fredag den 9. september 2016

Halwa Puri Channe

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


scroll down for english translation in black colour text

Så nærmer Eid ul Adha, stor Eid sig. 
I vores familie betyder det bland andet at det er tid til den traditionelle familie Eid brunch med Halwa Puri Channe. 

English
Eid ul Adha, big Eid is getting close and in our family that means time for the traditional family Eid brunch with Halwa, Puri, Channe. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Halwa Puri Channe er en lækker morgenmad, en luksus måltid som laves til festlige lejligheder og som også kan serveres til f.eks Eid eller bryllupper. 
Puri er friture stegt tyndt lækker flad brød som spises med halwa og kikærte curry, channe og evt en kartoffel curry. Mange har efterspurgt puri opskrift så jeg har samlet lidt forskelligt til jer her Halwa Puri, channe og andet lækker tilbehør.

Halwa Puri Channe is a traditional festative breakfast, can also be served in evening
specially for weddings. A lush spread.
Puri is this crisp soft and flacky deep fried thin flat bread wich in Pakistani kitchen is eaten with halwa and a chickepea curry, channe and sometimes a potato curry. 
By demand here is my puri recipe with halwa, channe and other scrumptious delights to go with the puris.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Zaffrani Suji Halwa 

Denne gang har jeg valgt den traditionelle halwa, dvs jeg har brugt semolina (suji) til at lave halwa og har tilsat safran for at give det et smukt festligt gyldent farve.
Halwa kan laves på forhånd f.eks aftenen før og opbevares i køleskabet. 

English
This time I made the traditional halwa, meaning I used samolina (suji) and added saffron to give it a beautiful festive golden colour.
Halwa can be made ahead, like an evening before and kept in the fridge.


100 gr  findelt semolina (suji) / 100 gr  fine semolina
85 gr sukker /85 gr suger
85 gr smør / 85 gr butter
½ tsk knuste safran tråde / ½ tsp crushed saffron treads 
hakket mandler /chopped almonds
hakket pistacie / chopped pitacio

400 ml vand / 400 ml water

- Sukker og vand varmes op i en lille gryde. Tilsæt safran. Der skal ikke være en tyk sirup, lad det stå på lav varme og simrer indtil sukker er opløst.
- Smelt smør i en dyb pande eller wok på lav varme og rist semolina i smørret på panden under omrøring.
Når semolina har fået en gylden farve, tilsættes forsigtig sirup i. Halwa koges til under omrøring, Stadie på lav varme. Tag halwa af varmen når den er tyknet og har fået en tyk grødet konsistense. 
- Drys hakket pistacie og hakket mandler på halwa. 
- Man kan også se her trin for trin hvordan man laver halwa her :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html

ENGLISH
- On low heat, heat up the suger and water in a little pot. Add saffron to the water and let the suger and water smmer over low heat until the suger is dissolved. 
-  Also on low heat melt the butter in a wok or deep pan and cook the  semolina in it while stirring. 
When the semolina begins to turn golden in colour, carefully add the sirup and keep striing until the halwa thickens, still on low heat. Remove the halwa from heat. 
- Sprinkle with chopped almonds and pistacio. 
- You can also see here step by step how to make halwa :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Channe 

For kikærte curry har jeg brugt fremgangs metoden på linket forneden, men med disse ændringer:
Jeg har brugt 2 dåser kogte kikærter ( ca under 500 gr ) 2 løg, og en mellem stor tomat. I stedet for krydderierne har jeg brugt 3 spsk af en channa masala krydderi blanding som fåes i de fleste pakistanske grønthandler, jeg har brugt Laziza Channa masala.
Jeg har brugt samme mængde vand, bragt det op til kog og skruet ned for varmen og ladet det stå og simrer 45 minutter ca. mens jeg rørte af til med en gryde ske. Til sidst har jeg drysset lidt garam masala og frisk hakket koriander blade oven på.  
Se fremgangs metoden her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/09/quick-chicker-choley-hurtig-kikrte-ret.html

For chickpea curry I have used the method shown on the link, but with these changes : I have used 2 cans og boiled chickepeas (a bit less then 500 gr ) 2 onions and a large onion. Instead of the spices written in the recipe I have used 3 tbsp of channa masala spice blend. You can buy diffrent blends from pakistani groccery stores, mine favorite is from Laziza. 
I have used almost the same amount of water, but after giving it a boil I decreaed the heat and left it for simmer under lid for 45 minuts. Stirred some times. At last sprinkle some garam masala and fresh chopped coriander leafs.

See how to here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/09/quick-chicker-choley-hurtig-kikrte-ret.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Dehi aloo 

For min kartoffel yoghurt ret har jeg brugt denne opskrift. Jeg har bare skåret kartofflerne i tynde skiver, så de bliver lidt maste. Husk også at halvere yoghurt mængden til 100 ml. 

English
For my potato yogurt curry dish, I have used this recipe. Just cut the potatoes in thin slices
so the potatoes get a bit mashed. Also use only 100 ml yogurt instead of 200 ml.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


Coconut Chili Chutney

200 ml yoghurt / 200 ml yoghurt
3 spsk fint kokosmel / 3 tbsp fine blend coconut flour
4 frisk chili fint blendede / 4 fresh green chili, finnely blended
salt efter smag / salt to taste

Bland alle ingredienser godt sammen .

Mix all ingredients well together.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Puri

Der er mange variationer af puri opskrift og fremgangs måder. Nogle bruger atta og nogle bruger mel. Jeg har 3 forskellige variationer og idag får I den nemmeste opskrift. 

There are many puri recipe variations, some use all purpose flour (meda/ white flour) and some uses atta. I have about 3 recipes for puris, I am givning you the easiest one today.

12 puri / for 12 puri
4 personer ca / for 4 persons

250 gr hvedemel / 250 gr all purpose flour
lille knips salt/ pinch of salt
120 ml- 150 ml vand / 120 ml- 150 water

olie til friture stegning/ oil for deep frying


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

. Tilsæt salt til melet, tilsæt lidt vand ad gangen og ælt til en fast dej. Dejen må ikke være for blød.  Lad dejen hvile 15 minutter. 
. Del dejen i 12 dele og rul til 12 boller, dæk dem med viskestykke.

- Mix flour and salt, add little water at a time to knead a firm dough. Let the dough rest 15 minuts. 
- Devide the dough into 12 and roll into 12 buns, cover them with a kitchen towel.



Man kan enten rulle en puri ad gangen og fritue stege den eller nogle stykker ad gangen. Nogle gange ruller jeg flere ad gangen og friture steger et hold, før jeg ruller flere ud.  Husk man skal friture stege en puri ad gangen og olien skal holdes varmt. 
Rul ud med rulle pind til en tynd flad pandekage. Hvis I ruller flere ud, placer dem på bage papir.

You can either roll one puri out and fry it, make another and fry it  or you can roll out more and fry them. You will be frying one puri at a time and the oile should be kept hot at all time
Roll out one bun at a time to a thin disc. Keep the rolled out puri on baking paper while to roll out the others. 



- Varm olie i en dyb gryde eller karai, der skal være nok olie i til at puri kan dybes. Check om olien er varm nok, ved at komme list dej i olien. Hvis dejen kommer op, så er olien varm nok. 
- Kom puri i olien og tryk den forsigtig ned i olien med .Vend en gang. Tryk  puri let ned igen. Det går hurtig med friture stege puriérne. Tag den ud ag olien og læg på køkken papir for at dræne for olien.  At friture stege puri tager knap 2 minut, man arbejder hurtigt. 

- Heat oil in a deep pan, there should be enough oil to deep fry the puris. Check the heat of the oil by frying a little piece of dough. If the oil is hot enough the dough will rise up to the surface quick. 
- Slide one puri in the hot oil and lightly press the puri down in the oil with a laddle. This will make the puri puffy. Turn side of the puri and fry the other side and take the puri out of the oil and place it on kitchen papper towel to drain the oil. 
- The deep frying of puri only takes a few minuts, not even 2 minuts,  so you wil be working very quick.  

Friture resten på samme måde. Puri skal være let sprød, men eftergivligt.
Serveres varmt.  

Fry the rest of the puri the same way. The Puri should be crisp on the out side, flacky and soft for the inside. 
Enjoy hot. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Tag lidt af hvert på jeres tallerken og gå i gang.

Take a little of everything on your plates and dig in. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


Eid Mubarik.

søndag den 4. september 2016

Chaat Bites


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


Scroll down for english translation. (black colur text)

Hvis I har fulgt med i min blog ved I, at jeg laver og elsker chaat i alle mulige forskellige variationer. Jeg ved ikke hvorfor jer ikke har tænkt på at lave chaat som apptizer eller chaat tapas. De her Chaat Bites er en lækker tilføjelse til min chaat kollektion. Mens jeg ikke kan tage æren for denne ide med at fylde mini tartletter med chaat ( jeg har set en billedet på nettet engang for et stykke siden) kan jeg tage æren for selve chaat og topping opskriften. 


Jeg har købt mini tartletter som man bruger til tapas. 


20 mini tarteletter

175 gr kogte kikærter
150 ml vand
½ - 1 tsk tamarind pasta
1 spsk kikærte mel (besan)
2 tsk chaat masala + ekstra til drys
1 tsk rød chili pulver
salt efter smag
2 mellemstore kogte kartofler, skåret i små tern
1 tomat, skåret i små tern
1 mellem store løg, fint hakket
1 spsk frisk hakket koriander blade 

lidt græsk/ tyrkisk yoghurt

frisk hakket mynte blade


Bland 150 ml vand sammen med tamarind pasta og siet kikærte mel, kom det i en gryde sammen med de kogte kikærter, tilsæt chili og salt. Bring det i kog og reducere varmen. Lad kikærte masal simmer indtil saucen er tyk og vandet er fordampet væk. Rør runde engang imellem med en grydeske. Tag gryden af varmen og stil kikærte masala til afkøling.


Når kikærte masala er helt afkølet blandes det sammen med de kogte kartofler, fint hakket løg og hakket tomat. Bland godt med hakket koriander blade og smag til med chaat masala.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Pisk yoghurt let med en gaffel. Fordel chaat i mini tartletterne. Top de fyldte mini tartletter med yoghurt. Drys med lidt chaat masala og frisk fint hakket mynte blade.

Værså god og nyd. 

Man kan fylde de her mini tartletter med mange forskellige chaat, se på link forneden under den engelske oversættelse.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


English: 
If you have been fallowing my blog for a while, you wil know I love and make chaat in all kinds of variations. I dont know why but I have never thaught of making chaat as appetizer or tappas. These little tasty chaat bites are another scrumptious and mouthwatering item for my chaat collection. While I cant take credit for this idea,  ( I saw a photo on the net somewhere a while ago) I can take credit for the chaat and topping recipe. Thats all mine :)
Here you go : 

20 mini tartletts
175 gr boiled chickpeas
½ -1 tsp tamarind paste
150 ml water
1 tbs gramsflour (besan)
1 tsp grinded chili
salt to taste
2 tsp chaat masala + extra for drizzling
2 medium size boiled potatoes, cut in small dices
1 medium size onion, chopped finnely
1 tomato chopped finnely
1 tbs fresh coriander leafs, chopped

greec/turkish yogurt, whipped with a fork
few fresh  mint leafs, chopped 


Mix water with sievd gramsflour/besan and tamrind paste.  Pour in pot with the boiled chickpeas and give a boil. Add chili and salt. When the sauce begins to thicken decrease the heat and let it simmer untill the sauce is very thick. Stirr time to time. This will only take few minuts. Cool the chickpea masala.
When the chickpea masala is all cold  mix with the chopped potatoes, chopped onion and tomatoes.  Also Mix in the chopped koriander leafs and chaat masala.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Fill the mini tartletts with chaat, top with yoghurt and drizzle litte chaat masala and the chopped mint over the yoghurt.  Go ahead and enjoy its all yours now.
ofcourse you can use all kinds of  chaat to fill the mini tartletts with, click on the links to see different chaat fillings.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


Andre chaat fyld/other chaat fillings :

Granatæble Chaat / Pommegrante Chaat 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/11/granatble-chaat-anar-chaat-pommegrante.html

Chaat med røde bønner / Chaat with red beans 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html

Mango frugtsalat / Mango fruitsalad 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/06/mango-frugtsalat-mango-fruitsalad.html



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

lørdag den 3. september 2016

Laks & Spinat Curry / Salmon & Spinach Curry

Saag aur Machli ka salan



  
See English translation in black colour text.

Ingredienser / Indgredients 

400 gr laks uden skind / 400 gr salmon with out skin
500 gr frisk spinat / 500 gr fresh spinach
2 mellem store løg / 2 medium size onion
300 gr  hakket flåede tomater /  300 gr chopped canned tomatoes
1 tsk ingefær og hvidløgs pasta /  1 tsp ginger and garlic paste
1 tsk rød chili pilver / 1 tsp grinded chili powder
½ tsk gurkemeje (pulver) / ½ tsp turmeric (powder)
1 tsk stødt spidskommen / 1 tsp  grinded cumin
1 tsk  stødt koriander frø  / 1 tsp grinded coriander seeds
saft ½  citron  / juice of ½ lemon
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
4 spsk vegetabilsk olie / 4 tbs vegetable oil
1-2 rød frisk chili, fint skåret / 1-2 red fresh chili,  sliced
lidt frisk hakket mynte blade / few fresh mint leafs chopped
ekstra citron skiver / some lemon slices.





Jeg havde 4 tykke lakse fileter som jeg vaskede og dup tørrede med køkken papir. Jeg skar hver stykke i 2. Herefter marinerede jeg lakse stykkerne i saft af ½ citron.

I had four tick salmon fillets. I washed and pet dried them with a kitchen papper. I cut each piece in 2. Then I marinated the salmon pieces in juice of a half lemon.



Hak løgene fint, varm olien i en dyb gryde og steg løgene indtil de er bløde og gennemsigtig. Tilsæt ingefær og hvidløgs pasta sammen med chili pulver, salt og gurkemeje og steg 3 minutter. 

Chop the onion finnely, heat oil in a deep pot and cook the onions until they are soft and transparent. Add ginger - garlic paste, salt, chili powder and tumreric and cook for 3 minuts while stirring.


Tilsæt de hakkede tomater og steg videre under omrøring indtil løgene og tomaterne er et masse. Nogle gange hjælper det at komme lidt vand i lidt ad gangen , sådan 2 spsk,  det opløser løgene. 

Add the chopped canned tomatoes and cook them while stirring until the onions and tomatoes are one. Some times it help adding little water like 2 tbs, it help to dissolve the onions.


Løg og tomaterne skal steges på mellem varme under omrøring indtil olien begynder at skille. Tilsæt stødt spidskommen og stødt korianderfrø nu og steg 2-3 minutter.

Keep cooking the onion and the tomatoes while stirring untill oil apears again. Now add grinded cumin and grinded coriander seeds and fry for 2 - 3 minuts. 


Tilsæt den skyllede spinat. Man kan hakke den vist man har lyst. Jeg har brugt den helt bladet.

Add the washed spinach leafs. You can chop them if you like, I have used the spianch whole leafed.


Nu skal vi bhunana (sautér) spinaten på let høj varme indtil olien igen begynder at skille ud. tilsæt den friske skåret chili og sauter 2 minutter.

Now we are going to bhunana ( sauté or stirr fry) on high heat until we can see the oil again. Add the chopped chili and stirr fry 2 minuts.



Skrue ned for varmen, læg lakse stykkerne i. Rører rundt forsigtig en gang imellem i gryden, vend lakse stykkerne. Kom ca 50 ml vand i og læg låg på gryden. Lad det simrer indtil vandet er fordampet og laksen er mør. Husk at rør forsigtig rundt så laksen ikke gå istykker.

Decrease heat, place the salmon pieces in the pot. Now stirr carefully time to time and turn side on the salmon piees. Add 50 ml water and put a lid on the pot. let everyting simmer until the water has evporated and the salmon is tender. 


Hvis man gerne vil have lidt mere sauce i,  kan man komme lidt mere vand i end 50 ml.

If you want the dish to have more sauce, you can ad more the 50 ml water. 




Drys med garam masala, pynt med citron skiver og frisk hakket mynte blade. Spis med roti eller kogte ris eller pasta. Velbekommen. 

Sprinkle with garam masala and garnish with lime and fresh chopped mint. Salmon and spinach curry is sutiable with roti, rice or pasta. Enjoy


torsdag den 1. september 2016

Fruity Mango Shirkand




Selv om jeg ikke laver det så tit, elsker jeg mango shirkand. 
Mango shirkand er en lækker let dessert og meget passende til kryddert mad.  Jeg har denne opskrift fra tidligere :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html.
Denne gang har jeg lavet den uden piskefløde, istedet har jeg drænet yoghurten og øget mængden af mango pureen for at gør den mere rig på smag.  Jeg har lavet mango puré ved at blende mango skiver. Inspireret af Hairy Bikers :)   har jeg lagt en bund af frisk frugt istedet for at toppe den med frisk mango og andet frugt.

English: 
Even though I dont make shirkand often I love it. I love the creamy and light taste of this scrumptious dessert. And I love that the dessert is so soothing efter a spiced dinner. I have this recipe from earlier:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html.

This time I made it with out whipped creme, instead I drianed the yoghurt and added more mango puree to get a richer taste. I made mango puree by blending mango slices and inspired by the Hairy Bikers :) I have layered with fresh fruit on bottom instead of topping the shirkand with it.



  Yoghurten drænes  f.eks ved at placere en kaffe filter i en si og hælde yoghurten over i kaffe filteren. Stil sien med kaffefilter over en skål og stil det natten over i køleskabet.

This is how I drained the yogurt. I place a coffe filter in a sieve above a pot. I pour the yoghurt in the coffe filter and place the whole thing overnight in the fridge.

for 6 portioner / for 6 portions

500 gr græsk/tyrkisk yoghurt / 500 gr greeck or turkish yogurt
600 gr mango puré / 600 gr mango puree
1 spsk sukker / 1 tbs suger
½ tsk knust safran tråde / ½ tsp crushed saffron threads

125 gr blåbær / 125 gr bluberries
25 stk jordbær / 25 strawberries
2 frisk mango / 2 fresh mango
2 spsk mango juice / 2 tbs mango juice

til pynt/ for garnish
lidt blåbær støv/ bluberry dust
spiseligt blomster / edible flowers







- Dræn yoghurt i en kaffe filter over natten i kølskabet.
- Bland mango puré, sukker og de knuste safran tråde i den drænet yoghurt, bland godt så der ikke er klumper i. 
- Skær jordbær i tynde skiver og mango i små tern, bland alt frugten sammen med mango juice og fordel den i 6 høje glas eller dessert glas. Fordel mango shirkand over frugten og læg i kølskabet nogle timer til det har sat sig og er iskoldt.
- Lige inden det skal nydes pynt med spiseligt blomster og blåbær støv. 

- TIP:  man kan også toppe med pisket flødeskum ovenpå eller hvis man ønsker endnu mere cremet mango shirkand kan man tilsætte det til yoghurten som i min opskrift fra tidligere :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html

ENGLISH:
- Drian the yoghurt in a coffe filter overnight in the fridge.
- Mix suger, mango puree and the crushed saffron thread with the drained yogurt. Mix well.
- Cut the strawberries in thin slices and the mango in small dices, mix all the fruit with mango juice and devide it in 6 high glasses or dessert glasses, devide the mango shirkand in 6 portions and pour over the fruit. Place the shirkand in the fridge for some hours to set. Best enjoyes ice cool.
- Before serving garinsh with blueberry dust and with edible flowers.

- TIP: you can aslo top with whipped creme or if you want to make an even more cremier shirkand you can add whipped cream to the yoghurt see here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html