søndag den 24. maj 2015

Keema naan/ Keema naan



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html


scroll down for english text
Jeg elsker at lave mad der er multi funktionelt, disse lækker fyldte naan kan spises til brunch, frokost eller aftensmad. De lækker og dejen er nem at lave og skal ikke hæves, da den er lavet med bagepulver. Jeg har bagt mine naan i oven, men de kan også laves på panden.
(tilføjet 24/2-16 ) tip :   jeg har skrevet opskriften med hvedemel alene, men jeg har lavet de her naan både med en granhamsmel og hvedemel blanding også kun alene hvedemel. Hvis man vil lidt grover naan kan man istedet for 850 gr hvedemel, bruge 300 gr grahamsmel og 550 gr  hvedemel. 


English
I love making food for multi purposes, these delectable stuffed naans you can use for brunch, luch or dinner. They are tastefull and the dough is easy to  make. Since you are useing baking powder it does not need time to leaven. I have made my naan in the oven but they can aslo be made on the stowe on a pan.

(addeded 24/2-16) tip: I have made these both with naan  with a mixture of grahamflour  and regular flour and all purpose flour only. If you like you can instead of 850 gr all purpose flour use  a mixture 3oo gr grahamsflour and 550 gr purpose flour.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html






For 8 fyldte naan/ For 8 filled naan :

Fyldet/ The filling.
800 gr kalve hakket kød / 800 gr minced meat, veal
60 ml olie / 60 ml oil
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
salt efter smag / salt to taste
1 tsk korianderfrø pulver / 1 tsp coriander seed powder
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
1½ spsk tomat puré / 1½ tbs tomato puree
4 frisk chili , hakket / 4 fresh chili, chopped
frisk koriander blade / fresh coriander leafs

Dej/ Dough
850 gr hvedemel / 850 gr flour
60 ml olie / 60 ml vegetable oil
5 dl yoghurt / 5 dl yoghurt
1½ dl vand / 1½ dl water
3 tsk bagepulver / 3 tsp baking powder
1 tsk salt / 1 tsp salt 


lidt smeltet smør til pensling / little melted butter for brushing the naan



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Varm olien en en gryde, tilsæt hakkekød, alle krydderierne undtagen garam masala. Brun hakke kødet, når kødet er brunet og bør, tilsæt tomat puree. Tag gryden af komfuret. Når hakke kødet er kølet af, tilsæt hakkede koriander blade og garam masala. 

Heat the oil in a griddle/pot, add the miced meat and all the spices except garam masala. Cook the minced meat until it is brown and tender, add the tomato puree. Turn the heat off. When the minced meat is cooled add garam masala and chopped coriander leafs.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Forvarm ovn 275 grader, kom bagepapir på en bage plade.
Til dejen: Bland mel, salt, og bagepulver sammen. Tilsæt olie, yoghurt og vand og ælt til en blød dej. Læg dejen i en ren skål og dæk med viske stykke, lad den hvile 10 minutter.

Del dejen i 8 lige boller.  
Der er forskellige måder at lave fyldt naan på, se her http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html, eller her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html. Eller... I kan bruge den tredje metode jeg bruger denne gang :) 

Preheat the oven to 275 degree Celcius. Cover a baking sheet with butter paper.
For the dough: Mix flour, salt and baking powder, add oil, yoghurt and water. Knead to a soft dough.
place the dough in a clean bowl, cover with kitchen towel and let it rest 10 minuts.

Afterward devide the dough i 8 equal buns.
There are different ways to make stuffed naans, see here:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html or here: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html. Or you can use the third a bit easy method showed next :)




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Rulle en bolle ad gangen ud til en lille flad pandekage, læge ca 3½ spsk fyld på .

Take a bun at a time and roll out to a little flat disc.  Place 3½ tbs filling above the disc





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Saml kanterne over fyldet som vist på billedet.

Collect the edges above the filling as shown in the pictures.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Klem kanten godt sammen ved at klemme den godt sammen.

Press the edge well together.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Flad den fyldte bolle ud lidt med hånden. Kom lidt mel på.

Flatten the stuffed buna bit with your hands.  Sprinkle a little flour on it.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Rull ud til en flad pandekage.

Roll out to flat disc.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Læg dem på bagepladen og bag dem i den forvarme oven ca 8 minutter. Bag 3-4 ad gangen

Place the roll out disc on the baking sheet and bake them in the oven for 8 minuts. bake 3-4 at a time.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Pensel de fyldte keema naan med smeltet smør, lige når de kommer ud af oven. 

Brush the stuffed naans with melted butter, after taking them out of the oven.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html


Nyd dem varm med en yoghurt agurke raita eller mynte chutney.

Enjoy them hot with a yoghurt cucuber raita or mint chutney.

lørdag den 16. maj 2015

Oliven boller, grønsagsboller 2 / Olive lunch buns, veggie buns 2

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/oliven-boller-grnsagsboller-2-olive.html

 

scroll down for english text

Grønsags boller er multi formåls boller,  spis dem til morgenmad , til frokost som sandwich boller eller til salat eller suppe. Jeg har brugt min grønsags bolle opskrift med få ændring til disse oliven boller..... de er også lækker og saftig ligesom de andre. Prøv dem denne weekend.

Veggie buns are multi purpose bread, have them for breakfast, as sandwich bread for lunch or with soup or salads. I have used my veggie bun recipe with a few changes for these olive buns... they are just as delicious as the others. Tyr them this weekend.

700 gr hvedemel / 700 gr flour, all purpose
350 gr grahamsmel / 350 gr grahamsflour
2,5 dl yoghurt / 2,5 dl yogurt
4 dl vand / 4 dl water
50 gr gær / 50 gr fresh yeast
1 tsk karry pulver / 1 tsp  curry powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ tsk sukker / ½ tsp sugar
2 ½ spsk  oliven olie, eller andet vegetabilsk olie oliven olie / 2 ½ tbs olive oil or other vegetable oil
200 gr oliven uden sten / 200 gr olive ( with out pitts)
150 gr rødløg / 150 gr red onion
100 gr peberfrugt / 100 bell pepper


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/oliven-boller-grnsagsboller-2-olive.html

Grønsager hakkes fint i en blender
Opløs gær i hånd lun vand.
Bland begge mel typer med med sukker, salt og karry. Tilsæt olie,  yoghurt og gæropløsning. Ælt til blød dej. Den vil være let klistret
Stil dejen til hævning i en ren skål tildækket ca 1. time.

Chop the vegetables in a blender, very fine.
Dissolve the yeats in the tepid water.
Mix both flours with suger, salt and curry powder. Add oil, yoghurt and the yeast water and knead in to a soft dough. The dough will be a bit wet and sticky.
Put the dough in a clean bowl, cover with a kitchen towel and leave to rise for 1 hour.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/oliven-boller-grnsagsboller-2-olive.html

Når dejen er hævet, forvarm ovn til 225 grader. Beklæd 2 bageplader med bagepapir. 

After the dough has leavened, preheat the oven 225 degree celcius. Cover 2 baking sheet with butter papper. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/oliven-boller-grnsagsboller-2-olive.html

Tag dejen ud på let melede overflade og ælt let. Kom lidt mel på hænderne og del dejen og form til 16 boller, fordel dem på bagepladerne. Jeg synes at de får en god størrelse både til morgen boller eller til sandwich, hvis man vil lave dem lidt mindre kan man lave 18 boller. Det er fuldstændig op til jer selv. De skal efterhæves ca 15 minutter tildækket med viske stykke.
Bages 15 -18 minutter, til de er gyldne og bagte. Bagefter afkøle dem på en rist. 

Take the dough out on a floured surface and knead lightly. If needed, flour your hans slightly and divide and shape to 16 buns. I think they achive the right size for breakfast buns and sandwich buns , if you want them a bit smaller make 18 buns. Thats up to you. Place the buns on the baking sheets and cover them with a kitchen towel, leave them to rest for 15 minuts.   Bake them for 15 -18 minuts, until golden. Afterward they need to be cooled on a rack.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/oliven-boller-grnsagsboller-2-olive.html

De er nem at lave, rigtig lækker og fuld af smag. Som sagt prøv dem denne weekend. Forsat god weekend foodies.

They are easy to make, tastefull and scrumptious. As I said earlier try them this weekend. Happy weekend dear foodies. 

torsdag den 14. maj 2015

Aloo Mattar Paneer









http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html
 



 Scroll down for english text 


Jeg havde nærmest glemt aloo mattar paneer, indtil jeg fik øje på færdig lavet paneer hos den pakistanske krydderi og grønthandler. Det er ihvertfald mange år siden jeg fik aloo mattar paneer. Paneer er en slags fast hytte ost, mere fast end mozarella og lidt bløder end feta, smager godt i karry retter og bruges ofte i vegetar retter lige som denne aloo mattar paneer  ( kartoffel og grønne ærter ret).  Vi spiste aloo mattat panner med roti/chapati, men den er også rigitg godt til kogte ris.   Scroll ned ad for at se opskrift.

I had almost forgotten aloo mattar paneer, untill I saw paneer in the pakistani grocery and spice shop. Paneer is kind of firm curd or cottage cheese, firmer then mozarella  and a bit softer then feta. It is very good in curry dishes, specially vegetarien dishes like this aloo mattar paneer ( potato, green peas curry dish). With our aloo mattar paneer we had roti/chappati but  aloo mattar is qualy good with boilled rice too, scroll down to recipe....



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html

Jeg har lavede paneer 1 par gange hjemme, hvor jeg syrende mælk med citron saft . men jeg er glad for at grønthandler har det. 

I have earlier made paneer at home once or twice, but I glad to find out the I can but it in the grocery shop now. 



Ingredienser/ Ingredients

 6 portioner / for 6 persons

2 stor løg / 2 large onions
½ tsk hvid løg puré / ½ tsp garlic puree
1 tsk ingefær puré / 1 tsp ginger puree
1½ tsk chili pulver / 1½ tsp chili powder
salt efter smag / salt to taste
½ tsk gurkemeje / ½ tsp turmeric
1 tsk korinader frø pulver / 1 tsp coriander powder
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
400 gr flådetomater / 400 gr tomato plum
300 ml vand / 300 ml water
400 gr kartofler / 400 gr potaotes
300 gr grønne ærter / 300 gr green peas
300 gr paneer / 300 gr paneer
4 stærke chili / 4 hot chili, I used bullet chili
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
6 spk olie /  6 tbs oil






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html

1. Skræl og fin hal løgene i en blender, næsten til det er en puré.
2. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde små skiver. 
3. Blend de flåede tomater i blender, meget fint, stilles til side. 
4. Varm olie i en dyb gryde, tilsæt løg puré, ingefær puré, hvidløg puré, salt, chili pulver , koriander frø pulver, spidskommen pulver og gurkemeje, steg indtil løgene er mør og har fået en farve.

1. Peel the onuons and chop them very fine in a blender almost to a puree.
2. Also  peel the pottoes and cut them into small thin slices.
3. Blend tomato pulp very fine in a blender and put aside.
4. Heat the oil in a deep pot, add the onion puree, ginger puree, garlic puree, salt, chili powder, cumin powder, coriander seed powder and turmeric powder, cook until the onion puree is soft and gets a little colour.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html

5. Tilsæt kartoflerne og steg dem dem  4-5 minutter under omrøring.
6. Tilsæt 300 ml vand og de blendede flåede tomater, lad det koge lidt til kartoflerne er mør.
7. Tilsæt ærterne og skrue ned for varmen.

5. Add the potatoes and cook them 4-5 minuts while stirring. 
6. Add 300 ml water and the blended tomatoe, let it boil a little so the potatoes get cooked. 
7. Now add the green peas and decrease the heat.






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html

8. Skær paneer i små terninger, kom dem ned til alt det andet. 
9. Tilsæt de friske chili og læg  låg på gryden og lad det simre til saucen tyknes.
10. Inden gryden tages af, drys med garam masala.

8. Cut the paneer in small dices and add them in the  pot.
9. Add the fresh chili, I added them whole. Put a lid on the pot  and let the whole thing simmer for 5-8 minuts or untill the gravy get the desired thickness.
10. Before taking the pot off the heat,  drizzle with garam masala. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/aloo-mattar-paneer.html

Værsågo så er der mad, spis med brød, roti eller ris, velbekom! 

The dish is ready,   serve with bread, roti or rice, enjoy !