjort det allerede :  Rist pinje kerner let på panden på svag varme, afkøl dem og hak dem groft. Krum brødet skiver, jeg brugte en blender. Lav løg pure i en blender eller bruge en riv jern. 
Mix hakket kylling kød godt med brød krummerne i en skål, tilsæt løg og krydderier og mix godt. Herefter tilsættes resten, hakket koriander blade, hakket chili og oli.  Alt blandes godt. 

Get your ingredients ready: lightly roast the pine nuts on a pan on medium heat, cool them and chop them coarsly. Crumb the bread, I used a blender. I also used a blender to make onion puree or you can shred. 
Mix the chicken minced meat with the bread crunbs, mix well with your hands.  Add the onions and the spices, again mix well before adding the chopped chili, chopped coriander leafs and oil. 



Forvarm ovn 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade. Kom lidt olie på hænderne og form kylling farsen til 10 -11 aflange kebab (på billedet har lavede dobbelt portion kylling fars og den lille kebab er til prøve smagning). Jeg har lavet nogle på spyd og nogle uden spyd.
Seekh kebab steges i ovnen ca 30 -40 minutter, vendes ca halv vejes. 

Preheat kebab 225 degree Celcius. Place baking paper on a baking tray. Apply little oil on your hands and shape the chicken chilghozeh kebab mixture into 10 -11 oblong shaped kebabs, I made som on sticks and some with out sticks (on the picture I have made dobble portion of kebab mixture).
Place the kebab on the baking tray. Cook the kebabs in the oven 30 - 40 minuts. Turn sides efter 10 -15 minuts.
  

Til Chicken Chilghozeh Seekh Kebab lav mynte chutney, lækker naan og en lækker æble - valnød salat ( opskrift forneden ) 

With the Chicken Chilghozeh Seekh Kebab make a mint chutney, naan and a delicious apple - walnut salad ( scroll down for recipe ) 




Æble - Valnød salat / Apple - Walnut salad
for 2 personer / for 2

Lave en salat af : / Make a salad with:

1 lille æble, skåret i skiver / 1 small apple, sliced
2 store håndfuld rucola  / 2 big handful of rocket salad
ca  6 -8 valnødder, groft hakket / 6- 8 walnuts, coarsly chopped
1 rød løg, fint skåret / 1 red onion, cut thinnly 
2 spsk granatæble kerner /  2 tbsp of pommegrante seed
1 spsk groft hakket frisk mynte / 1 tbsp coarsly chopped fresh mint leafs.





mandag den 17. oktober 2016

Æble, saltet karamel & valnød cupcakes / Apple, salted caramel & walnut cupcakes



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/ble-saltet-karamel-valnd-cupcakes-apple_17.html


Æble, saltet karamel & valnød cupcakes / Apple, salted caramel & walnut cupcakes

  for english translation see black colour text



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/ble-saltet-karamel-valnd-cupcakes-apple_17.html


Lækker cupcakes, varm kop te, favorit bog samt en varm tæppe og vi er klar til efterårs hygge. Æble og valnødder passer rigtig godt til efterårs vejret  som vi har lige nu. 

Delicious cupcakes, nice cup of tea, favorite book, warm blankett and we are ready for fall cosiness time. What we in danish call "hygge".  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/ble-saltet-karamel-valnd-cupcakes-apple_17.html


Træerne i vores gård har ikke helt skiftet til efterårs farver endnu, men de er godt på vej. Det er det jeg kan lide ved efteråret ikke det kolde vejr, men de smukke varme farver. Farverne og små regnen gav mig lyst til at bage noget der passede til stemning og efterårsfarverne. Æbler og valnødder er det klassiske til efterårs bag og jeg har længe haft lyst til at bage æble noget med karamel. Jeg har brugt min blåbær og mango cupcake opskrift og jeg synes at de blev rigitg gode, man kunne smage æblerne og den saltet karamel.

TIP: hvis man ikke kan finde saltet karamle sauce, tænker jeg at man kunne prøve at tilsætte lidt salt til alminde karamel sauce,

The trees in our back yard are still mostly green but they are on way to changing colours. That is what I like about fall, not the cold weather but the beautiful warm colours. The colours and the soft rain made me wanting to bake something fitting for the mood. Apple and walnut are very classic for fall and winter and I have been wanting to bake something with apples and caramel. I have used my mango & blueberry cupcake recipe and the cupcakes turned out very well, you could taste the apples and the salted caramel. 

TIP: if you cant find salted caramel sauce, I think adding a little salt to regular caramel sauce would work.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/ble-saltet-karamel-valnd-cupcakes-apple_17.html


Ingredienser / Ingredients

180 gr mel / 180 gr flour
2 tsk bagepulver / 2 tsp bakingpowder 
120 gr  smør, blødtgjort / 120 gr butter, softened
120 gr sukker / 120 gr suger
2 æg / 2 egg
185 gr revet æbler / 185 gr shredded apples 
40 gr hakkede valnødder + ekstra til pynt / 40 gr choppd nuts + ekstra for topping
100 ml mælk / 100 ml milk
3 spsk saltet karamel sauce / 3 tbsp heaped salted caramel sauce


Saltet karamel cream cheese frosting/ salted caramel creme cheesefrosting.

3oo gr flormelis / 300 gr confectioners suger
50 gr smør, blødgjort / 50 gr butter softened
2½ spsk flødeost / 2½ tbs cream cheese
3 tsk saltet karamel sauce/ 3 tsp salted caramel sauce.

+ ekstra saltet karamel sauce + ½ tsk smør / + extra salted caramel sauce + ½ tsp butter







Gør en cupcakes form klar med cupcake wrappers og forvarm ovnen 180 grader. Si mel og bagepulver sammen og læg det tilside.

Prepare your muffin tray with cupcakewrappers and preheat the oven 180 degree Celcius. Sift the flour and baking powder together and put aside.




Bland mælken med det saltet karamel sauce, bland godt. Stil tilside.

Mix the salted caramel with the milk, mix well. Put aside.



Pisk sukker og smør sammen, indtil det er lyst. Tilsæt æg lidt ad gangen mens det piskes. Pisk indtil luftig og æggene er godt blandet sammen med det andet. 

Beat suger and butter together, until light. Add little one egg at a time while beating. beat until all eggs are mixed in well and fluffy.




Tilsæt i 3 skiftevis mel - bagepulver og mælkeblandingen  ved at forsigtig at vende blandingerne i til alt er godt blandet.

Mix in alternately flour -bakingpowder mixture and milk mixture in 3 rounds. Mix in carefully until all is mixed well.




Vend i de revet æbler og halvdelen af de 40 gr hakkede valnødder.

Mix in the shredded apples and half of the chopped 40 gr walnuts.




Fordel dejen i 12 cupcake forme. Fordel også den anden halvdel af de hakkede valnødder i dejen ved at forsigtig presse dem i dejen.

Devide the batter in 12 cupcakes moulds.   Devide and add the other half of the chopped walnuts in the batter by lightly pressing the walnut down in the batter.




Bages i ca 18 - 25 minutter i 180 grader, ind til de er gyldne og gennembagte. I min oven tog det ca 25 minutter. Lav prik test med en tandstik. Cupcakene skal afkøles inden frostingen kommes på.

Bake them in the oven 18-25 minuts, until the are golden and vakes trough. In my oven it took 25 minuts, Do the poking test with a toothpick. Cool the cupcakes before applying frosting.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/10/ble-saltet-karamel-valnd-cupcakes-apple_17.html



Til frosting : Si flormelis og pisk det godt sammen med det blødgjorte smør indtil det er godt blandet og cremet. Til flødeost og saltet karamel sauce  indtil det blandet og luftig.  Bruge en sprøjte pose med stjerne tyl til at lave swirl på cupcakene eller brug en ske.
Lun den ekstra saltet karamel sauce med ½ tsk smør, afkøl den og drys den på hver cupcake oven på frostingen. Pynt med valnød.   


For the frosting : sift the confectioners suger and beat it well with the softened butter until it is well mixed. Add the the cream cheese and beat until fluffy then add the salted caramel suace and beat just until all is wll mixed. Apply the frosting on the cupcakes with a spoon or use a pipping bag to make swirls. Lightly heat up the  salted caramel sauce with ½ tsp butter. Cool it before drizzling it over the frosting on the cupcakes. Finish off with walnut. 



Have en god efterårs ferie og BAGE løs.

Have a wonderfull fall vacation, if  you are having one. Ready steady BAKE !!


søndag den 2. oktober 2016

Mango & Rose is dessert / Mango & Rose ice cream desert




scroll down for english text

Så fik vi efterår og is er måske det sidste man har lyst til eller måske alligevel for at bringe list sol og sommer frem. 

Jeg lavede Mango & Rose Is dessert til Eid, men tiden efter Eid har været lidt travlt så opskriften kommer først nu. Jeg brugte is maskine til at lave isen og brugt opskriften på jordbær is som fulgte med is maskinen med få ændringer. Jeg bugte en rose mould bakke til at lave søde Mango & Rose Is roser i anledning af Eid.  

English:
So it is autumn and ice cream is maybe the last thing you want to be making or maybe you do because you need summer & sunshine. 

I made this ice cream  for Eid,  since it has been very busy after Eid you are getting the recipes now. I used ice cream maker to make the ice cream and used a strawberry ice cream recipe that came with the maker with a few changes.  
I wanted to play with the ice cream and there for I used rose moulds to mold the Mango & Rose Ice cream in cute rose shapes. 


Mango & Rose Is / Mango & Rose Ice cream
til 4- 5 personer / for 4-5 portions

200 ml piskefløde / 200 ml doubble cream
200 ml iskoldt mælk / 200 ml ice cold milk
70 gr melis / 70 gr melis (powderd suger)
2 æggeblommer / 2 egg yolks
300 gr mango skiver / 300 mango slices
2 tsk rose vand / 2 tsp rosewater
1 tsk tørrede spiselig rosen blade / 1 tsp dried edible rose patels

Mango Puré & Crunch/ Mango Puree & Crunch
150 gr mango skiver (dåse) / 150 gr mango slices (can)
8-10 mandel cookies / 8-10 almond cookies
2 spsk tørrede rosen blade/ 2 tbsp dried edible rose petals.


Til isen:
- blend mango skiver til puré i en blender.
- pisk æggblomme og melis sammen i en skål indtil massen er lyst, bland i mælk og rose vand.
- i en anden skål pisk piskefløde til skum, herefter bland det sammen med ægge massen og mango puree og knuste rosen blade. 
- følg anvisninger på ismakine og lav is. 
- for at lave rose formerne, tog jeg mango & rose is ud af is maskine lige isen blev fast og hældte noget af isen over i små rose forme og resten kom jeg ned i en luft tæt plastik beholder og frys begge yderligere 4 timer i køleskabet.

For Mango Puré & Crunch
-blend mango skiverne i en blender.
- knus mandel cookies med en kage rulle
- de tørrede rosen blade blendede jeg i en kaffe blender, men de kan også knuses i hånden.
- bland crunch og de knuste rosen blade  sammen.

ENGLISH:
making Mango & Rose ice cream :
- blend the mango slices in a blender to puree
- whip the egg yolks and melis until light, mix in milk and rose water.
- whip the double cream til soft peaks and mix in with the egg yolk mixture and mango puree, add the rose petal too.
- process Mango & Rose Ice cream fallowing the ice cream maker instructions.
-  for making the cute roses I poured some of the Mango & Rose Ice cream mixture, just before the ice cream was getting firm in the ice cream maker. Rest I poured in to a plastic container and placed both in the freezer for almost 4 hours. 

Mango Puree & Crunch
- blend mango slices in the blender to puree.
- crush almond cookies and mix them with crushed rose petals. 







Nyd Mango & Rose Is med crunch og mango puré.

Enjoy your Mango & Ice cream dessert with mango puree and crunch.