lørdag den 31. oktober 2015

Kylling Chili Burger / Chicken Chili Burger

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html



For english translation see black colour text .

Hvis I kan lide kylling burger vil I elske de her spicy og saftige kylling burger med hjemmelavet burger boller .

English: 

If you like chicken burgers you are going to love these spicy and juicy chicken burger with homemade burger buns.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Til burger bollerne har jeg brugt følgende opskrift 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/03/mini-burger.html.  I stedet for at lave 36 mini boller har jeg lavet 10 store boller. I vil få 2 eller 3 boller i overskud.


For the burger buns I have used fallowing recipe : 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/03/mini-burger.html.  Instead of making 36 mini burgers I have made 10 large size burger buns.   



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html


Karry - Mynte Chutney/ Curry - Mint Chutney 

240 ml yoghurt eller creme fraich / 240 ml yoghurt or sour cream
1½ tsk karry pulver / 1½ tsp curry powder
salt efter smag / salt taste
2 grønne chili, fint hakket / 2 green chili , chopped finelly 
2 spsk fint hakket mynte /  2 tbs finelly chopped mint leafs

Bland alting sammen i en lille skål opbevar i køleskab. 

Mix everything together in a little bowl, keep in refrigerator-


Kylling Chili burger / Chicken Chili burger
7- 8 stk / 7-8 pieces

1 kg kylling hakket kød / 1 kg minced chciken meat
1 stor løg fint hakket /  1 large onion finelly chopped
3-4 grønne chili hakket / 3-4 green chili, chopped
80 gr brød , uden kanter / 80 gr bread, without the edges
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chli pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver /½ tsp cumin powder

resten / the rest

olie til stegning / oil for frying
tomater, rød løg,  salat blade / tomato, red onions , salad leafs



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Krum brødet meget fint. Bland alle ingredienser til kylling chili burgerne godt og lad farsen hvile halve time i kølskabet.

Crumb the bread finelly. Mix al the ingredients fo the chicken burger well together in a bowl and let the mixture rest for and half hour in the refrigerator.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Kom lidt olie på hænderne lav og lav 7 -8 tykke burger lidt større i diameteren end jeres burger boller.

Apply little oil on your hands and make 7-8 chunkey patties og the mincen chicken mixture. Make them a bit larger in diameter then your burger buns. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Varm olien i en dyb pande og steg 3 kylling burgerne ad gangen. Vendes indimellem og steges på begge sider indtil de er gyldne og mør.

Heat oil in a deap pan and fry the chicken burger 3 or 4 at a time.  Fry them golden on both side until the are done. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Anret jeres Kylling Chili Burger efter smag og behag.

Fill and essemble your Chicken Chili Burger after your taste.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/kylling-chili-burger-chicken-chili.html

Prøv disse lækker saftige kylling burger , de er mums.  Have en god weekend foodies.

Do try these scrumptious chicken burger, they are so good. Have a wonderful weekend foodies. 











søndag den 18. oktober 2015

Tomat Naan / Tomato Naan

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html


Scroll down for english text.

Asalamaleikum  foodies og god søndag
Jeg har været i bage humør i nogle dage og fik mig taget sammen til at  bage nogle lækker naan.  Opskrift følger nedenunder, det er tomat naan some jeg bager af og til på forskellige måder. Idag har jeg kun lavet dem med flåede tomater og spidskopmmen. 

Asalamaleikum foodies and happy Sunday.
I have been in the moode for baking for some days and finally today I got to bake some scrumptious naan.  I make these yummy naan with different variations, this time I just added som cumin .


8  naan / 8 naan 

700 gr mel  + lidt ekstra/ 700 gr flour + little extra
25 gr gær / 25 gr fresh yeast
1½ spsk vegetabilsk olie + ekstra/ 1½ tbs vegetable oil +  some extra
1 dåse hakkede flåede tomater (400 gr) / 1 can chopped plum tomato (400 gr)
1 tsk  hel spidskommen / 1 tsp cumin seeds
2 spsk yoghurt / 2 tbs yoghurt
1 tsk salt / 1 tsp salt


1. Bland mel og salt sammen. Opløs gær i 2 spsk lun vand.  Bland olie , gær opløsning , spidskommen og de hakkede flåde tomater med melet. Ælt til en lind og blød dej. Dejen skal være let klisteret, hvis den er for våd tilsæt lidt mere mel i, hvis den er for tør tilsæt lidt yoghurt eller vand i. 
2.  Stil dejen til hævning i en ren skål tildækket ca 1 time. 
3. Forvarm ovn 250 grader, gør 2 bagepalder klar  med bagepapir.
4.  Del dejen i 8 dele. Kom lidt mel på bord overfladen  og  ud rul til tynde pandekager lidt større end pita brød. 
Placer 4  naan på hver bageplade, dæk med viskestykke og efterhæv dem ca 15 minutter. 
5. Pensles med lidt olie inden de bages ca 8-10 minutter.  

Nyd dem varm til en lækker curry ret, kebab eller til en suppe. Vidste I at jeg har mange lækker naan opskrifter på bloggen? Scroll nedad for at se flere lækre naan. 



ENGLISH :
1.  Mix the flour and salt in a bowl.  Dissolve the fresh yeast in 2 tbs tepid water. Mix 1 tbs oil, the yeast mixture, cumin seed and the plumed tomatoes (juice and fruit) with the flour and knead to a soft dough. The dough has to be a bit sticky, if it is to wet, mix in a bit more flour, if it is to dry mix in more yoghurt or water. 
2. Place the dough in a clean bowl, cover with a kitchen towel and leav it ro leaven one hour.
3. Preheat the oven 25o degree Celcius, Prepare 2 baking sheets with baking paper.
4. Devide the dough into 8 part and roll out to thin pancakes a bit larger then pita bread. Place 4 naan on each baking sheet, cover with kitchen towel and let them rst 15 minuts.
5. Brush the naan a little oil before baking them for 8-10 minuts. 

Enjoy them hot with a yummy curry dish, kebabs or with a soup. Do you know I have many scrumptious naan recipe on the blog, scroll down to view some more scrumptious naans.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html

naan med mandler/ naan with almonds 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html

 kylling og spinat fyldte naan/  chicken and spinach stuffed naan 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html

spinat naan / spinach naan


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html

Hakkekød fyldte naan / minced meat stuffed naan



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/tomat-naan-tomato-naan.html


ingefær & hvidløg naan/  ginger & garlic naan








søndag den 11. oktober 2015

Spicy daal suppe med rød linser / Spicy daal soup with red lentils






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html

Scroll down for english translation.

Efter efterspørgeles så kommer der opskrift på spicy ( masoor ki daal) rød linse suppe.  Jeg har lavet suppen næsten ligesom jeg laver rød linser som curry ret bare med mere væske. Min suppe er vand baseret med man kan lave den som man har lyst til evt med kylling, kød eller grønsags fond/boulion. 

After demand here is a recipe for a spicy (masoor ki daal) red lentils. I have made the soup almost the same way I make my red lentil curry dish just wiht more fluid.  This time I made a water based soup, but if you like you can use meat or vegetable fond. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html

 TIP : Jeg har brugt Lazizas sabzi (grønsags) krydderi blanding til at krydre suppen med.  Den kan købes hos de pakistanske grønthandler. Ellers kan man bruge : 1 tsk rød chili pulver, 1/4 tsk gurkemeje , ½ tsk corianderfrø pulver, 1 tsk spidskommen pulver, ½ tsk garam masala

 TIP : To spice up the soup, I used sabzi (vegtable) spice mixture. It can be bought at pakistani grocery stores. Or you can use 1 tsp red chili powder, 1/4 tsp turmeric, ½ tsp coriander seed powder , 1 tsp cumin powder, ½ tsp garammasala



ingredienser/ ingredients

for 3- 4 personer/ for 3-4 portions

250 gr røde linser / 250 gr red lentils
3 spsk vegetabilsk olie / 3 tbs vegetable oil
2  mellemstore rødløg, finthakket / 2 medium sized red onions, finelly chopped.
3/4 tsk ingefær puré / 3/4 tsp ginger paste
½ tsk hvidløgs puré / ½ tsp garlic paste
2 frisk grønne chili, groft hakket / 2 fresh green chili, coarsly chopped
1½   spsk sabzi masala, se tip  / 1½ tbs sabzi masala, see tip
salt efter smag / salt after taste
1 spsk tomat puré / 1 tbs tomato paste.


4 spsk natural yoghurt / 4 tbs plain yogurt
frisk koriander blade til pynt / fresh coriander leafs for garnishing
citron både /lemon wedges





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html

Vask og rens linserene og læg dem i blød i vand ca 20 minutter. Dræn vandet fra linserne lige inden de skal bruges.

Wash and clean the lentils and soak them in water for 20 minuts. Drian the water from the lentils, just before useing them. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html

Varm olien i en dyb gryde, steg de hakkede rød løg i olien til de gyldne. Tilsæt hakkede chili, ingefær og hvidløgs puré og steg 1 minut.  Tilsæt krydderi blanding og salt og steg 1- 2 minut mere. Kom linseren i og steg videre nogle få minutter. 

Heat the oil in a deep pot,  fry the chopped onions until golden. Add chopped chili, ginger and garlic puree and fry for 1-2 minuts more. Add the spice mixture and salt and fry for some more minuts before adding the lentils.  And fry for some more minuts 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html


Tilsæt 2,3 liter hot vand ( boiled)  og rør tomat puré i. Bring det i koge indtil linserne er kogte, herefter skrue ned for varmen og lad suppen små koge indtil væsken er reduceret til det halve. Jeg blendede den i en blender og kogt den lidt mere igen.

Add 2,2 liter varm (kogt) water, mix tomat puree in. Bring to boil until the lentils are soft and mushy. Decrease the heat and let the soup simmer on low heat until it has reduced to half. I blended the soup and boiled it a bit more.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/spicy-daal-suppe-med-rd-linser-spicy.html



Nyd suppen varm med lidt yoghurt og koriander på toppen. God efterårsferie

Enjoy the soup hot topped with yogurt and coriander. Happy autumn foodies.





lørdag den 3. oktober 2015

Aloo Tikki Chaat







scroll down for english text (in black colour)

Asalamaleikum. Så¨er det tid til tea time snack : min version af Aloo Tikki Chaat. For dem af jer som ikke ved er chaat en "street food"  en form for salat og snack i et og kan laves i mange forskelligt variationer. Aloo tikki er en kartoffel krebinet også en snack eller tilbehør. Se her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html

Asalamaleikum. It is time for a tea time snack : my version of Aloo  Tikki Chaat.  For those of you who dont know chaat, chaat is a street food, kind of mixture og slalad and snack in one.  There so are many variaties . Aloo tikki is a potato pattie. See here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html


for Aloo Tikki  Chaat skal I bruge: / for Aloo Tikki Chaat you wil be needing:

4 aloo tikki (opskrift følger) /   4 aloo tikki (recipes fallowes)

2,5 dl natural yoghurt /  2,5 dl natural yoghurt
1 tsk ristet hel spidskommen / 1 tsp roasted cumin seeds 
2 spsk mynte blade fint skåret/ 2 tbs mint leaf , cut into thin stripes

- ca 100 gr kogte kikærter / 100 gr boiled chickpeas

- ca 4 spsk granatæble kerner  /  4 tbs pommegranate seeds 

- mellem rød løg fint skåret/  1 medium red onion , cut  finelly

- 2 spsk mynte blade fint skåret/ 2 tbs mint leaf , cut into thin stripes

- yogurt mynte chutney, opskriften findes på samme link som aloo tikii/ yoghurt mint chutney, there is a recipe on the same link as the aloo tikki

-  evt grøn chili sauce, jeg brugte en færdig købt / green chili sauce, optional, I used a store bought. 

 - 4 spsk daal saviyaan / 4 tbs daal savaiyaan

Daal saviyaan er en saltet snack blandinger som kan købes hos de pakistanske mad forretninger , de kan indholde ristet nødder, linser kryddert,  ristet vermecelli.  Man kan erstatte med knust saltet peanuts og knust chips, det skal bare være noget crunchy.

Daal saviyaan is a savory crunchy snack mixture you can buy from the pakistani grocery stores. The mixtures can contain , roasted nut, roasted spiced vermicelli, roasted lentils. If you cant find these mitures you can use other savory crunch likes crushe chips and salted peanuts.


Aloo Tikki / Aloo Tikki 
500 gr. kogt og mosede kartoffeler. / 500 gr boilled and mashed potatoes
3  grøn chili, ( eller efter smag )  fint hakkede /  fresh green chili finnely chopped 
½ tsk. spids kommen pulver / ½ tsp g cumin powder
½ tsk. garam masala / ½ tsp garam masalah
salt efter smag. / salt to taste
1 tsk koriander frø pulver / 1 tsp coriander seed powder
1 tsk. rød chili pulver. / 1 tsp red chili powder

dej til dyp / coating batter
75 gr besan,  kikærtemel /  75 gr besan , grams flour
 vand /  water

olie til stegning / oil for frying


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html

Bland alle ingredienserne til allo tikki sammen og form 4 tykke bøffer.

Mix all the ingredients for aloo tikki together and shape in to 4 chunkey patties.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html

bland besan med lidt vand og lave en tyk pandekage dej. Dyp kartoffel bøfferne i dejen og steg dem 2 ad gangen i varm olie i en dyb pande. til skal være gyldne. Afdryppes på køkkenpapir.   

Mix besan with a litte water to make a thick batter for coating.  Dip the patties in the batter and fry them 2 at a time in heated oil in a deap pan until golden. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html


Til at samle Aloo Tikki Chaat gør yoghurten klar. Bland spidskommen og fint skåret mynte med yoghurten. Fordel og spred yoghurten i 4 tallerkener , læg en aloo tikki oven i , drys med kogte kikærter, rødløg, granatæble kerner og daal saviyaan. Top med yoghurt mynte chutney, grøn chili sauce og fint skåret mynte. Værsgo og nyd. 

To assemble Aloo Tikki Chaat, first make the yoghurt ready.  Mix cumin seeds and mint leafs with the yoghurt. Devide and spread the yoghurt miture in four plates, lay one aloo tikki on top of each plate. Spread the chickpeas, pommegranate seeds andthe daal saviyaan over the aloo tikki, top with yoghurt mint chuntey and chili sauce. Sprinkle with mint leafs and dig in.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html