søndag den 17. februar 2013

Citron & Birkes CupcaKes / Lemon & Poppy Seed Cupcakes



Endeligt fik jeg lavet citron & birkes cupcakes. Jeg har længe haft lyst til at lave birkes cupcakes og ville have lavet dem til min " Hobbit Tea party" event på min FB side i December måned.  Fordi jeg havde læst at man lavet frø kager på Tolkiens  tid og at hobbitter vil elske frø kager.  Jeg fil dog aldrig lavet kagerne før nu.  

Opskriften er fra BBC FOOD og det er en nem og lækker opskrift. Kagerne er super lette og svampet. Jeg kunne ikke døje mig for at give opskriften min egen lille twist. Jeg har tilsat lidt safran og ekstra citron saft.  Næste gang vil jeg måske tilsætte ekstra birkes , for jeg synes de forsvandt lidt.  I opskriften skal man bruge "Golden caster sugar"  som er ekstra fin sukker.  Jeg brugt fint økologisk rør sukker, men kan også bruge almindeligt sukker.  


ENGLISH: 
 I finelly got to make lemon and poppy seed cupcakes.  I have been wanting to make these tastes for a long time.  I was going to make them for my "Hobbit Tea Party"  event at my FB page in December. I  read some where that you baked seed cakes in Tolkiens time and that hobbit would love them.  I never got to make them before now.

The recipe I have used is from BBC FOOD and its a delcious and easy recipe.  The cakes are light and moist. I gave the recipe my own little  twist by adding lemon juice and a saffron to it. Next time I probably would add more poppy seeds too.  Also the recipe says to use golden caster sugar.  I used fine organic cane suger , but you can use regular sugar too.


INDGREDIENSER/ INGREIDIENTS
12- 13 stk / 12-13 cupcakes

225 gr mel / 225 gr flour
170 gr sukker / 170 gr sugar
1½ tsk bagepulver / 1½ tsp bakig powder
1 spsk ristet birkes /  1 tbsp tosted poppy seeds
170 gr smør, smeltet og afkølet let / 170 gr butter melted and cooled
3 æg / 3 eggs
100 gr natural youghurt / 100 gr yoghurt
revet  skal af 2 store økologiske citroner / zest of 2 large organic lemons
2 spsk citron saft / 2 tbsp lemon juice

kvart tsk saffran / quarter tsp saffron, optional.

Frosting/ Frosting

80 gr blødt  smør / 80 gr soft butter
350 gr siet flormelis / 350 gr sifted confectioners sugar
1 tsk  citron saft / 1 tsp lemon juice
1 spsk flødeost / 1 tbsp creme cheese
½ - 1 spsk mælk / ½ - 1 tsp milk.
 
evt lidt gul mad farve / little yellow food colour 



- Forvarm ovn til 180 grader C. 
 -  Gør en muffin form klar. Jeg bruger altid en muffin metal form. Jeg synes det giver flottere  form .
- knus saffran og bland det sammen med yoghurt og læg det til side.

- Preheat the oven to 180 degree C .
-  Line the muffin tin with cupcakes cases. I always use muffin tin, I think the cupcakes get better shape. 
- crush the saffron and mix it with yogurt and put aside.



- Bland mel, sukker, birkes, bagepulver,  og citron skal sammen i en stor skål.

- Mix flour, sugar, poppy seeds, baking powder and lemon zest in a big bowl. 



- Rør æggene sammen med yoghurt.

- Beat the eggs with the saffron yoghurt.


- tilsæt ægge blandingen og det smeltet smør sammen med de tørre ingredienser. Bland godt til der ikke er klumper mere. 

- mix the egg mixture with the dry ingredients and the melted butter. Mix well .




- Fyld muffin formene og bag i ca 20- 25  minutter.  Check med en tandstik for se om de er færdig.

- Fill the muffin cases and bake for 20 - 25 minuts. Poke with a tooth pick to see if they are baked. 


 Frosting :  

- Pisk smør luftig, tilsæt flormelis og pisk til alt er godt blandet og luftig   
-Tilsæt flødeosten og citron saften og igen pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet. Tilsæt mælke og få dråber mad farve. Skrue op for hastigheden og pisk til det bliver fluffy. 
- Kom frosting på de afkølede cupcakene. 

Frosting :
- Beat butter, until light add confectioners sugar and beat again until light and fluffy.
-  Add cream cheese and lemon juice continue wisking on medium speed till all is mixed. Add milk then turn the speed to high and wisk til its all fluffy.
-  Decorate the cooled cupcakes with the frosting as you like .






Have en lækker Søndag,  her er flere lækker cupcake opskrifter : 

Have a super delicous Sunday, here are some more cupcakes yummy recipes:



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/date-cupcake-dadel-cupcakes.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/diamond-gold-dust-cupcakes.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/07/shimmery-butterflies.html

onsdag den 13. februar 2013

Cherry Blossom Macarons





Glædelig Vinter ferie ;)  
Idag vil jeg bare vise jer disse macarons som min datter og jeg lavede til Milad hos min mor.   
Jeg har lavet macarons engang før og aldrig turde siden. Det er min dejlige datter der har lavet macarons og fyldet.  Lyserøde macarons med hindebær og hvidchocklade creme.  Jeg har stået for pynten de små lyserøde  kirsebær blomster.


English:
Happy Winterhollidays ;) if you have , where you live.
Today I just want to show you these macarons my daughter and I made for Milad. 
I have made macarons once and never dared to make again. These are made by my lovly daughter. Pink macarons with raspberry and white choclate creme.  i made the deocrations, the cherry blossoms in fondant. 





Er de ikke smukke?
Gorgeous,  arent they?


fredag den 8. februar 2013

Coconut - Rose Barfi / fudge


Scroll down for english translation.


Hej jeg håber I har det godt alle sammen. Det har været længe siden sidst. Livet er lidt travlt i øjeblikket og handler ikke så meget om opskrifter, men endelig kom der anledning til at kreerer noget nyt og smukt, som jeg måtte tage tid til at lave. Den muslimske måned Rabil - ul- Awal er ved at slutte snart. Denne måned fejrer vi muslimer Milad un Nabi, vores Profet Mohammed (SAWS) fødsel på forskellige måder. Hos min forældre inviter min mor til milad, hvor vi læser Quranen. I denne anledning lavede jeg min Kokos Barfi. I husker måske min kokos barfi fra før http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/coconut-barfi-fudge.html. Jeg lavede om på en fremgangsmåde og mængden af de forskellige ingredienser, for at gøre barfi lidt mere bløder og intensiver smagen af kokos endnu mere. Rosenbladene gjorde barfien så smuk. Jeg tilsatte også en spsk rosen vand. Sammen med rosen bladene gav det en let og dejligt duft af roser. Jeg har lavede den her Coconut - Rose Barfi til 2 gange og begge gange har de været populær. Så jeg er sikker på at I også vil elske den.

ENGLISH:
 It has been a while I have posted. I hope you all are doing well. Life is a bit busy these days and not leaving me so much room for recipes, but finnelly there was an occasion to create something delcious and beautiful. So I took the time to do so. The muslim month Rabil- ul- Awal is coming to end soon. This month we muslim celebrate Milad un Nabi, our Prophet Mohammed PBUH, in different ways. At my parents my mother invite to Milad, where we read Quaran in the honour og our Prophet PBUH. For this occasion I made my Coconut Barfi. You may remember my Coconut barfi http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/coconut-barfi-fudge.html.  This time I changed the process to make a softer barfi/ fudge and to intensevive the coconut taste. The addition of rose petals and rose water made the barfi beautiful. I have now made my Coconut - Rose Barfi twice and both times it has been so popular, so I am sure you also will love it.



ingredienser/ingredients
200 gr kokos mel / 200 gr grated coconut (coconut flour)
200 gr sukker / 200 gr sugar 
250 gr ricotta ost / 275 gr ricotta cheese
250 gr mælkepulver / 250 gr milk powder
1 spsk rosenvand / 1 tbsp rose water
1-2 spsk spiseligt tørrede rosenblade / 1 -2 tbs edible dried rose petals 


1. Bland ricotta osten og mælke pulver sammen i en skål. Varm blandingen i en gryde på lav varme.  Når blandingen er gennem varmet tilsæt sukker, bland godt og rør rundt til alt sukker er smeltet på lav varme.

2. Når alt sukker er smeltet, skrues op for varmen tilsæt rosenvand.  Blandingen gives kog 2 minutter. Rør rundt 7-8 minutter mere. Tag gryden af varmen.

3.  Bland mælke-ost blandingen sammen med kokos  til det er godt blandet. Bland forsigtig rosen blade i. Smør en fad  med smør eller kom bagepapir i bunden og smør på siderne. Kom blandingen fadet og glat ud så der et ens over det hele.  Stil til køl i kølskabet  til massen er fast ca 2 timer.

4. Tag fadet ud af køle skab. Brug en cookie cutter til at lave hjerteformet barfi eller skære firkanter med med kniv.  Man kan også lave cake pops se her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/03/gajar-barfi-carrot-fugde.html



1. Mix ricotta cheese and the milk powder in a bowl.  Heat the mixture in a pot on low heat.When the mixture is heated trough add the sugar, mix well and stir occasianelly till the sugar dissolves still over low heat.

2. When the sugar has dissolved, turn the heat to medium high and add the rose water. Give the mixture 2 minuts boil and stir for 7-8 minuts more. Take the pot of the heat.

3. Mix milk-cheese mixture with the coconut till every thing is well mixed. Carefully mix in the rose petals. Butter a dish. I lined with baking papper and only buttered the  sides. Pour the mixture in the dish,  carefully use a spoon to flat it, so its even all over. Refridgerate until firm about 2 hours.

4. Use a cookie cutter to cut i heart shapes or cut into any shape you like. You can also make cake pops out of this mixture. See here how  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/03/gajar-barfi-carrot-fugde.html





I ønskes en velsignet Rabil -ul-  Awal .
Wishing you all a blessed Rabil - ul-  Awal.