mandag den 30. juni 2014

Kylling & mandel forårsruller / Chicken & almond springrolls

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/kylling-mandel-forarsruller-chicken.html



Jeg lavede disse lækker forårsruller igår. I får lig opskriften fordi de smagte så godt.

ENGLISH: I made these scrumptious springrolls yesterday. They were so tasty that I have to share the recipe with you.

Bagte Forårsruller / Baked Springrolls
15 stk / makes 15 

650 gr kyllingbryst / 650 gr boneless chicken meat
80 gr mandelfalger / 80 gr almond flakes
6 sps hakket frisk koriander / 6 tbl coarsly chopped fresh coriander
5 grønne chili, hakket / 5 green chili chopped
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ koriander frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
 lidt revet muskatnød / little grated nutmeg
2 spsk vegetabilsk oil / 2 tbs vegetable oil
1 spsk citron saft / 1 tbs lemon juice
 15 stk filo dej plader /  15 spring roll sheets/ filo pastry sheets

ekstra olie til pensling / little extra oil for brushing
lidt mel og vand / little flour and water

1.Rist mandelflagerne på en pande på middelvarm, indtil de er lidt gyldne
2.Skær kylling kødet i små stykker. 
3. Varm olie på en dyb pande og kom kylling kødet og de hakket chili i, steg ca 2 minutter. 
4. Tilsæt alle krydderier undtagen garam masala og muskatnød, steg kylling kødet indtil det er mør, tilsæt citron saft og steg videre n0gle få minutter. Tilsæt gram masala.
5. Tag kylling kødet af pande, afkøl det.
6. Tilsæt hakket koriander og revet muskat nød i. 
7. Vend forsigtig mandelflager i. Gem lidt mandelflager til pynt.


ENGLISH: 
1. Roast the alomd flakes on a pan on medum heat, until they are light golden,
2. cut the chicken flesh in small pieces.
3. Heat oil i a deep pan, add chicken and the chopped chili and fry for to minuts.
4. Add all the spices,  except garam masala and nutmeg. Cook the chicken until almost tender,  add lime juice and garam masala, fry 1 minut more.
5.  Take the chicken of the heat and let it cool.
6. Add chopped coriander and grated nutmeg
7,  Finelly add the roasted almond flakes, leave some almond flakes for garnishing,



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/kylling-mandel-forarsruller-chicken.html


8. Lav lidt mel klister ved at blande mel og vand sammen, nærmest lidt pandekage dej agtig. 9. Tag en filo dej plade, pensle meget let med olie. 10. Læg en stor spiseske fyld oven i, Rul en halv omgang ( som på billedet 2 ).  Fold siderne  ind mod midten så der danner en "kuvert" ( som på billedet 3) 11. Smør lidt mel klister på hjørnet og rul helt sammen. 

8. Make  flour glue by mixin a little water some little flour, almost pancake like batter. 9. Take a filo sheet, brush with very little oil. 10. place a big tbs of the filling on it ans roll once like in picture 2. Fold the side into the middle , like an envolope ( picture 3)  11. Roll again and add alittle flour glue on the end and roll it together.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/kylling-mandel-forarsruller-chicken.html

12. Frovarm ovn til 180 gr.  Kom bagepapir på bage plade  og læg forårsrullerne på.  13. Pensle forårsrullerne med olie, Drys mandelflagerne på  14. bages 8 minutter ca eller til de er lys gyldne. Vendes 1 gang . 

12. Preaheat the ovne to 180 degree celcious. Place the spring rolls  on a baking sheet lined with baking paper. 13. Brush the spring rolls with oil and scatter some almond flakes on. 14. Bake 8 minuts or until the light golden and crisp. Turn them once during baking.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/kylling-mandel-forarsruller-chicken.html


Kan serveres med alle slags chutney :)  Velbekom

Can be enjoyed with all kind of chutney :) enjoy. 

torsdag den 26. juni 2014

Ramadan Tips



Der er få dage tilbage til Ramadan starter. For ikke muslimer der ikke ved  er Ramdan den måned hvor vi muslimer prøver at komme Gud endnu mere nær med vores krop og sjæl. 

Jeg nåede desværre ikke lave en Ramadan Speciale indlæg med ideer og opskrifter man kunne forbrede i forvejen og fryse ned.  OG jeg er meget forsinket med denne post jeg har fundet en masser ideer både til pynt, maden og sjælen.  Hvis I er hurtig kan noget godt nåes endnu. Desuden kommer der nok nogle opskrifter i løbet af Ramadan, inshallah.



Only few day left for Ramadan,
 The orginal plan was to post a Ramadan special with new recipes, specially food you can make ahead. I have been very busy  and  therefor here is  different and shorter version.  i am also a bit late with my shorter version, so sorry for that.  But fear not there will be some recipes during ramadan, inshallah.


Ideer til Ramadan Kalender/ Ramadan Calender




Den her søde Ramadan kalender er fra Muslim Learning Garden. Der er en guide til hvordan man gør.  Brug det til børn eller familie kalender, kom små noter i  f.eks med Hadith, spørgsmål om Ramadan, historien og begivenhederne bag Ramadan. 

Here is a cute Ramadan calender with a DIY guide from Muslim Learning Garden . Make it with your childerens , fill it with small notes with hadiths, questions about Ramadan, the historie and events behind Ramadan.  




Jeg elsker den her smukke Ramadan lys kalender fra Ode to Inpiration lavet af babymos flasker.  Check hendes flotte blog for masser ideer og inspiration.

I love this beautiful Ramadan light Calender from Ode to Inpiration,  made of baby food jars. See a step by step guide on her beautiful blog. Where you will find lots of inspiration. 




Også den her smukke kalender med en lille overraskelse er fra Ode to inspiration 

Also this beautiful calender with a little surprize is from Ode to Inspiration 



Tilføj billedtekst

Flot og nem ide fra Home Synchronize . 

I also love this beautiful and gorgeous idea from Home Synchronize





Til sadhqah , god ide til de små, fra Karima´s Craft
For sadhqah , great idea for the small ones, from Karima´s Craft 


Dadler/ Dates




Fyldte chokolade dadler / Stuffed chocolate Dates

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/fyldte-dadler-filled-dates.html






Dadel cupcakes / Date cupcakes
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/date-cupcake-dadel-cupcakes.html 


Her vil der også være masser af inspiration / Also find inspiration here : EID BLESSING 

RAMADAN MUBARIK;  må I ALLE HAVE EN VELSIGNET MÅNED , MÅ VORES BØNNE<r BLIVE HØRT og VORES IBADAT BELØNNET; HUSK MIG I JERES BØNNER AMEEN.

RAMADAN MUBARIK; MAY YOU ALL HAVE ABLESSED MONTH; MAY OUR PRAYERS BE HEARD AND OUR IBADAT REWARDED; AMEEN . REMEMBER ME IN YOUR  PRAYERS











søndag den 15. juni 2014

Barcelona Pita Bar

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html

 (ENGLISH TEXT IN BLACK COLOUR)

En af vores favorit rejse mad oplevelser bland mange er fra Barcelona. På La Rambla i nærheden af La Boqueria ligger der en lille bitte falafel sted. Maoz hedder den vist og der er altid overfyldt og trængt. Men alt fra deres pita brød, falafel til deres udvalg af salater og tilbehør er så godt og al trængsel værd. Noget af det jeg bedst kan huske er deres sprød steget blomkål skiver, kikærter og en lækker chili dressing. Konceptet er lidt anderledes end det man er vant til, man får et stk stor pita brød med lækker varme falafeler i, så fylder man selv op med salt og lækker grønsager fra salat baren og man må komme igen og fylde sit pita brød op. 
Vi prøver ofte at genskabe stemning her hjemme og kalder det Barcelona mad. Vi laver forskellige fyld hver gang, men der altid kikærter og falafel. 


One of our favorite vacation food moment among many is from Barcelona. On La Rambla near La Boqueria is a little falafel place, Maoz . it is a small place and always full and crowdy. Everything from thiere pita bread, falafel to thiere  salad and sides is so delicious and all the crowdiness worth.
What i remeber best is thiere crisp fried culiflower pieces, chickpeas and a delish chili dressing. The concept is also different, you get a large pita bread with falafels in it and then you stuff/fill the pita bread wiht all you like from the salad bar. The pita is refill, so you can gp up and fill it again with all kind of salds.
We love this concept anf often creat this atmosphere at home.  We alwasy make different filling but always there is falafel and chickpeas. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Denne her gang lavede jeg : stegt fiske stykker, simpel oliven, rødløg og agurk salat,  babaganouch, garam masala kikærter, stegt blomme tomater, hjemlavet falafel, sprøde blomkål stykker, ærter, yoghurt mynte chutney, chili koriander chutney. Opskrifter følger nedenunder på nogle af lækkerirene,  opskrifter på de forskellige slags fyld er min egne. 

 Der er mad nok til 4 personer.

Desværre fik jeg  ikke bagt pita brød selv, men købte en  pakke med stor størrelse pita brød.  

This time I made : fried fish uselly it is allvegetarian, simple oilive, redonion cucmber salad, babaganouch, garam masala chickpeas, crispy fried cauliflowers, fried pulm tomatoes, yoghurt mint chutney chili coriander chutney. Scroll down for recipes, the methods and recipes for the different fillings are my own. For chickpeas I used my quick version of garam masala chickpea chaat . 

The recipes are for 4 person.  

Unfortunelly I did´nt have the time to bake pita breds, but I bought a packett with large size pita breads.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Falafel laves af kikærter der har ligget udblødt natten over, jeghar snydt lidt og brugt kogte kikærter. Og så har jeg også tilsat kikærte mel i (besan) for at gør dejen lidt mere fast. 

Falafel is useally made by overnight soaked chcikpeas, I have cheated and used boiled ones, also I added chickpea flour to make the batter a bit firm,


Falafel / Falafel

450 gr kogtekikærter/ 450 gr boiled chickpeas
1 lille æg/ 1 small egg
1 lille rødløg, hakket / 1 small red onion chopped
1 tsk corinader frø pulver / 1 tsp coriander
1 tsk spidskommen frø pulver / 1 tsp cumin powder
1 tsk chili pulver/ 1 tsp chili powder
½ tsk gurkemeje / 1 tsp tumeric
½ tsk  revet hvidøg / ½ tsp  grated garlic
1 stor bundt bredbladet persille, hakket/ 1 large bunch parsley,chopped
4 spsk kikærte mel ( besan) / 4 tbsp chickpea flour ( beasn)

olie til stegning / oil for frying





- Blend løg, krydderierne, hvidløg, persille  2 minutter i en blender. - Tilsæt kikærter og æg,  blend til en nærmest en puré. - Varm oile i en gryde. - Bland kikærte mel i dejen. - Jeg formede ca 10 kugler med hænderne, man kan også bruge spiseske. Steg dem til er gyldne.

- Blend onion, allthe spices, garlic, parsley 2 minuts in a blender.  - Add the chicpeas and the egg, blend until a smooth puree. - Heat oil in a deep pot. - Mix in the chcikpea flour to the batter. - I shaped almost 0 phere with my hans, you can also use a spoon.  - fry them until golden.





Sprøde stegte blomkål  / Crisp fried cauliflower 

250 gr blomkål, skåret i små mundbidder/ 250 gr cauliflower, cut in small bite size
lidt salt/ little salt
½ tsk knust koriander frø/ ½ tsp crushed coriander seeds
2 spsk kikærte mel / 2 tbs chickpea flour

olie til friture / oil for frying 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html



Bland krydderierne med  kikærtemel, vend blomkål skiverne i mel. Det nemmeste er at komme blomkål skiverne i en skål og tilsæt melet, bland godt.  
Friture steg dem i olie til de gyldne og sprøde, afdryp på køkkenpapir .

Mix the spices with chickpea , mix the cauliflower pieces with flour.
Deep fry them in batches until they are golden and crisp.  Place on kithcen paper to drain for oil.  



Stegte Blomme tomater / Fried Pulm tomatoes

6 -8 faste Blomme eller andre tomater / 6- 8 firm Pulm or any other tomatoes.
½ tsk knuste koriander frø / ½ tsp crushed coriander seeds (peese dhaniya)
½ tsk tørrede chili flager / ½ tsp dried chili flakes
½ tsk gurkemeje ( haldi) / turmeric ( haldi) 
1 spsk oliven oile / 1 tbs olive oil
salt / salt




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Vask og tør tomaterne.  Halvere dem på langs. Varm olie på en pande. Læg de halvered tomater på panden og dry
s med krydderiene.  Tomaterne steges max 3 minutter på mellem varme. Læg til afkøling i en skål.

Wash and dry the tomatoes then cut them in half. heat the oil on a pan. place the tomatoes on the pan and sprinkle with spices. The tomatoes should be fried maximum 3 minuts on medium heat. Take of heat and palce in a bowl to cool.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html




Kikærter/ Chickpeas

240 gr.  kogte kikærter / 240 gr boiled chickpeas
1½ spsk.. garam masala / 1½ tbs garam masala
salt efter smag/ salt pr choise
1 spsk. plante oile/  1 tbs plant oil

Varm olie på panden, tilsæt kikærterne , garam masala og salt på høj varme steges kikærterne 5 minutter, mens der røres rundt. Hæld over i en skål til afkøling.

Heat oil on a pan, add chickpeas, gram masala and salt. Fry the chickpeas on high heat 5 minuts. Pour in a serving bowl to cool.



Chili Koriander Chutney/ Chili Coriander Chutney

8 stærke ( eller flere) grønne chili / 8 ( or more) hot green chili
2 dl frisk koriander blade / 2 dl fresh coriander
salt efter smag/ salt pr choise
1 spsk citron saft/ 1 tbs lemon juice.

Bland alle ingredienserne sammen og blend fint i en blender. 

Mix everything and blend very fine in a blender. 


Salat  / Salad



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Lav en lækker salat med f.eks hjertesalat, rød oliven, rød løg og agurk. 

Make a delicious salad with lettuce leafs, red olives, red onion and cucumber.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Varm pita brødene. Lav en pita bar med alting i hver deres skål. Fyld jeres pita efter smag og behag. Velbekom

Heat the pita breads. Make pita bar with everything in thiere invidual . Fill bowl.  Fill your pita as you like and enjoy. 




mandag den 9. juni 2014

Mango - Abrikos smoothie / Mango -Apricot smoothie


Jeg er igang med at prøve nye smage i smoothies sammen med mango. Hvad siger I til abrikos sammen med mango? 


I am trying new tastes with mango in smoothie. How abour mango with apricot?


Indgredienser/ Ingredients.

100 gr natural yoghurt / 100 gr plain yoghurt
150 gr frosen abrikos, skåret tynde skriver / 150 gr frozen apricot sclices
300 gr mango , skåret i tern / 300 gr mang0, diced
1 tsk honning / 1 tsp honey
150 ml mango juice/ 150 mango juice,

Blend alting i en blender til det er glat og fint blendet. Hæld det over i høje glas og pynt med en tynd abrikos skive.

Blend everthing smooth in a blender. Pour into galsses and  top with athin apricot slice. Enjoy