torsdag den 21. april 2016

Cheasy Bites Pizza


  



Så blev det min tur til at prøve kræfter med at lave Cheasy Bites Pizza. Hvis I ikke har prøvet at lave den endnu, så er den nem at lave og kan laves med jeres yndling pizza dej og favorit fyld.  

Now it is my turn to try a home made Cheasy  Bites Pizza. If you have not tried to make o ne yes, it is easy to make and can be made with your choiuse of pizza dough and your favorite filling. 



pizza dej, se tip  / your choise of pizza dough, see tip
6-7 oste stænger, se tip / 6-7 cheese stiks, see tip
 revet ost / shredded cheese
tomat suace / tomato sauce
favorit fyld/ favorite topping

 smeltet smør ca 2 spsk / melted butter, 2 tbsp
evt hvidløgs pulver / garlic powder
 1 spsk frisk hakket basilikum blade / 1 tbs fresh chopped basil leafs






 TIP : Mængden af pizza dej er afhængige af hvor stor jeres pizza skal være. Jeg har brugt i 32 cm cm Pizza pande til at lave min pizza. Jeg har lavet pizza dej af 400 gr durum mel +150 gr hvede mel, 1 ½ tsk salt, 25 gr gær, 2 spsk oliven olie og vand. Æltet til en løs dej. Hæves en time. Dejen er til en ca 37 cm pizza  + en mindre almindelig pizza.

TIP: The amount of the pizza dough depends on the size you want to make. I have used a 32 cm pizza pan, (for a 37 cm in diameter): I have made the pizza dough of 400 gr durum flour +150 gr all purpose flour, 25 gr fresh yeast, ½ tsp salt, 2 tbs olive oil and water. Knead to a soft and loose dough. Leavened for 1 hour. The dough gives one cheasy bite pizza ( 32 cm ) and one normal pizza a bit smaller. 



Hvis I kan finde nogle oste stænger, brug dem. Ellers køb en blok og skær dem 1½ cm tykkelse. 

If you can by cheese sticks, use them or use a block cheese .



Jeg har brugt en dyb pizza pande, man kan sagten bruge en fald. Dejen skal rulles ud ca 2½ cm længer end pizza panden, Eller som i billede så dækker sidener også.  Læg oste stængerne i,  som vist på billedet.

 I have used a deep pizza pan, you can use a flat pizza tray too. Roll the dough 2½ cm larger the the pizza tray or like shown in foto .Placee the cheese sticks  as shown in the photo.



Træk og fold dej kanten over oste stænger hele vejen rundt.

Pull and fold the dough edges over the cheese sticks, all the way.



Luk kanten godt sammen med bunden.

Seal the edge well, by pressing.


video


Skær oste kanten i ca 21 del. Løft let og drej cheasy bite en halv omgang, som det kan ses her i den lille film. Sørge for lukning er forsat tæt og træk dejen over begge" oste ender" så de også er dækket. Det glemte jeg for nogle af  cheasy bites, så osten flød ud.

Cut the cheese edge into 21 bite. You just lift one up a little bit and give it a half twist, as you can see it in this little video made by me, my first video, yeah. Lightly pull the dough over the 2 chees ends.  All the cheese must be tucked in, I forgot this for some of the bites and the cheese ran out.

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/04/cheasy-bites-pizza.html

Forvarm ovn 200 gr C.    Kom tomat sauce på pizza
Preheat the ovne 200 degree Celcious.  Spread tomato sauce on the pizza.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/04/cheasy-bites-pizza.html

Kom revet ost og jeres yndlings fyld på. Jeg har brugt spicy let stegt hakket kalvekød og chili. Læg Cheasy Bites Pizza i ovn. Bland smeltede smør med hvidløgs pulver og frisk hakket basilikum blade i en lille skål. 

Spread shredded cheese and topping of your choise on the pizza,  I have used curried minced beef. Place the Cheasy Bites Pizza in the oven.  Mix the melted butter with garlic powder and chopped basil leafs in a small bowl.



Efter 10 minutter tag pizza ud og pensel Cheasy Bites med halv delen af smør blandingen. Bag pizzaen færdig indtil den er gylden og færdig bagt. 

After 10 minuts take the pizza out and brush wthe Cheasy Bites with half of the butter mixture. Place the pizza back in the oven and bake until golden and done. 



Pensel med resten af smør blanding og nyd pizza varm. Selv om osten flød ud fra nogle af Cheasy Bites, var den her pizza mums. Perfekt til en film aften. Prøv den hvis I ikke har prøvet den endnu.  Scroll ned ad for at se andre sjove pizza.

Brush with the rest of the butter mixture and enjoy the pizza hot or warm. Even though the cheese ran out from some of the Cheasy Bites, this Cheasy Bites Pizza was yum, so perfect for a movie evening or a tv dinner. Scroll down to see othe fun pizzas.








lørdag den 16. april 2016

Aloo chaat



Denne gang får I en lækker varm kartoffel chaat, som også kan serveres afkølet. Den kan spises som den er eller blive serveret som tilbehør til kød.

My chaat recipe this time is for a hot potato chaat, wich also can be served cooled. The chaat can be enjoyed as it or as a side dish with a meat dish.  

Ingredienser / ingredients 

8 mellemstore kogte kartofler / 8 medium sized potatoes
2 spsk vegetabilsk olie / 2 tbs vegetable oil
½ tsk nigella frø / ½ tsp nigella seeds
1½ tsk groft knust koriander frø /  1½ coriander seeds coarsly crushed
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk korinader frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
1/4 tsk gurkemeje / 1/4 turmeric powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
2 tomater / 2 tomatos
1 stor løg / 1 large onion
frisk koriander blade /  fresh coriander leafs
lidt frisk ingefær / some fresh ginger
saft af ½ citron / juce from ½ lemon
+ lidt citron til pynt /+ lemon for garnish



Skær kartoflerne i mund bide størrelse og stil til side. Skær løget i tynde strimle. Skær tomaterne til
 også.
Varm olie i en pande, kom nigella frø og steg dem ca ½ minut i olien, tilsæt de knuste koriander frø og krydderierne og steg 1 minut. Tilsæt kartoflerne steg dem  4-5 minut, tilsæt så løg og tomater. Efter 2 minutter kom citron saft og koriander blade i. Tag panden af varmen og tag chaat ud på serverings tallerken. Afkøl den lidt og top med tyndt skåret ingefær stave. Man kan også toppe med natural yoghurt. Have en god weekend foodies.


English: Cut the boiled potatoes i bite size and put aside. Cut the onion in thin pices and aslo cut the tomatoes in dice .
Heat the oil in a pan, ad the Nigella seed and fry them for ½ minut, add the crushed coriander seeds and all the spices and fry for 1 minuts. Add potatoes and fry them for 4-5 minuts before adding onion and tomato, stirr while frying.  After 2 minuts add lemon juice and koriander. Take the pan of heat and pour the chaat on serving dish, cool it a bit and garnish it with thin ginger sticks. You can also top with a dollop of yogurt, enjoy. Have a wonderful weekend foodies.


onsdag den 6. april 2016

Oliven & Ost brødstænger / Olive & Cheese bread sticks







Da vi var i London i December købte vi de mest fantastiske brødstænger i Borough Market med ost og oliven.  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/01/ingefr-citron-chipotle-tandoori-masala.html
De var så dejlig sprøde og smagfulde, at jeg tit har tænkt på at prøve selv på at bage dem. 

I første omgang tænkte jeg at eksperimenter med en af mine naan opskrifter, men så fandt jeg fandt en opskrift på brødstænger på BBC-food af Poul Hollywood. Oliven og oste brød stængerne blev lige så lækker som jeg havde forstilet mig, sprøde med masser smag og duft af oliven og ost. Min familie som var på besøg havde svært ved at holde fingerne fra dem under min foto shooting af dem.  

Opskriften  siger at man skal bruge en stærk mel,  jeg har brug en blanding af durums mel og hvedemel.  Jeg har også brugt lidt mere gær og tilføjet ost til opskriften.

Jeg har æltet dejen i hånden, på linket kan man se hvordan dejen kan æltes med en mixer. 


ENGLISH: 

When we were in London in December we tasted the most scrumptious cheese and olives bread sticks at Borough Market :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/01/ingefr-citron-chipotle-tandoori-masala.html. They were so tasty and crispy, I have often thought of trying to  bake them. 
I was thinking of experimenting with one of my naan recipe but then I found  a recipe by Poul Hollywood for bread sticks  oBBC-food.  The olive and cheese bread sticks turned out just as scrumptious as I had imagined.  They were crispy, full of cheese and olive taste and fragrance.  My family who were wisiting us could´nt keep there fingers away from them during my "photo shooting".


The recipe says to use strong strong flour, I have used durum wheat flour added cheese and I have also used a bit more yeast,  I have knead the dough by hand if you want to use a mixer,  you can see on the link how to. 







400 gr durums mel / 400 gr durum wheat flour
100 gr hvedemel / 100 gr 
 ½ tsk salt / ½  tsp salt
15 gr gær / 15 gr fresh yeast
2 spsk oliven olie / 2 tbsp olive oil
400 ml  lunken vand / 400 ml tepid water
110 gr oliven (uden sten) / 11o gr olive , depitted
125 gr chedder / 125 gr chedder
125 gr gauda / 125 gr gauda





Riv osten og hak oliven. Opløs gæren i den håndvarme vand.  Bland  begge mel, salt olie, oliven, ost og ælt til en løs dej.  Kom dejen i en ren smurt skål og hæv dejen til dækket en time.

Grate the chees and chop the olives, Desolve the yeast in the tepid water. Mix both the flours, salt,  oil, olives, cheese and knead to a soft loose dough. Place the dough in a clean oiled bowl, covered with kithchen cloth and leave to rise for an hour.







For varm ovn 210 grader C.  Tag dejen ud på et meled bord og ælt let. Del dejen i2 del og ud rul til ca 32 cm lange  stænger. Jeg ville gerne have brød stængerne skulle være lidt tyke. Man kan sagtens  lave dem lidt mindre f.eks 20 - 25  og  lave f.eks 2 stænger mere 
Placer dem på en oven bakke på bagepapir. Efterhæves 15 minutter tildækket. Bages ca 12 - 15 minutter til de er gyldne.

Preheat the oven 210 degree Celcius. Take the dough out on a floured surface and knead lightly. Devide the dough in 12 and roll out 32 cm long dough sticks. Place them on a baking sheet lined with baking paper, cover them with a kitchen towel and leave them for rest and rise a bit  more for 15 minuts.  Bake them 12-15 minuts until golden. 



De er rigtig lækker som tilbehør til suppe, salat  eller kød. De kan også bare nydes i sig selv.

Have them with soup, salad or meat. Or enjoy them just as the are.