fredag den 27. februar 2015

Spring & Summer Soon drink





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/forar-summer-snart-drink-spring-summer.html


Fordi solen strålede så skønt igår , fordi der er Marts imorgen,  og fordi jeg så disse søde glas krukker fik jeg lyst til at lave en det er snart  forår og sommer drik.  

English
Because the sun has been shinning brilliantly, beacuase it is March tomorrow and because I saw these cute jars in a shop, I felt like making a it is soon  spring & summer drink. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/forar-summer-snart-drink-spring-summer.html


500 ml æble juice / 500 ml apple juice
400 ml faxe kondi / 400 ml  faxe kondi ( sprite or seven up ) 
8-12 jordbær (faste)  / 8 - 12 strawberries (firm)
1 - 2 økologisk appelsin / 1 - 2 organic oranges
1- 2 økologisk lime / 1- 2 organic lime
masser af frisk mynte / lots of fresh mint 
 evt 1 tsk honning /  1 tsp honey, optional



Hvis man har god tid kan man skære appelsiner i enten tynde skiver eller både og fryse dem ned, så kan man bruge dem som is terninger. 

Bland æble juice og honning i en kande. Skære jordbærrene i kvarte og kom dem i kanden også.  Stil kanden i køleskabet 1-2 timer. Det giver juicen lidt smag af jordbær 

 Når kanden tages ud efter 1 -2 timer tilsættes alt det andet, faxe kondi, mynte blade  og citrus frugterne. Skær lime og appelsiner i både eller tynde skiver. 



English
If you have time enough, you can cut the oranges either in quarters or thinn round slices and freeze them, these will work as "ice cubes"

Mix the apple juice with honey in  a jug. Cut the strawberries in quarters and add them to the apple jucie. Now place the jug in the fridge for 1-2 hours, this wil make the juice taste more of strawberries.

After 1- 2 hours add in the rest, the sprite/ seven up,  the oranges, lime and mint. Cut the oranges and lime either in quaters, wedges or thin slices. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/forar-summer-snart-drink-spring-summer.html

Værsågod, nyd mine kære foodies, og have en god fredag.

Enjoy my dear foodies and have a wonderful Friday.


søndag den 22. februar 2015

Spicy Kylling & Grøn Bønner Lasagne / Spicy Chicken & Green Beans Lagsagna


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html


Jeg fik lyst til at lave en lasagne med grønne bønner,  da mine kolleger og jeg forleden talte om lasagne typer. Min kylling og grønne bønne  lasagne er inspireret af min mor kylling og grønbønne curry ret og den grønsags  lasagne jeg plejede at lave for mange år siden efter en opskrift af Anne larsen. 

Lasagnen er spicy, men man kan justere krydderierne efter smag og behag.  I min bønne sauce har jeg brugt 2 spsk sabzi masala, en krydderi blanding man kan købe hos de pakistanske handler. I opskriften har jeg skrevet de krydderier man kan erstatte sabzi masala med.

ENGLISH: 
The other day when my collegues and I were talking about lasagnas I remembered a vegetable lasagna I used to make after a recipe from Anne Larsen,  it had green beans among lots of other vegetables. I wanted to make a green bean lasagna with chicken inspired by my mothers green bean and chicken curry dish.  

The lasagna is spicy but you all adjust the spices according to your taste. For my green bean sauce I have used 2 tbs og sabzi masala, a spice blend you can buy at the pakistani groccery store, in recipe however I have written the spices you can use instead.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html


Ingredienser til 6 personer  /Ingredients for 6 portions

ovnklar lasagne plader / lasagne sheets

Kylling sauce/Chicken sauce

800 gr kylling uden ben / 800 gr boneless chicken
4 spsk vegtabilsk olie / 4 tbsp vegetable oil
1 stor løg, fint hakket / 1 large onion, finelly chopped
2 mellem store tomater, skåret / 2 medium size tomatoes, cutted
1 spsk frisk revet ingefær / 1 tbsp fresh grated ginger
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
½ dåse flåede tomater / ½ can skinned tomatoes.

Grønne bønner sauce /Green beans sauce

400 gr frosne eller friske grønne bønner/ 400  gr frozen of fresh green beans
4 spsk vegtabilsk olie / 4 tbsp vegtable oil
2 mellem store løg, fint hakket / 2 medium size onion, finelly chopped
½ tsk hvidløgs puré / ½ tsp garlic puree
1/4 tsk gurkemeje (kan undlades) / 1/4 tsp turmeric powder, optional
1 tsk rød chilipulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk garam masala / 1 tsp garam masala
1½ dåse flåede tomater / 1½ can skinned tomatoes
1 tsk tørrede chili flager / 1 tsp dried red chili flakes

 Oste sauce / Cheese sauce

1 liter skummemælk/ 1 liter skimmed milk
6 spsk mel / 6 tbsp flour
50 gr revet ost / 50 gr grated cheese
lidt salt / little salt
en knips korianderfrø pulver /  pinch of coriander seed powder



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

For kylling sauce:  Skære kylling kødet i strimle.  Blend de flåede tomater i en en blender til en glat sauce O og læg til side. Varm oile i en gryde og steg løgene indtil de er gennemsigtig. Tilsæt de friske tomater, ingefær og alle krydderier i og steg på høj varme, mens der røres rundt.

For the chicken sauce: Cut the chicken meat into stripes. Blend the skinned cannned tomaotes into a smooth sauce in a blender and put aside.  Heat oil in  griddle/pot and cook the onion until transparent, add the fresh tomtoes, ginger and all the spices and cook on high heat while stirring.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Tilsæt kylling kødet og forsæt med at steg på høj varme indtil kylling kødet næsten er mørt.

Add the chicken meat and keep on cooking on high heat until the chicken is almost done.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Tilsæt de blended flåede tomater og 100 ml vand. Giv kylling sauce en opkog og skrue ned for varmen. lad kylling saucen står og simrer under låg indtil væsken er reduceret til det halve.

Add the blended skinned tomatoes and 100 ml water. Giv the chicken sauce a  boil and decrease the heat and let the sauce simmer under lid until the liquid is reduced to half.  




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html
.
For grønne bønner saucen : Skære bønner i små stykker, min var stædigvæk frosne men jeg skar i dem.  Også  her blendes de flåede tomater i en en blender til en glat sauce og lægges til side.

For the green beans sauce : cut the beans into small pices, mine were still frozen. Also here blend the skinned cannned tomaotes into a smooth sauce in a blender and put aside.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Steg løgene i varm olie indtil der er gennemsigtig, tilsæt hvidløgs puré og alle krydderier  og steg nogle minutter.  Tilsæt grønne bønner og steg 6- 8 minutter mere på høj varme.

Cook the onion in heated oil until transparent add garlic puree and all the spices and cook for some more minuts. Add the green beans and cook for 6 - 8 minuts more on high heat.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Tilsæt flåede tomat saucen og 100 ml vand. Kog saucen på høj varme, rør rundt ofte.

Add the skinned canned tomato sauce and 100 ml water. Boil the sauce on high heat and keep on stirring time to time.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Sluk for varmen når saucen er reduceret til mere end det halve. Det skal være en tyk sauce. 

Turn off the heat when the sauce is reduced to more then half. it should be a thivk sauce.



For oste saucen : bland 300 ml  skummemælk med melet til en tynd dej, varm resten af mælken i en gryde. Tilsæt mælk og mel blanding, salt og koriander pulver under omrøring, lidt efter tilsæt ost. Når saucen begynder at tyknes tages det af varme, men forsæt med at røre rundt i det det indtil den køler lidt af.

For the cheese sauce : mix 300 ml of the skimmedmilk with the flour and make a thinn batter, heat the rest og the milk in a pot and add the the flour and milk mixture, salt, coriander powder while stirring, after a few minuts add cheese to. When the sauce begins to thickens remove the pot from the stove, but keep stirring until it cools a bit.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Forvarm ovn 200 grader, smør en store ildfast fad med lidt oile. Start med en lag lasagne plader, kom det halve af bønne saucen på og l/3 del af oste saucen på. Dæk med lasagne plader og kom kylling saucen på og igen lasagne plader, herefter resten af grønne bønner saucen og oste sauce. Til sidst igen en lag lasagne plader og dæk med resten af oste saucen.


Preheat the oven 200 degree C.  Brush a big  deep oven proof dish with little oil and place one layer of lasagna sheets,  the spread half of the green beans sauce in an even layer and pour 1/3 of the cheese sauce. Cover again with pasta sheets and spread all the chicken sauce and again cover with pasta sheets. Now spread rest of the green beans sauce and some more cheese sauce before covering it again with a layer of pasta sheets, pour over the rest of the cheese sauce on it, so it cover all the lasagna.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html

Bag lasagnen i midten af oven i ca 35 - 45 minutter. Jeg kan godt lide at oste saucen danner en sprød skorpe, derfor har jeg givet min lasagne 45 minutter. 

Bake the lasagna in the middle og the oven for 35- 45 minuts. I wanted a crisp "cover" so I gave my lasagna 45 minuts. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html


velbekom mine mad glade venner
enjoy my dear foodies

mandag den 16. februar 2015

Purple Inspiration & Purple Dreams Cupcake


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Purple Inspiration Cupcakes og Purple Dreams Cupcakes
Jeg har det samme med farven lilla som jeg har det med  farven grøn.  Elsker farven !! Syren farve, lilla eller violet er en af min og min datters  yndlings farver. Disse smukke lilla cupcakes var fødselsdag gave til en dejlige ung pige og kreeret ved teamwork ved min dejlige datter og mig. Fødseldags barnet er også skøre med lilla farve.

Ved I forresten hvor mange nuancer farven lilla har?  

Purple Inspiration Cupcakes and Purple Dreams Cupcakes.
I feel the same about colour purple as I feel about the colour green. Love them !!  Lilac, violet or purple are some of mine , my daughters and the birthday girls favorite colours. These gorgeous cupcakes were birthday gift for a young sweet girl and created by teamwork by my daughter and I. The birthday girl is also loves the colour.

By the way do you know how many shades the colour purple has?



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Jeg bagte Red Velvet Cupcakes efter ønske.  Her er en lækker opskrift på Red Velvet Cupcakes  Joy of baking

The birthday girl wished for Red Velvet Cupcakes, so  thats what I baked.  Here is a delicious recipe from  Joy of baking



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html 

Min datter lavede cream cheese frosting swirl på cupcakene i lys lilla farve og pyntede cupcakene overdådigt med udstukket fondant blomster .

My daughter made cream cheese frosting swirls on the cupcakes in a light lilac colour and decorated them with fondant flowers.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Hun kaldte dem Purple Dreams Cupcakes. 

She called them Purple Dreams Cupcakes



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Jeg smurte min cupcakes med en almindelig smørcreme og overtræk cupcakene med lilla fondant med  blomster tekstur ( rul ned for at se hvordan). 

I used buttercream as icing for my cupcakes and covered them with lilac fondant with flower patteren ( scroll down to se how) 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Jeg highlited noget af møsteret med  spiseligt sølv glimmer.....

I highlited some of the patteren with edible silver glitter.........



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

....... og tilsatte en ekstra blomst som også fik lidt glimmer.

.......and added  more fondant flowers with little glitter on.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Der er altid plads til det rustikke look også., især når smagen er mums. 

And there is also a room for the rustic look, specially when they are so yummy



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/purple-inspiration-purple-dreams-cupcake.html

Purple Dreams Cupcakes . 

lørdag den 7. februar 2015

Fyldt kylling fillet med svampe og mandler /Stuffed chicken fillet with almond crust


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html


Nogen gange er det så dejligt at bare have tid til at kræse for maden, der er ikke noget andet man skal nå men bare lave maden færdigt.  Sådan var det for mig igår. Men være roligt,  den her lækker fyldt kylling brystfillet er ikke tidskrævende. Den er nem at lave og smager super godt.  Før i tiden har jeg fyldt fileten med spinat eller stegte wok grønsager. Den her gang synes jeg skulle være med en svampe blanding og mandler.  



Sometimes it is just heavenly to have time to care for the food you are making, there is nothing else waiting for you , you just have to get the food done, such was a yesterday for me. But do not worry this delicious  stuffed chicken breast fillet is not hard to make and , it is easy and so scrumptious.  Earlier  I have made these stuffed fillet with spinzh or wok fried veggies. This time I have stuffed with a mushroom mixture and almond , I have even given it a almond crust to increase the nut flavour. 




For 4 personer ca / For 4 persons

4 stk kylling brystfilet,  ca  220  gr  stk / 4 pieces chicken breastfillet, some thing like 220 gr each.


Marinade /Marination
1 spsk citron saft / 1 tbl lemon juice
1 tsk olie / 1 tsp oil
½ tsk salt / ½ tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommenpulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger puree

Fyld / Filling
700 gr blandede svampe, jeg brugte frosne / 700 gr mix mushroom, I used frozen
salt efter smag / salt to taste
1 spsk vegetabilsk oile / 1 tbsp vegetable oil
3 grønne chili, hakket / 3 green chili, chopped
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp reed chili
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk  coriander  frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
 2 spsk frisk koriander blade, groft hakket / 2 tbs fresh coriander leafs, chopped
2 spsk mandel flage, ristet let på panden / 2 tbs almond flakes, toasted 

Topping / Crust
1 lille æg, let pisket / small egg , whipped
  80 gr mandel flager / 80 gr almond flakes



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Jeg startede med at banke med køkkenrullen på den meget tykke del at fileten for at give den ens tykkelse.  Skær forsigtig med en skarp kniv langs kanten for at lave en dyb lomme i kylling fillet, lommen skal være næsten lige så stor som fileten. 

 I used a rollpin to slightly bash the very thick end of the fillet to give it an even thickness. To make a pocket in the chicken fillet, use a sharp knife and carefully cut long the side og the fillet. The "pocket" has to be almost the same size as the fillet. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Bland marinaden sammen og mariner  brystfileterne  ca 1 time. 

Mix everything together for the marination and marinate the chicken for 1 hour in the mixture.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

For at lave fyldet,  varm en pande og kom steg svampe på høj varme, skrue lidt ned for varmen og lad vandet fordame af. Når alt vandet er fordampet. Kom olie , krydderierne og de hakkede grønne chili i og svits svampene ca 7 -8 minutter.  

To make the filling, heat a pan and fry the mushrrom on high heat, turn doen the heat after a few minuts and let the water from the mushroom evoporate. Then add the oil, spices and green chili and stir fry the mushroom for 7- 8 minuts.  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Afkøl let og bland de hakkede koriander blade og de ristede mandel flager i.

Cool the mushroom mixture and add the chopped coriander leafs and the roasted almond flakes. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Fyld fileterne med svampe fyldet og luk tandstikker til at lukke åbening.

Fill the fillets with mushroom filling og use toothpicks to close the "pocket mouth"


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Kom fileterne i en olie smurt ildfast fad og kom dem i en 250 gr forvarm ovn 

Place the fillets in a oven prove oiled dish and place it in the  250 degree C preheated oven.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

I min ovn tog det ca 45 minutter før de var gennemstegte. Når der er gået ca 35 minutter tages fadet ud og fileterne pensles hurtig med det pisket æg og der dryses mandel flager på så hele fileten er dækket. Læg hurtigt fadet tilbage i ovn og steg dem færdig indtil gyldent og gennemstegte.

In my oven the fillets took 45 minuts until they were done. After 3o - 35 minuts take the dish out and quickly brush with the whipped egg and scatter almond flakes so they cover the whole fillets. Place the dish back in the oven and cook until golden and done. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Husk at fjerne tandstikkerne inden servering. Kylling fileterne er jo en måltid i sig selv  synes jeg, men man servere dem sammen med ovn stegte kartofler og en lækker simpel salat.

Lidt grøn chili sauce ( færdig købt)  for at få lidt skarphed til nødde smagen er godt. 

Tip:  - Hvis man ikke vil lave dem i oven kan man dybe de fyldte fileter i æg og vende dem i rasp eller mandelmel og steg dem i oile. 

 God appetit.


Remember to  remove the toothpick before serving. I think the  stuffed chicken fillets are a meal in them selfes but if you like to serve side dish, you can serve them with oven fryed potatoes and a simpel salad.  A  green chili sauce ( storé bought) to give somme sharpness to go with all the nutty flavours is good.  Enjoy. 

Tip: - If you dont want to make  these stuffed fulets in the oven , you can dip them in whipped egg and fine bread crumbs and after wards fry them in a little oil  on the pan.